Fred Wesley

Acteur, Componist

Fred Wesley is acteur en componist.
Er zijn 2 films gevonden.

My First Name Is Maceo

1994 | Documentaire, Biografie, Muziek

Duitsland 1994. Documentaire van Markus Gruber. Met o.a. Maceo Parker, Fred Wesley, PeeWee Ellis, Will Boulware en Bruno Speight.

Een enige gelegenheid voor jazz- en funkliefhebbers om de legendarische Maceo Parker in volle glorie aan het werk te zien. De documentaire bestaat uit een aantal opgenomen concerten, in Fabrik Hamburg, waarin Parker en zijn formatie een aantal van hun bekendste nummers ten beste geven. De optredens worden afgewisseld met gesprekken, gefilmd in New York en New Orleans, met Parker en zijn vaste medewerkers. De zwarte saxofonist werd vooral bekend in de tijd toen hij samenwerkte met poplegende James Brown. Het daverende ritme en het enthousiasme van de uitvoerders springt over op de toeschouwer die onmogelijk kan blijven stilzitten bij spetterende funkimprovisaties. Veel over de man achter Parker kom je eigenlijk niet te weten, maar dat zal een zorg wezen voor de liefhebbers van zijn muziek, want die komt overvloedig aan bod. Grüber schreef het scenario en voerde de interviews. Wolf-Iogo Römer stond in voor de montage. Achter de camera nam Robert Berghoff plaats. Dolby Stereo S.R. Digital.

Slaughter's Big Rip-Off

1973 | Actiefilm, Thriller

Verenigde Staten 1973. Actiefilm van Gordon Douglas. Met o.a. Jim Brown, Ed McMahon, Brock Peters, Don Stroud en Gloria Hendry.

De slachtbank speelt nog steeds kat en muis met de bende in deze akelige actiefilm. McMahon speelt zijn rol als leider van het syndicaat beter dan de film verdient. Draaiboek James Brown en Fred Wesley. Gedraaid in Todd AO-35.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Fred Wesley op televisie komt.

Reageer