Petr Skoumal is componist.
Er zijn 2 films gevonden.

Motyli Cas

1992 | Animatie, Familiefilm, Fantasy

Canada/Tsjechoslowakije 1992. Animatie van Bretislav Pojar. Met o.a. Ludek Navratil, Katerina Machockova, Jaromir Hanzuk, Lubor Tokos en Katra Pokorna.

Pojars' eerste project dat een combinatie is van animatie en speelfilm met een cast van vlees en bloed. Voortreffelijk met veel humor en fantasie. De elf-jarige Jeannot krijgt van zijn vader, die in het buitenland werkt, een pakketje met vlinders toegestuurd. Een lief vlindertje komt tevoorschijn, dat kan spreken en over magische krachten beschikt. Jeannot vergeet zijn vriendjes en zelfs zijn vriendinnetje Lucie wordt verwaarloosd, want alle aandacht gaat naar Ourougou die allerlei trucjes uithaalt. Als hij zijn nieuwe speeltje mee naar school neemt, gebeuren er in de klas allerlei verrassende gebeurtenissen, die schitterend geanimeerd zijn. Plotseling verdwijnt het fragile insect. Jammer dat er een overbodige, moralistische epiloog aan de film is toegevoegd.

Srdečný pozdrav ze zemékoule

1983 | Sciencefiction, Komedie

Tsjechoslowakije 1983. Sciencefiction van Oldřich Lipský, Vladimir Jiránik en Josef Hekrdla. Met o.a. Milan Lasica, Július Satinský, Jirí Menzel, Nada Konvalinková en Miloš Kopecký.

Een satirische science fiction film, waarin twee groteske buitenaardse wezens cartoon-rapporten naar hun planeet zenden over ecologie en menselijke zeden, waaronder de manieren van seks bedrijven. De cartoons van Jiránek zijn grappiger dan de episoden met acteurs, waarin te veel gepraat wordt.