Flora Robson: cast.
Er zijn 47 films gevonden.

Gauguin the Savage

1980 | Drama, Biografie

Verenigde Staten 1980. Drama van Fielder Cook. Met o.a. David Carradine, Lynn Redgrave, Barrie Houghton, Dame Flora Robson en Michael Hordern.

Voortsukkelend drama over de temperamentvolle Franse schilder, die vrouw en kinderen in de steek liet om een leven van artistieke vrijheid na te jagen in Tahiti. Een merkwaardige rol voor Carradine, die niet kan tippen aan de Gauguin uit Maugham's THE MOON AND SIXPENCE. Scenario van J. P. Miller.

A Tale of Two Cities

1980 | Drama

Verenigde Staten 1980. Drama van Jim Goddard. Met o.a. Chris Sarandon, Peter Cushing, Kenneth More, Barry Morse en Flora Robson.

De zevende verfilming van Dickens' klassieke werk. Geen moeite werd gespaard, maar Sarandon is natuurlijk niet te vergelijken met Ronald Colman uit de versie van 1935. John Ray schreef het script voor producer Norman Rosemont, die heel veel ervaring heeft met het bewerken van literaire klassiekers voor tv.

A Man Called Intrepid

1979 | Oorlogsfilm, Thriller

Verenigd Koninkrijk​/​​Canada​/​​Verenigde Staten 1979. Oorlogsfilm van Peter Carter. Met o.a. David Niven, Michael York, Barbara Hershey, Flora Robson en Paul Harding.

TV-miniserie in drie delen. Een rijke Canadees gebruikte tijdens WO II zijn eigen fondsen om een groot spionagenet op te zetten. Niven in zijn tv-debuut is de man achter deze operatie, naar het boek van William Stevenson. Spannend.

Les Misérables

1978 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1978. Avonturenfilm van Glenn Jordan. Met o.a. Richard Jordan, Anthony Perkins, Cyril Cusack, Claude Dauphin en John Gielgud.

Een fraaie nieuwe versie van het klassieke verhaal van Victor Hugo over Jean Valjean die een brood stal omdat hij honger had en vervolgens werd gearresteerd en veroordeeld tot dwangarbeid. Na zijn ontsnapping laat het verleden hem niet meer los als de terrierachtige inspecteur Javert achter hem aan zit. Jordan als Valjean en Perkins als Javert houden de aandacht vast en het vlotte tempo van de film houdt je ongemerkt aan je stoel gekluisterd. Sprankelende bijrollen van Gielgud en Dauphin (zijn laatste rol) en een paar bekende Britse gezichten in cameo's.

Dominique

1978 | Horror

Verenigd Koninkrijk 1978. Horror van Michael Anderson. Met o.a. Cliff Robertson, Jean Simmons, Jenny Agutter, Simon Ward en Ron Moody.

Zeer goede acteurs doen hun best in een teleurstellend horrorverhaaltje: invalide Simmons denkt dat ega Robertson haar krankzinnig wil maken; ze gaat dood, maar komt terug om bij hem te spoken.

The Canterville Ghost

1974 | Komedie, Horror

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1974. Komedie van Walter Miller. Met o.a. David Niven, James Whitmore, Audra Lindley, Lynne Frederick en Flora Robson.

Naar het verhaal van Oscar Wilde. Een Engels familiekasteel wordt gekocht door de Amerikaan Whitmore en zijn familie. Maar het spookt. Niven is het spook dat alsmaar niet tot rust komt. Heerlijke komedie met prachtrol van Niven.

Alice's Adventures in Wonderland

1972 | Familiefilm, Fantasy, Musical

Verenigd Koninkrijk 1972. Familiefilm van William Sterling. Met o.a. Fiona Fullerton, Michael Crawford, Ralph Richardson, Flora Robson en Dudley Moore.

Saaie Britse versie van boek van Lewis Carroll bewijst dat niet alleen Amerikanen het monopolie hebben van het maken van slechte musicals voor kinderen. Verspilling van veel goede spelers, die niet te herkennen zijn door de vermommingen.

Sin

1971 | Romantiek, Drama

Griekenland​/​​Frankrijk​/​​Verenigd Koninkrijk 1971. Romantiek van George P. Cosmatos. Met o.a. Raquel Welch, Richard Johnson, Flora Robson, Jack Hawkins en Renato Romano.

Johnson is Orestes, die terugkeert naar zijn eiland om de erfenis van zijn moeder te verkrijgen. Hij wordt verliefd op de getrouwde Helena (Welch) en samen besluiten zij haar man uit de weg te ruimen; hun geluk is van korte duur, want het eindigt voor hun zoals het de hoofdpersonen in de klassieke tragedie vergaat. Een vermenging van schuld en boete, misdaad en liefde. Het landschap is boeiender dan de hoofdrolspelers. Het scenario is van regisseur Cosmatos. Het camerawerk is van Marcello Gatti.

Fragment of Fear

1971 | Misdaad

Verenigde Staten 1971. Misdaad van Richard C. Sarafian. Met o.a. David Hemmings, Gayle Hunnicutt, Flora Robson, Wilfrid Hyde-White en Daniel Massey.

Hemmings is goed in teleurstellend moordmysterie dat goed begint, maar dan uiteenvalt. Gefotografeerd door de grote Oswald Morris. In Engeland gemaakt.

The Beast in the Cellar

1970 | Horror

Verenigd Koninkrijk 1970. Horror van James Kelley. Met o.a. Beryl Reid, Flora Robson, John Hamill, T.P. McKenna en Tessa Wyatt.

Een rustig Engelse dorpje wordt opgeschrikt door een reeks gewelddadige moorden. Het spoor leidt naar de kelder van twee vriendelijke, bejaarde zussen. Wat hebben ze te verbergen?

Eye of the Devil

1967 | Horror, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1967. Horror van J. Lee Thompson. Met o.a. Deborah Kerr, David Niven, Donald Pleasence, Edward Mulhare en Flora Robson.

Een uitstekende rolbezetting in deze vreemde, wat onderkoelde thriller die speelt in Frankrijk. De Marquis de Bellac (Niven) verlaat plotseling zijn vrouw in Parijs om 'te doen wat hij moet doen' op zijn voorouderlijk landgoed in de buurt van Bordeaux. Het wat vreemde verloop is te wijten aan knipwerk wat voor de film werd uitgebracht. Scenario van Robin Estridge en Dennis Murphy. Camerawerk van Erwin Hillier.

A King's Story

1967 | Documentaire

Verenigd Koninkrijk 1967. Documentaire van Harry Booth. Met o.a. Orson Welles (stem), Flora Robson (stem), Patrick Wymark (stem), David Warner (stem) en Patrick Wymark.

Een sterke documentaire, gericht op het vroege leven van de hertog van Windsor en zijn uiteindelijk afzien van de troon van Engeland om de vrouw waarvan hij hield te trouwen.

The Shuttered Room

1966 | Horror

Verenigd Koninkrijk 1966. Horror van David Greene en David Green. Met o.a. Gig Young, Carol Lynley, Oliver Reed en Flora Robson.

Een jong echtpaar erft een landhuis in New England, maar plaatselijke branieschoppers en een Onzichtbaar Wezen bedreigen hen voortdurend. De goede bezetting verdiende een beter scenario; zelfs de onthulling is mager. Wordt mogelijk op tv ingekort.

7 Women

1965 | Drama, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1965. Drama van John Ford. Met o.a. Anne Bancroft, Sue Lyon, Margaret Leighton, Flora Robson en Mildred Dunnock.

Ford's laatste film is een avontuurlijk damesdrama dat gaat over het overleven tegen binnenvallende Mongoolse horden op een Amerikaanse missiepost aan de grens tussen China en Mongolië tijdens de Chinese Revolutie van 1935. Het verbitterde, autoritaire hoofd van de post komt in conflict met een nieuwe, wereldse vrouw, een jonge arts die naar de missie gestuurd is. Ondanks de ingrediënten en de goede rollen geen supersterke film, maar wel een, die de aandacht constant weet vast te houden. Janet Green en John McCormick bewerkten het verhaal Chinese Finale van Norah Lofts tot scenario. Camerawerk van Joseph La Shelle. Gefilmd in Panavision.

Young Cassidy

1964 | Drama, Biografie

Verenigd Koninkrijk 1964. Drama van Jack Cardiff en John Ford. Met o.a. Rod Taylor, Julie Christie, Maggie Smith, Flora Robson en Michael Redgrave.

Dublin 1911. Taylor is een jonge, intellectuele arbeider, die met volle overtuiging vecht tegen de politie en de Britse bezetters. Zijn broer raadt hem aan de strijd om politieke emancipatie op te geven en liever te gaan schrijven. Maar alles wat de jongen schrijft, zijn pamfletten voor een staking van het trampersoneel. De staking ontaardt in een ware opstand, waarbij Taylor op het nippertje een jonge militante, Christie, kan redden. Een gedramatiseerde bio van Sean O'Casey, naar diens boek Mirror In My House. In het scenario van John Whiting zijn bijna alle elementen uit de toneelstukken van O'Casey terug te vinden, maar zijn een eigen leven gaan leiden. De kracht van het geheel is vooral te danken aan de sublieme vertolkingen. Tevens brengt de film een romantisch en interessant sfeerbeeld van Dublin tijdens het woelige begin van de twintigste eeuw. Schitterende fotografie van Ted Scaife. De opnamen werden gestart door John Ford, die echter door ziekte moest afhaken.

Guns at Batasi

1964 | Oorlogsfilm, Drama

Verenigd Koninkrijk 1964. Oorlogsfilm van John Guillermin. Met o.a. Richard Attenborough, Jack Hawkins, Mia Farrow, Flora Robson en John Leyton.

De prestaties van de acteurs zijn het enige interessante in dit intelligente, maar zeer voorspelbare verhaal over het Britse militaire leven in het hedendaagse Afrika.

Miss Marple: Murder at the Gallop

1963 | Mysterie, Misdaad, Komedie, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1963. Mysterie van George Pollock. Met o.a. Robert Morley, Flora Robson, Charles Tingwell, Stringer Davis en Duncan Lamont.

Als een oude zonderlinge heer bij het zien van een kat dood neervalt, vermoedt amateur-detective Miss Marple (Rutherford) dat er misdaad in het spel is. Uit zijn testament blijkt dat hij heel rijk was en er duiken vier erfgenamen op. Als Miss Marple haar verdenkingen aan de politie opgeeft, lijkt het voor dovemansoren bestemd; dus gaat ze zelf op onderzoek uit. De handeling voltrekt zich verder tegen de achtergrond van een manege. Gebaseerd op het boek van Agatha Christie met de titel After the Funeral, door David Pursall, James P. Cavanagh en Jack Seddon tot scenario bewerkt. Camerawerk van Arthur Ibbetson. Rutherford op d'r best en altijd de moeite waard.

55 Days at Peking

1962 | Historische film, Avonturenfilm, Drama

Verenigde Staten​/​​Spanje 1962. Historische film van Nicholas Ray en Guy Green. Met o.a. Charlton Heston, Ava Gardner, David Niven, Flora Robson en John Ireland.

De sterren nemen het grootste deel voor hun rekening in dit verwarrende historische verslag over de Boksers-opstand in China in 1900. Scenario van Philip Yordan en Bernard Gordon.

The Gypsy and the Gentleman

1958 | Romantiek

Verenigd Koninkrijk 1958. Romantiek van Joseph Losey. Met o.a. Melina Mercouri, Keith Michell, Patrick McGoohan en Flora Robson.

De rijke Michell staat op het punt te trouwen met Austin, meer een verstandshuwelijk dan één uit liefde. Hij valt echter in de valstrik die voor hem gezet was door het zigeunerpaar Mercouri en McGoohan. Deze laatste kan mensen zonder probleem naar zijn hand zetten. Hij zorgt ervoor dat de edelman verliefd wordt op Mercouri, zodat ze met zijn geld kunnen verdwijnen. Een typische Losey-film over manipulatie en gebrek aan gevoelens. Bij hem draait het om egoïstische mensen, die geobsedeerd zijn door macht en meer geven om status dan om verwezelijking van doelen. Dit leidt volgens Losey uiteindelijk tot hun zelfvernietiging. Helaas zullen we nooit de versie zien die hij wilde maken, want montage en afwerking werden hem ontnomen. Het definitieve resultaat is het werk van zijn regie- assistent Robert Asher. Scenario is van Janet Green, gebaseerd op de roman Darkness I Love You van Nina Warner Hooke. De camera werd gehanteerd door Jack Hildyard.

Innocent Sinners

1958 | Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk 1958. Avonturenfilm van Philip Leacock. Met o.a. June Archer, Christopher Hey, Brian Hammond, Flora Robson en David Kossoff.

Een klein meisje en twee straatjochies leggen een tuin aan in een gebombardeerd gedeelte van Londen. Naar het bekende jeugdboek van Rumor Godden, die ook aan het scenario meeschreef. Enigszins sentimenteel.

No Time for Tears

1957 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1957. Drama van Cyril Frankel. Met o.a. Anna Neagle, George Baker, Sylvia Syms, Anthony Quayle en Flora Robson.

Een zakdoekenfilm over een kinderziekenhuis. Desalniettemin redelijk gemaakt met mooie rollen.

High Tide at Noon

1957 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1957. Drama van Philip Leacock. Met o.a. Betta St. John, Michael Craig, Patrick McGoohan, William Sylvester en Flora Robson.

Hoogoplaaiende passies bij zeekreeftvissers in Nova Scotia. Een romantisch melodrama, gefilmd in een fraaie omgeving.

Romeo and Juliet

1954 | Romantiek, Historische film, Drama

Verenigd Koninkrijk 1954. Romantiek van Renato Castellani. Met o.a. Laurence Harvey, Susan Shentall, Flora Robson, Mervyn Johns en Bill Travers.

Overweldigend verfilmd in Italië heeft deze aardige Shakespeare-versie het voordeel van een goede bezetting.

Giulietta e Romeo

1954 | Romantiek, Drama, Historische film

Verenigd Koninkrijk​/​​Italië 1954. Romantiek van Renato Castellani. Met o.a. Laurence Harvey, Susan Shentall, Bill Travers, Flora Robson en John Gi.

Shakespeare's tragedie over een jonge liefde in Verona die door familievetes een fatale afloop krijgt. Deze verfilming, die op schilderijen van Botticelli is geïnspireerd en die op authentieke renaissance-locaties werd opgenomen, is een fraai maar hoogstvervelend prentenboek geworden. Dramatiek en lyriek zijn in gekunsteldheid gesmoord. Bovendien wordt het gedoemde liefdespaar uitermate slecht gespeeld door Harvey en debutante Shentall. De andere rollen compenseren echter veel. Meervoudig bekroond met onder andere de Gouden Leeuw op het filmfestival van Venetië. Het scenario is van regisseur Castellani, die het oorspronkelijke drama bewerkte. Het camerawerk is van Robert Krasker. Technicolor, Mono.

The Tall Headlines

1953 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1953. Misdaad van Terence Young. Met o.a. André Morell, Flora Robson, Mai Zetterling, Michael Denison en Mervyn Johns.

Een moordenaar valt een gezin lastig als de jongste zoon met moord te maken krijgt. Scenario van Audrey Erskine Lindop naar haar roman. Ook bekend als THE FRIGHTENED BRIDE.

The Frightened Bride

1953 |

1953. Terence Young. Met o.a. Michael Denison, Mai Zetterling, Flora Robson en André Morell.

Een moordenaar valt een gezin lastig als de jongste zoon met moord te maken krijgt. Scenario van Audrey Erskine Lindop naar haar roman. Ook bekend als THE FRIGHTENED BRIDE.

Good Time Girl

1950 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1950. Drama van David MacDonald en David McDonald. Met o.a. Jean Kent, Dennis Price, Herbert Lom en Flora Robson.

Onschadelijk prul over een meisje dat van het slechte pad wordt afgehouden door het verhaal van een rechter over het tragische lot van een andere tiener.

Saraband for Dead Lovers

1948 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1948. Drama van Basil Dearden. Met o.a. Steward Granger, Joan Greenwood, Flora Robson, Peter Bull en Anthony Quayle.

Overdadige romantiek met tranen. Greenwood wordt verscheurd tussen koninklijk plichtsbesef en liefde voor een jonge schelm.

Holiday Camp

1948 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1948. Komedie van Ken Annakin. Met o.a. Dennis Price, Flora Robson en Jack Warner.

Plezierig en sfeervol verhaal over de wederwaardigheden en liefdesperikelen in een Brits vakantie-verblijf; rake karaktertyperingen.

Frieda

1947 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1947. Drama van Basil Dearden. Met o.a. David Farrar, Glynis Johns, Mai Zetterling, Flora Robson en Albert Lieven.

Interessante studie van Farrar die zijn Duitse vrouw Zetterling naar Engeland brengt en de kleinzieligheid waar ze mee te maken krijgen.

Black Narcissus

1947 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1947. Drama van Michael Powell en Emeric Pressburger. Met o.a. Deborah Kerr, David Farrar, Sabu, Jean Simmons en Kathleen Byron.

Meesterlijk gefilmd melodrama naar de roman van Rumer Godden. Vijf nonnen onder aanvoering van de jonge zuster Clodagh (Kerr) proberen in een voormalig haremverblijf in de Himalaya een missiepost op te zetten. Op deze prachtige maar onheilspellende plek, waar de wind altijd waait, moeten zij niet alleen de vijandschap van de lokale bevolking en de natuurelementen zien te overwinnen, maar vooral de demonen die in henzelf huizen. Verbazingwekkend genoeg werd de film niet op locatie opgenomen, maar werd het imposante, soms sinistere landschap gebouwd in de studio. Oscar voor de fotografie van Jack Cardiff.

The Years Between

1946 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1946. Drama van Compton Bennett. Met o.a. Michael Redgrave, Valerie Hobson, Flora Robson, James McKechnie en Felix Aymler.

Een gevoelig geregisseerd, maar bekend verhaal over een man die uit de oorlog terugkeert bij een vrouw die dacht dat hij gesneuveld was en op het punt staat opnieuw te trouwen. Scenario van Sydney en Muriel Box. Camerawerk van Reginald H. Wyer en Bert Mason.

Saratoga Trunk

1945 | Western

Verenigde Staten 1945. Western van Sam Wood. Met o.a. Gary Cooper, Ingrid Bergman, Flora Robson, Jerry Austin en John Warburton.

Een met zorg gekozen maar desondanks geen goede rolbezetting. Een te lange filmversie van Edna Ferners boek over Bergman als een meisje uit New Orleans en Cooper als cowboy. Soms niet te pruimen.

Great Day

1945 | Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk 1945. Oorlogsfilm van Lance Comfort. Met o.a. Flora Robson, Eric Portman, Sheila Sim, Walter Fitzgerald en Isabel Jeans.

Een huisvrouw in oorlogstijd moet omgaan met een verbitterde en alcoholische echtgenoot. Zij en de andere vrouwen van het Women's Institute maken zich op voor een bezoek van Eleanor Roosevelt.

Caesar and Cleopatra

1945 | Drama, Familiefilm, Avonturenfilm, Historische film

Verenigd Koninkrijk 1945. Drama van Gabriel Pascal. Met o.a. Claude Rains, Vivien Leigh, Stewart Granger, Flora Robson en Francis L. Sullivan.

George Bernard Shaw`s toneelstuk lijkt perfect geschikt voor een verfilming. Indrukwekkende vertolkingen van Rains als de wat ouder wordende Romeinse keizer Caesar en van Leigh als Cleopatra, de koningin van de Nijl. Regisseur (en producent) Pascal slaagde erin de geestigheden van Shaw tot hun recht te laten komen en voegde er wat spektakel aan toe. Decors en kostuums zijn voor die tijd schitterend en de fotografie indrukwekkend. Jammer genoeg maakte hij de toen duurste Britse film ooit gedraaid (een en een kwart miljoen pond sterling... van toen nog een koopkrachtig tientje) te lang en te praatziek maar veel ervan is nog erg fascinerend. Er werd twee jaar aan gewerkt en een aantal opnames in Londen werden gedraaid tijdens bombardementen. Rains werd op verzoek van Shaw gekozen. Let op Simmons in een van haar eerste filmrolletjes: zij is te zien als harpiste. James Mason moest de rol van Apollodorus spelen, maar die haakte af en werd vervangen door Granger. Het scenario is van Marjorie Deans. Het camerawerk is van F.A. Young, R. Krasker en Jack Cardiff. Technicolor, Mono.

Two Thousand Women

1944 | Oorlogsfilm, Drama

Verenigd Koninkrijk 1944. Oorlogsfilm van Frank Launder. Met o.a. Phyllis Calvert, Flora Robson en Patricia Roc.

De nazi's interneren Britse vrouwen, maar in het geniep helpen ze RAF-piloten te ontsnappen uit bezet gebied. Een spannend melodrama met humor en vakkundig geregisseerd.

House of 1,000 Women

1944 |

Verenigd Koninkrijk 1944. Frank Launder. Met o.a. Flora Robson en Phyllis Calvert.

De nazi's interneren Britse vrouwen, maar in het geniep helpen ze RAF-piloten te ontsnappen uit bezet gebied. Een spannend melodrama met humor en vakkundig geregisseerd.

Bahama Passage

1941 | Romantiek

Verenigde Staten 1941. Romantiek van Edward H. Griffith. Met o.a. Madeleine Carroll, Sterling Hayden, Flora Robson, Leo G. Carroll en Mary Anderson.

Het natuurschoon wint het in dit routineverhaal over de lieflijke Madeleine die de knappe Sterling ontmoet op de mooie Bahama's, met veel acteergeweld van Carroll en Robson.

The Sea Hawk

1940 | Actiefilm, Avonturenfilm, Romantiek

Verenigde Staten 1940. Actiefilm van Michael Curtiz. Met o.a. Errol Flynn, Brenda Marshall, Claude Rains, Flora Robson en Donald Crisp.

Alleen al Errol Flynn op de piek van zijn fabelachtige carrière tussen de masten zien opereren is een voorrecht. Niemand heeft de degen ooit beter en met meer flair gehanteerd dan Flynn en The Sea Hawk geeft hem ruim baan. Het aantrekkelijke verhaal handelt over patriottisch piraat Geoffrey Thorpe, die Spaanse schepen berooft, gevangen wordt genomen en probeert te voorkomen dat Filips' Armada Engeland verovert. De toenmalige reclamemakers hadden misschien wel gelijk: 'Nooit tevoren zo veel opwindends in een enkele film!' De gepassioneerde filmmuziek is van Erich Wolfgang Korngold.

Wuthering Heights

1939 | Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1939. Drama van William Wyler. Met o.a. Laurence Olivier, Merle Oberon, David Niven, Flora Robson en Donald Crisp.

Eerste en volgens velen beste filmbewerking van Emily Bronte's literaire klassieker vertelt met grote visuele gratie de tragische liefdesgeschiedenis van Heathcliff en Cathy. Ze groeien samen op en raken verliefd. Maar Cathy trouwt met een ander. De in Duitsland geboren Amerikaan Wyler, een notoir 'moeilijke' regisseur, bracht zijn hoofdrolspelers tot grote hoogten: de film vormde de springplank voor de Hollywoodcarrière van de Engelse Olivier. Van de acht Oscarnominaties werd alleen die voor het zwart-wit werk van cameraman Gregg Toland verzilverd.

We Are Not Alone

1939 | Drama

Verenigde Staten 1939. Drama van Edmund Goulding. Met o.a. Paul Muni, Jane Bryan, Flora Robson, Una O'Connor en Henry Daniell.

Bryan treedt in dienst als kindermeisje in het gezin van de Engelse dorpsarts Muni en maakt mee dat de arts ervan beschuldigd wordt zijn neurotische vrouw (Robson) te hebben vermoord. Er zijn echter nog een kok, een zoon en een danseres. De emoties worden schitterend vertolkt; een goed gemaakte film vol onverwachte wendingen. Het scenario is van Milton Krims naar de roman van James Hilton. Het camerawerk is van Tony Gaudio.

The Lion Has Wings

1939 | Oorlogsfilm, Documentaire

Verenigd Koninkrijk 1939. Oorlogsfilm van Michael Powell, Brian Desmond Hurst, Adrian Brunel, Alexander Korda en Brian Desmond Hurst. Met o.a. Merle Oberon, Ralph Richardson, June Duprez, Robert Douglas en Anthony Bushell.

Een goedgemaakte film, helaas met een wat propagandistische ondertoon, over een aanval van de RAF tijdens WO II op Kiel. Duidelijk bedoeld om het moreel thuis te steunen en de oorlog zo snel mogelijk te beëindigen. De combinatie van journaal en fictie - gespeeld door vooraanstaande acteurs - is echter boeiend.

Poison Pen

1939 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1939. Drama van Paul Stein. Met o.a. Flora Robson, Ann Todd, Reginald Tate, Edward Chapman en Robert Newton.

De schrijver van boosaardige, anonieme brieven blijkt de zuster van de predikant te zijn, een aardige oude vrijster. Deze knappe, kleine routinefilm levert ook nog kritiek op de Engelse plattelandsmaatschappij. De idyllische dorpsgemeenschap wordt afgeschilderd als verscheurd door afgunst en ontevredenheid.

Invisible Stripes

1939 | Misdaad, Drama

Verenigde Staten 1939. Misdaad van Lloyd Bacon. Met o.a. George Raft, Jane Bryan, William Holden, Flora Robson en Humphrey Bogart.

Na zijn vrijlating uit de gevangenis probeert Cliff Taylor met veel moeite een nieuw bestaan op te bouwen. Om zijn broer Tim uit de criminaliteit te houden, laat hij zich toch weer verleiden. Hij sluit zich korte tijd aan bij de bende van zijn oude gevangenismaatje Chuck Martin die, als Cliff alweer op het rechte pad is, met zijn collega-overvallers in een schietpartij met de politie terechtkomt. Voor Tim en Cliff heeft deze schietpartij grote gevolgen.

Fire over England

1937 | Oorlogsfilm, Historische film, Romantiek

Verenigd Koninkrijk 1937. Oorlogsfilm van William K. Howard. Met o.a. Laurence Olivier, Flora Robson, Vivien Leigh, Raymond Massey en Leslie Banks.

Aardig historisch drama over de Engelse-Spaanse oorlog rond 1500 met onberispelijke rol van Robson (Koningin Elizabeth), prima schurkenwerk van Massey en de romantiek uitstekend verzorgd door Olivier en Leigh. Let op James Mason in een kleine rol.

Farewell Again

1937 | Drama, Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk 1937. Drama van Tim Whelan. Met o.a. Leslie Banks, Flora Robson, Sebastian Shaw en Patricia Hilliard.

Keurig geconstrueerde, weinig pretenderende film die in details ingaat op gebeurtenissen in het leven van Engelse soldaten met kort verlof vóór ze weer naar het front worden gestuurd.

Catherine the Great

1934 | Drama, Historische film

Verenigd Koninkrijk 1934. Drama van Paul Czinner. Met o.a. Elisabeth Bergner, Flora Robson, Joan Gardner, Gerald Du Maurier en Douglas Fairbanks jr.

Rijk historisch drama over de Russische tsarin, die uitgehuwelijkt werd en verstrikt raakte in die verbintenis, waardoor haar leven bepaald werd. Langzame film, maar de moeite waard. Ook bekend als: THE RISE OF CATHERINE THE GREAT.