Kit Hood

Regisseur, Producer

Kit Hood is regisseur en producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Viens danser... sur la lune

1997 | Animatie, Familiefilm, Fantasy

Canada/Verenigde Staten 1997. Animatie van Kit Hood en Kit Hood. Met o.a. Natalie Vansier, Michael Yarmush, Catlin Foster, Elisha Cuthbert en Martine Badgley.

Madeline Morriset (Vansier), bijgenaamd Maddie, is twaalf. Ze heeft een oudere broer en zus, en een jonger broertje. Haar vader is een geschikte peer en haar moeder is lief en geduldig. Ze wonen in een kleine plaats in de Canadese provincie. Al haar hartsgeheimen vertrouwt Maddy toe aan Max, een begrijpende en sprekende speelgoedhond. Maddy is sportief en ziet er leuk uit, ondanks haar tuttige kledij. Ze is het zich niet bewust en als Freddy Green (Yarmush) verliefd op haar wordt, vindt ze het eerder lastig dan leuk. Tijdens ruw weer in de zomervakantie kan ze het zwemmen niet laten en raakt daarbij in levensgevaar; ze wordt echter op het laatste nippertje gered, maar Freddy verdrinkt. Dan pas begrijpt Maddie dat Freddy méér voor haar betekende dan ze ooit gedacht had; een wat ongelukkige manier om volwassen te worden. Hoewel beide hoofdrollen aantrekkelijk zijn en heel behoorlijk spelen, is het scenario van Jacqui Manning-Albert die samen met Kevin Tierney haar gelijknamige roman bewerkte, veel te traag; de droomscène's en de computeranimaties van Luminefex werken eerder storend dan bevorderlijk en de hond is ronduit vervelend. Wat wél in het boek opgaat, is voor een deel de mist ingegaan in deze film. Gedeeltelijk opgenomen in Praag, in Tjechië. In de Engelstalige versie heet de hoofdrol Maddie Morrison, haar vriendin Claudie heet Wendy, Jean is Brian en monsieur Gendron heet Mr. Gordon. Het camerawerk is van Michel Caron. Kodak color.

Sommer der Entscheidungen

1992 | Familiefilm

Canada 1992. Familiefilm van Kit Hood. Met o.a. Pat Mastroianni, Stacie Mistysyn, Kirsti Bourne, Stefan Brogren en Neil Hope.

Het schooljaar is ten einde. De vakantie staat voor de deur. Joey Jeremiah (Mastroianni) is negentien. Hij moet nog een jaartje op de high-school, terwijl zijn vrienden klaar zijn. Hij wil graag met zijn vriendin Caitlin (Mistysyn) op vakantie en zich met haar verloven. Caitlin is klaar en wil journalistiek studeren en voelt zich nog te jong voor Joey's verlangens. Caitlin neemt een baantje als serveerster om wat bij te verdienen. Als Caitlin werkt, legt Joey het aan met Tessa die net zoals hij nog een jaartje op school moet vertoeven. Als Caitlin achter Joey's dubbele leventje komt, is het uit tussen beiden. Ze ontmoeten elkaar weer opnieuw als enkele maanden laten wederzijdse schoolkameraden gaan trouwen. Kundig gemaakte film over de eerste levenservaringen van tieners. Ook zeer geschikt voor kijkers die nog een paar jaartjes jonger zijn dan de hoofdrollen. Scenario van Yan Moore.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Kit Hood op televisie komt.

Reageer