Rita Macedo is acteur.
Er zijn 23 films gevonden.

Los indolentes

1978 | Drama

Mexico 1978. Drama van José Estrada. Met o.a. Rita Macedo, Ana Martín, Isabela Corona en Miguel Angel Ferriz.

Film over de decadentie van een grondbezittersfamilie die getroffen wordt door de agrarische hervorming; hun onvermogen om hun sociale status terug te krijgen en om als klasse deel uit te gaan maken van de nieuwe tijden die in Mexico zijn aangebroken rond 1950. Een buitensporig pretentieuze film.

Once Upon a Scoundrel

1974 | Komedie

Verenigde Staten/Mexico 1974. Komedie van George Schaefer. Met o.a. Zero Mostel, Katy Jurado, Priscilla Garcia, A Martinez en Rita Macedo.

Een kleine maar fijne komedie over de zelfzuchtige Mexicaanse grootgrondbezitter Carlos del Refugio (Mostel), die de verloofde van het jonge meisje naar wier gunsten hij dingt, erbij wil lappen en hoe hij om de tuin wordt geleid door tante Delfina (Jurado).

El castillo de la pureza

1972 | Drama

Mexico 1972. Drama van Arturo Ripstein. Met o.a. Claudio Brook, Rita Macedo, Arturo Beristain, Diana Bracho en Gladys Barmejo.

Een man, geobsedeerd door het groeiende zedenverval, sluit gedurende achttien jaar zijn vrouw en kinderen in een soort 'zuiverheidscitadel' op. Gebaseerd op authentieke feiten, met ontzettend veel talent in beeld gebracht.

En la mitad del mundo

1963 | Komedie

Ecuador/Mexico 1963. Komedie van Ramón Pereda. Met o.a. Ernesto Albán, Andrés Soler, Rita Macedo en Mauricio Herrera.

Een arm gezinshoofd is onder een ongelukkig gesternte geboren: iedere keer als hij een handeltje opzet, loopt het op niets uit. Duidelijk gemaakt ter meerdere glorie van de Ecuadoriaanse komiek Albán en de nauwelijks bestaande filmwereld in zijn land.

El hombre de papel

1963 | Komedie

Mexico 1963. Komedie van Ismael Rodríguez. Met o.a. Ignacio López Tarso, Luis Aguilar, Columba Domínguez en Rita Macedo.

Een oude, eenzame man die niet kan spreken, wordt plotsklaps door het fortuin toegelachen, maar blijft desondanks vreselijk alleen. Fantasierijke regie en goed spel van de hoofdrolspeler.

Rosa Blanca

1961 | Drama

Mexico 1961. Drama van Roberto Gavaldón. Met o.a. Ignacio López Tarso, Christiane Martel, Reinhold Olszewski en Rita Macedo.

Een plattelandsfamilie raakt zijn land kwijt aan een oliemaatschappij die vuil spel speelt. Deze film ging pas elf jaar nadat hij gemaakt was in première. Een demogogische sociale aanklacht, maar wel melodramatisch.

Una Bala es mi testigo

1959 | Western

Mexico 1959. Western van Chano Urueta. Met o.a. Gastón Santos, Rita Macedo, Mauricio Garcés en Jaime Fernández.

Een dorp krijgt bezoek van een vreemdeling die de dood van zijn vriend komt wreken. Dankzij de tragische gelaatsuitdrukking van de verdachte en de gebaren van Irma Castillón is de film onbedoeld vermakelijk.

Nazarin

1958 | Drama

Mexico 1958. Drama van Luis Buñuel. Met o.a. Francisco Rabal, Rita Marcedo, Marga Lopez Tarso, Ofelia Guilmáin en Rita Macedo.

Een meedogenloos wreed drama over de bijna heilige priester Rabal die letterlijk tracht uit te voeren wat Christus heeft gezegd, en over hypocriete boeren die hem links laten liggen. Opgenomen in Mexico. Typerend voor het werk van Buñuel, en moeilijk. Scenario van Luis Buñuel en Julio Alejandro naar de gelijknamige roman van Benito Perez Galdos. Camerawerk van Gabriel Figueroa.

La Reina del Cielo

1958 | Drama

Mexico 1958. Drama van Jaime Salvador. Met o.a. Lilia Prado, Jorge Martínez de Hoyos, Rita Macedo en Jaime Fernández.

In Peru, bij een ver van de beschaving levende stam, zien op een dag het stamhoofd en zijn vrouw een vrouw op het water lopen, die hen vertelt dat ze zich bij de blanken moeten aansluiten, en zich moeten laten dopen om zo naar de hemel te kunnen gaan. Een reactionair en moralistisch melodrama; niet te harden.

Ensayo de un crimen

1955 | Komedie

Mexico 1955. Komedie van Luis Buñuel. Met o.a. Ernesto Alonso, Miroslava Stern, Rita Macedo, Ariadna Welter en Leonor Llausás.

Archibaldo de la Cruz, is een typisch verwend rijkeluiszoontje, die denkt dat hij met behulp van zijn muziekdoos al zijn wensen in vervulling kan laten gaan. Hij wenst de dood van zijn gouvernante, en onmiddellijk wordt zij door een kogel getroffen. Wanneer hij op latere leeftijd bij een antiquair zijn oude speeldoos terugkoopt komen nogal gewelddadige herinneringen en visioenen bij hem boven. Buñuel was één van de meesters van het scheppen van een fantastische droomwereld. Hij maakte van het boek van Rodolfo Usigli een prachtige surrealistische film, een van de beste uit zijn Mexicaanse tijd. Het camerawerk is van Augustin Jiménez. Ook bekend als LA VIDA CRIMINAL DE ARCHIBALDO DE LA CRUZ. THE CRIMINAL LIFE OF ARCHIBALDO DE LA CRUZ en REHEARSAL FOR A CRIME.

El Medallón del crimen

1955 | Misdaad

Mexico 1955. Misdaad van Juan Bustillo Oro. Met o.a. Rosario Granados, Rita Macedo, Manuel Fábregas en Silvia Dervez.

Door toedoen van een medaillon dat hij van een vrouw kado kreeg, raakt een man verwikkeld in de moord op haar. Triest en moraliserend.

Las Ultimas banderas

1954 | Oorlogsfilm

Spanje 1954. Oorlogsfilm van Luis Marquina. Met o.a. Rita Macedo, Eduardo Fajardo, Fernando Rey en Elisa Móntes.

Twee officieren uit het leger van Callao houden hun vriendschap ongeschonden, zelfs nu ze voor verschillende partijen strijden. Een nogal middelmatige film die prat gaat op bekende hoofdrolspelers uit de Spaanse cinema. Ook bekend als DIE STANDARTE.

La Mujer ajena

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Juan Bustillo Oro. Met o.a. Rita Macedo, Gustavo Rojo, Manuel Fábregas en Amanda del Llano.

Een man ontdekt dat zijn vrouw hem bedriegt, wil haar vergeven, maar zij blijft hem minachten. Veel te veel dialoog in een film die ook om andere redenen niet te harden is.

Stronghold

1951 | Historische film

Verenigde Staten 1951. Historische film van Steve Sekely. Met o.a. Veronica Lake, Zachary Scott, Arturo De Cordova en Rita Macedo.

Een alledaagse, historische film spelend omstreeks 1860: Lake ontvlucht de VS en raakt betrokken bij de Mexicaanse revolutie.

Salón de belleza

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van José Díaz Morales. Met o.a. Emilio Tuero, Rita Macedo, Elda Peralta en Andrea Palma.

Een jonge bediende van een schoonheidssalon is verliefd op een eenvoudige arbeider, maar die is verliefd op een collega van haar, die echter overlijdt bij een abortus. Geforceerd, pijnlijk en wreed.

Manos de seda

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Chano Urueta. Met o.a. David Silva, Roberto Romaña, Rita Macedo en Fernando Casanova.

Drie mooie vrouwen kruisen het pad van een beroemde dief; een van de vrouwen betekent voor hem het einde. Een verhaal vol ongerijmdheden en dienovereenkomstig verfilmd.

Por la puerta falsa

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Fernando de Fuentes. Met o.a. Pedro Armendáriz, Rita Macedo, Luis Beristáin en Andrea Palma.

Om haar bezittingen weer terug te krijgen, huwelijkt een moeder haar dochter uit aan een ex-werknemer van haar, die nu de hypotheek op haar huis bezit. Een mislukte poging van de filmer om zijn successen van de jaren dertig te herhalen, met als enig resultaat een matig plagiaat van de films van 'Indio' Fernández.

San Felipe de Jesús

1949 | Biografie

Mexico 1949. Biografie van Julio Bracho. Met o.a. Ernesto Alonso, Rita Macedo en Julio Villarreal.

De film beschrijft het leven van de Mexicaanse martelaar San Felipe de Jesús, die op de Filippijnen zijn leven heeft geofferd. Zoals bijna alle biografieën over heiligen is dit ook een volstrekt onbenullige smartlap.

Las Joyas del pecado

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Fernando Soler, Rita Macedo, Ernesto Alonso en Beatriz Ramos.

Om de begrafenis van zijn vrouw te kunnen betalen, verkoopt Gerardo haar sieraden. Hij denkt dat ze namaak zijn, maar ze zijn echt. Een van de vervelendste films die er ooit op het doek zijn verschenen.

El Rencor de la tierra

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Rita Macedo, Isabela Corona en Roberto Cañedo.

Een boerenbedrijf wordt geteisterd door een grote droogte. De film is stijf, ouderwets en dom bovendien. Ook bekend als PRUEBA DE DIOS.

Duelo en las montañas

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Emilio Fernández. Met o.a. Rita Macedo, Fernando Fernández, Eduardo Arozamena en Jorge Treviño.

Een revolutionaire kapitein moet zich schuil houden in een dorp. Daar ontdekt men al gauw wie hij is. De film had wel wat meer vaart mogen hebben.

Rosenda

1948 | Drama

Mexico 1948. Drama van Julio Bracho. Met o.a. Fernando Soler, Rita Macedo en Nicolás Rodríguez.

Door omstandigheden gaat een echtpaar uit elkaar. Deze dramatische film is toch wel het aanzien waard en heeft een opmerkelijk dubbel einde. Het ene is uitsluitend bestemd voor de export en het andere voor nationaal gebruik.

El Gallero

1948 | Drama

Mexico 1948. Drama van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Tito Guízar, Rita Macedo en Ernesto Alonso.

Rosa trouwt met haar verloofde Aurelio, maar de verdorven Román is ook verliefd op haar. Het lukt hem haar te verkrachten en hij schiet zelfs op haar. Hoewel de regisseur slechtere films heeft gemaakt, komt ook deze film zeer gefrustreerd over.