Verenigde Staten 1991. Sciencefiction van Eric Red. Met o.a. Jeff Fahey, Lindsay Duncan, Kim Delaney, Brad Dourif en Zakes Mokae.

VPRO Cinema

Weinig origineel verhaal, ge[KA3]inspireerd op de roman [KL]D`entre les morts[KLE] van Thomas Narcejac en Pierre Boileau, die ook de basis vormde voor Hitchcock`s VERTIGO. Een criminoloog-psycholoog (Fahey) verliest bij een auto-ongeval zijn arm maar een chirurg (Duncan) zorgt voor een donorarm, die echter afkomstig blijkt te zijn van een seriemoordenaar. De nieuwe arm begint een eigen, gewelddadig leven te leiden en keert zich zelfs tegen Fahey's vrouw Delaney en zijn kinderen. Dourif en Murnik zijn andere donorrecipiƫnten die zich niet bewust zijn van de kwalijke gevolgen. Loek Dikker's sombere muziekscore noch de professionele fotografie van de Nederlandse cameraman Theo Van de Sande kunnen verhelpen dat de film ontaardt in een vulgaire splatter. Scenario van Eric Red en Norman Snider.

credits

Regie:
Eric Red
Cast:
Jeff Fahey, Lindsay Duncan, Kim Delaney, Brad Dourif, Zakes Mokae, Peter Murnik, Paul Benevictor, John Walsh, Nathaniel Moreau, Sarah Campbell
Scenario:
Eric Red, Norman Snider, Patricia Herskovic
Productie:
Frank Mancuso jr
Camera:
Gerald M. Williams, Theo van de Sande
Muziek:
Loek Dikker
Montage:
Anthony Redman
Jaar:
1991
Genres:
Sciencefiction, Horror, Thriller
Trefwoorden:
Splatter movie, SF-Film
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Body Parts (1991) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken