Verenigd Koninkrijk/Italië 1954. Romantiek van Renato Castellani. Met o.a. Laurence Harvey, Susan Shentall, Bill Travers, Flora Robson en John Gi.

VPRO Cinema

Shakespeare's tragedie over een jonge liefde in Verona die door familievetes een fatale afloop krijgt. Deze verfilming, die op schilderijen van Botticelli is geïnspireerd en die op authentieke renaissance-locaties werd opgenomen, is een fraai maar hoogstvervelend prentenboek geworden. Dramatiek en lyriek zijn in gekunsteldheid gesmoord. Bovendien wordt het gedoemde liefdespaar uitermate slecht gespeeld door Harvey en debutante Shentall. De andere rollen compenseren echter veel. Meervoudig bekroond met onder andere de Gouden Leeuw op het filmfestival van Venetië. Het scenario is van regisseur Castellani, die het oorspronkelijke drama bewerkte. Het camerawerk is van Robert Krasker. Technicolor, Mono.

credits

Regie:
Renato Castellani
Cast:
Laurence Harvey, Susan Shentall, Bill Travers, Flora Robson, John Gi, Wooland, Mervyn Johns, Sebastian Cabot, Lydia Sherwood, Enzo Fiermonte, Aldo Zollo
Scenario:
Renato Castellani
Camera:
Robert Krasker
Muziek:
Roman Vlad
Jaar:
1954
Alt. titels:
Romeo and Juliet
Genres:
Romantiek, Drama, Historische film
Trefwoorden:
Kostuumdrama, Tragedie, Romantisch drama
Landen:
Verenigd Koninkrijk, Italië

op televisie
0 uitzendingen

Giulietta e Romeo (1954) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken