Frank Mancuso jr (1958): productie.
Er zijn 13 films gevonden.

New Best Friend

2002 | Drama, Mysterie

Verenigde Staten 2002. Drama van Zoe Clarke-Williams. Met o.a. Mia Kirshner, Meredith Monroe, Dominique Swain, Scott Bairstow en Rachel True.

Op een dure universiteit kijken drie rijke meiden neer op hun minder draagkrachtige medestudentes. Als een van hen (Monroe) dan gedwongen wordt om samen te werken met de hardwerkende, intelligente, maar ook saaie en vooral arme - studiebeurs! - Alicia Campbell (Kirshner) zit er maar een ding op: Alicia moet worden omgetoverd in een van hen. De film begint als Alicia met een overdosis wordt afgevoerd naar het ziekenhuis. Haar verhaal wordt steeds vanuit verschillende gezichtspunten verteld, een techniek die geleend werd van Kurosawa's Rashomon. Was er maar meer geleend, dan was de film minder warrig en plat geworden.

Stigmata

1999 | Horror, Thriller, Drama

Verenigde Staten 1999. Horror van Rupert Wainwright. Met o.a. Patricia Arquette, Gabriel Byrne, Jonathan Pryce, Nia Long en Thomas Kopache.

De niet al te snuggere kapster Frankie krijgt plotseling wonden op plaatsen die naar Jezus verwijzen, zodat priester Kiernan door het Vaticaan op onderzoek uitgezonden wordt. Eigenlijk is alleen het scenario van Stigmata zwak. Omdat enkele hoofdmotieven (geloof, Jezus, duivel) evenals het altijd mysterieuze acteerwerk van de ongrijpbare Arquette (de beste van de acteerfamilie), de muziek en de visuele krachtpatserij van camera en montage Stigmata zoveel inhoudelijke pretentie meegeven, valt de leemte extra op. The Exorcist wint het nog immer van de afstammelingen.

Species II

1998 | Sciencefiction, Horror, Thriller

Verenigde Staten 1998. Sciencefiction van Peter Medak. Met o.a. Michael Madsen, Natasha Henstridge, Marg Helgenberger, Mykelti Williamson en George Dzundza.

In de eerste Species uit '95 fabriceerde een wetenschapper (Ben Kingsley) een vrouw met buitenaards DNA. Het begeerlijke schepsel (Henstridge) bleek over een dodelijk libido te beschikken. De gevolgen waren zeer de moeite waard voor sciencefiction- en horrorliefhebbers, voornamelijk dankzij de medewerking van kunstenaar H.R. Giger (Alien) als opzichter van de speciale effecten. Deel 2 stelt niet teleur met meer van het genoeglijke zelfde. Henstridge schmiert in eenzelfde voortplantingsbeluste rol, deze keer op jacht naar een astronaut die tijdens zijn buitenaardse werk is besmet met een goedje dat akelig mensonvriendelijk kroost oplevert. Een feest van surrealistische biomechanica, opgediend door enthousiaste spelers.

Ronin

1998 | Thriller

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1998. Thriller van John Frankenheimer. Met o.a. Robert De Niro, Jean Reno, Natascha McElhone, Sean Bean en Stellan Skarsgård.

Wat zit er precies in het koffertje? In deze pittige spionagefilm doet het er niet toe. Sam (De Niro), ­Vincent (Reno), Gregor (Skarsgård) en Spence (Bean) moeten het zien te onderscheppen, daar gaat het om. Ooit werkten ze voor geheime diensten, nu zijn ze freelancers – ‘ronin’, zoals samoerai zonder meester in het oude ­Japan werden genoemd. Routinier Frankenheimer (The Manchurian Candidate, French Connection 2) maakte met zijn fijne cast een prettig ouderwetse actiethriller met uitstekend spel, een script vol lekkere oneliners, en prachtig, ambachtelijk autostuntwerk, gefilmd in Nice en Parijs met hulp van maar liefst 300 man stuntpersoneel.

Hoodlum

1997 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1997. Misdaad van Bill Duke. Met o.a. Laurence Fishburne, Tim Roth, Andy Garcia, Cicely Tyson en Chi McBride.

Tijdens de Depressie van de jaren 30 stond New York in het teken van een heftige bendeoorlog met als inzet de wijk Harlem. De 'black Godfather' was Bumpy Johnson (intense rol van Fishburne) en zijn tegenstander de blanke Dutch Schultz (Roth). Duke baseerde zijn film op getuigenverslagen en kranten- en tijdschriftartikelen en produceerde een uiterst bloedig werk met veel gevoel voor historisch detail. Het ziet er prachtig uit en het acteerwerk varieert van goed tot geniaal waarbij Fishburne en Roth volop ruimte krijgen om hun gewelddadige personages neer te zetten. Een lange zit (130 minuten) maar de moeite waard. (VM/VPRO Gids)

The Limbic Region

1996 | Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 1996. Thriller van Michael Pattinson. Met o.a. Edward James Olmos, George Dzundza, Roger R. Cross, Gwynyth Walsh en Don S. Davis.

Stoere agent met drankprobleem jaagt al tientallen jaren op gewiekste seriemoordenaar en raakt zo geobsedeerd dat vrouw en kind van hem vervreemden. De collega's op het bureau zijn ervan overtuigd dat hij achter de verkeerde aanzit, maar de held is niet te stoppen. Zelfs niet wanneer het hem zijn baan kost. Volgt een eindeloos kat-en-muisspel en dan een laatste, bloederige confrontatie tussen cop en killer. En al die tijd blijft het maar regenen. Werkelijk alle clichés uit het genre worden uit de kast getrokken in deze tv-film, die overigens is gebaseerd op een echte zaak, 'the case of the Zodiac killer', die nog altijd niet is opgelost. (IdH/VPRO Gids)

Fled

1996 | Actiefilm, Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1996. Actiefilm van Kevin Hooks. Met o.a. Laurence Fishburne, Stephen Baldwin, Salma Hayek, Will Patton en Robert John Burke.

Antiracisme/actie/buddyfilm conform The Defiant Ones (1958) over een zwarte en een blanke gevangene (Fishburne en Baldwin) die aan elkaar geketend de vrijheid beproeven. De makers waren zich duidelijk bewust van het feit dat aan de platgetreden opzet weinig eer valt te behalen en lieten daarom Baldwins personage op cruciale punten expliciet refereren aan films die de betreffende scène beter uitbeeldden. Alsof je een lauwe muurfrikandel eet in de keuken van een sterrenrestaurant. Bovendien raffelden de makers alles af waardoor de maatschappijkritiek én de actie in het luchtledige blijven hangen. Slechts te genieten als geesteloze parodie.

Species

1995 | Sciencefiction, Horror, Actiefilm, Thriller

Verenigde Staten 1995. Sciencefiction van Roger Donaldson. Met o.a. Michael Madsen, Natasha Henstridge, Ben Kingsley, Alfred Molina en Forest Whitaker.

Sci-fi horror van de Australische regisseur Roger Donaldson (No Way Out, Dante's Peak, Thirteen Days). Wetenschapper (Kingsley) kruist een vrouw met buitenaards DNA om te ontdekken dat het resultaat Sil (model Henstridge) op zijn zachtst gezegd ietwat onstuimiger is dan de aardse vrouw. Sil ontsnapt uiteraard uit het lab en doet er alles aan om zich voort te planten. Onzinnig verhaal en veel te weinig spanning, maar dankzij de sterke cast en de special effects gebaseerd op werk van Alien-ontwerper H. R. Giger is de film - voor sf-liefhebbers - toch de moeite waard.

Cool World

1992 | Sciencefiction, Animatie, Komedie

Verenigde Staten 1992. Sciencefiction van Ralph Bakshi. Met o.a. Kim Basinger, Gabriel Byrne, Brad Pitt, Michele Abrams en Deirdre O'Connell.

De mooie, onschuldig kijkende Kim (minder dan 50m aanwezig) zit als strip-figuur gevangen in een parallelle wereld, Cool World. Ze kan vlees en bloed worden als ze verbonden wordt aan een sterveling. Daartoe benut sexy Kim tekenaar Byrne, die het boekje `Beyond The Cool World` (verkoopprijs $ 2.50!) moet illustreren. De beoogde consummatie moet echter vermeden worden, want hij zou de ondergang van de tekenfilmwereld betekenen.

He Said, She Said

1991 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1991. Komedie van Marisa Silver en Ken Kwapis. Met o.a. Elizabeth Perkins, Kevin Bacon, Sharon Stone, Nathan Lane en Anthony LaPaglia.

Twee verschrikkelijke films in één filmdoos met een mannelijke regisseur (Kwapis) en een vrouwelijke (Silver) die hun verschillende kijk hebben op hetzelfde liefdesverhaal. Kwapis' helft, de leukste, wordt door Bacon vertolkt, Silvers deel wordt opgetild door de betere vertolking van Perkins. Het verhaal: twee journalisten uit Baltimore die een liefdesrelatie met elkaar hebben zien deze stuklopen als hun individuele columns in populaire tv-programma's terecht komen en onderhevig zijn aan de kijkcijfers. Het lijkt allemaal origineel, maar het is het niet. Tussen 1960 en 1970 draaide zowat iedere jonge Europese regisseur soortgelijke fantasietjes. Scenario van Brian Hohlfeld.

Body Parts

1991 | Sciencefiction, Horror, Thriller

Verenigde Staten 1991. Sciencefiction van Eric Red. Met o.a. Jeff Fahey, Lindsay Duncan, Kim Delaney, Brad Dourif en Zakes Mokae.

Weinig origineel verhaal, ge[KA3]inspireerd op de roman [KL]D`entre les morts[KLE] van Thomas Narcejac en Pierre Boileau, die ook de basis vormde voor Hitchcock`s VERTIGO. Een criminoloog-psycholoog (Fahey) verliest bij een auto-ongeval zijn arm maar een chirurg (Duncan) zorgt voor een donorarm, die echter afkomstig blijkt te zijn van een seriemoordenaar. De nieuwe arm begint een eigen, gewelddadig leven te leiden en keert zich zelfs tegen Fahey's vrouw Delaney en zijn kinderen. Dourif en Murnik zijn andere donorrecipiënten die zich niet bewust zijn van de kwalijke gevolgen. Loek Dikker's sombere muziekscore noch de professionele fotografie van de Nederlandse cameraman Theo Van de Sande kunnen verhelpen dat de film ontaardt in een vulgaire splatter. Scenario van Eric Red en Norman Snider.

Internal Affairs

1990 | Thriller, Misdaad, Drama

Verenigde Staten 1990. Thriller van Mike Figgis. Met o.a. Richard Gere, Andy Garcia, Laurie Metcalf, Nancy Travis en Richard Bradford.

Het klinkt als de zoveelste politiefilm: rechtschapen agent stelt onderzoek in naar handel en wandel van een corrupte collega. Figgis (Leaving Las Vegas) weet het echter op te zwepen tot ongekende hoogten. Al tijdens de eerste ontmoeting van de charismatische schoft Peck (voortreffelijke rol van Gere) met Avila (Garcia) is de spanning te snijden, als Peck suggereert dat Avila's echtgenote (Travis) er misschien wel een minnaar op nahoudt. Een zenuwslopende psychologische strijd is het gevolg waarbij Avila volledig geobsedeerd raakt door zijn tegenstander.

Permanent Record

1988 | Drama, Familiefilm

Verenigde Staten 1988. Drama van Marisa Silver. Met o.a. Alan Boyce, Keanu Reeves, Michelle Meyrink, Jennifer Rubin en Pamela Gidley.

Reeves en Boyce studeren aan hetzelfde college. Ze zijn boezemvrienden, en onder begeleiding van de briljante Boyce boekt ook de minder begaafde Reeves uitstekende resultaten. Alles lijkt hen voor de wind te gaan, maar op een dag gooit Boyce zich zonder aanwijsbaar motief van de klippen. Deze onverwachte zelfmoord doet Reeves' wereld wankelen. Aangrijpend melodrama over stress onder jongeren, die soms aanzet tot even onvoorstelbare als fatale daden. Het scenario van Jarre Fees, Alice Liddle en Larry Ketron werd met veel tact en begrip in beeld gebracht. Schitterend spel, vooral van Reeves. De fotografie van deze door Frank Mancuso Jr. geproduceerde film werd verzorgd door Frederick Elmes.