Grímur Hákonarson (1977) is regisseur en scenarist.
Er zijn 2 films gevonden.

Mjólk

2019 | Komedie, Drama

IJsland/Denemarken/Duitsland/Frankrijk 2019. Komedie van Grímur Hákonarson. Met o.a. Arndís Hrönn Egilsdóttir, Þorsteinn Bachmann, Daniel Hans Erlendsson, Hafdís Helga Helgadóttir en Alfrun Rose.

De IJslandse regisseur Hákonarson kreeg een hele lading internationale prijzen voor zijn droogkomische drama Rams (2015). Deze opvolger speelt zich wederom af in een verstilde boerengemeenschap. Hoofdpersoon Inga is een nuchtere veeboerin die na de plotselinge dood van haar man besluit de strijd aan te gaan met de corrupte leiders van de lokale zuivelcoöperatie. Dat leidt tot mooie, subtiel gespeelde en vertelde scènes en een aanstekelijke power to the people-boodschap. Maar waar het kleinschalige drama in Rams welhaast mythische proporties aannam, blijft het verhaal ditmaal wel erg bescheiden.

Rams

2015 | Komedie, Drama

IJsland/Denemarken/Noorwegen/Polen 2015. Komedie van Grímur Hákonarson. Met o.a. Sigurdur Sigurjónsson, Theodór Júlíusson en Charlotte Boving.

De broers Gummi en Kiddi wonen samen op een afgelegen schapenboerderij op het IJslandse platteland. En hebben elkaar al veertig jaar niet gesproken. Als er een schapenziekte uitbreekt, wordt de toch al moeizame relatie op de spits gedreven. De IJslandse tragikomedie Rams won de hoofdprijs in de Un Certain Regard-competitie in Cannes, en met recht: de film is weliswaar erg ingetogen, maar de personages (en hun vertolkers) zijn onweerstaanbaar en de mix van onderkoelde humor en ontroerend drama is perfect gedoseerd.