Eric Jupp: muziek.
Er zijn 4 films gevonden.

Southern Cross

1982 | Oorlogsfilm

Japan​/​​Australië 1982. Oorlogsfilm van Peter Maxwell. Met o.a. John Howard, Atsuo Nakamura, Stuart Wilson, Steve Bisley en Michael Aitkens.

In 1942 wordt een eenheid van de Australische speciale Z- force gevangen genomen door het Japanse leger, na een tweede mislukte poging tot sabotage van de vijandelijke strijdkrachten in Singapore. Er wordt een tolk aangesteld, waarna er een hechte vriendschap ontstaat tussen de Japanse tolk en de Australische legerkapitein Page (Howard). Als de gevangenen uiteindelijk ter dood worden veroordeeld, moet de tolk het vonnis voltrekken... Gebaseerd op ware gebeurtenissen is de film een functioneel, zij het weinig inventief krijgsgevangenen-epos dat kwa thema een beetje doet denken aan MERRY CHRISTMAS, MR. LAWRENCE, al houdt daar de vergelijking op. Er bestaat ook een versie van 143m. Ook bekend als THE HIGHEST HONOR.

Attack Force Z

1980 | Oorlogsfilm

Australië​/​​Taiwan 1980. Oorlogsfilm van Tim Burstall. Met o.a. Sam Neill, Mel Gibson, Chris Haywood, John Waters en John Phillip Law.

In 1945 worden vijf Australische soldaten gedropt op een door Japanners bezet eiland in de Stille Oceaan. Hun opdracht is het opsoren van twee Amerikanen die hier met hun vliegtuig neergestort zijn en hen veilig aan boord te brengen van een Amerikaanse onderzeeër. Het eerste deel van de opdracht is vlug geklaard, maar met het tweede deel krijgen ze een aantal problemen. Een ouderwetse oorlogsfilm, degelijk en spannend naar een scenario van Roger Marschall met een uitstekende cast, waaronder toen nog onbekende acteurs als Gibson en Neill. Lekkere ontspanning, zonder bijbedoelingen. De mooie beelden op locatie van cameraman Lin Hung-Chung zijn een lust voor het oog.

Tim

1979 | Romantisch drama

Australië 1979. Romantisch drama van Michael Pate. Met o.a. Mel Gibson, Piper Laurie, Pat Evison, Alwyn Kurts en Peter Gwynne.

De wat zwakbegaafde 24-jarige Tim (Gibson) woont nog bij zijn ouders (Kurts en Evison) en zijn zus. Hij werkt als tuinman bij de twintig jaar oudere Mary (Laurie). Als er iets moois dreigt op te bloeien tussen Tim en Mary bekijken zijn familieleden dat met gemengde gevoelens. Gibson speelt in deze film - overigens uit hetzelfde jaar als zijn doorbraakfilm Mad Max - iets te zoet, maar het is toch leuk om hem te zien als hij níet de spijkerharde macho uithangt. Gibson, Kurts en Evison kregen voor hun acteerwerk de prijs van het Australian Film Institute.

Skippy and The Intruders

1969 | Familiefilm, Avonturenfilm

Australië 1969. Familiefilm van Lee Robinson. Met o.a. Ed Devereaux, Tony Bonner, Ken James, Garry Plankhurst en Liza Goddard.

Matt Hammond (Devereaux), de opzichter van het nationaal park, krijgt van twee mannen die zich uitgeven voor beroepsvissers, het verzoek voor een vergunning om hun kamp op te slaan in een beschermd gedeelte van het park. Hij geeft de toelating, maar helicopter-bewaker Jerry (Bonner) vertrouwt het zaakje niet. En gelijk heeft ie, want de kerels hebben de opdracht om enkele loodzware kisten te stelen uit het wrak van een gezonken schip. Sonny (Plankhurst), Matts zoontje, en zijn meer dan intelligente kangoeroe Skippy ontdekken dit en gaan op onderzoek, geholpen door hun vriendin Clancy (Goddard). Weinig originele jeugdfilm die bol staat van de clichés, maar daar zullen de jonge toeschouwers zich bitter weinig van aantrekken. Die verliezen ongetwijfeld hun hart aan de zo menselijk reagerende Skippy, het Australisch equivalent van Lassie of Flipper, in een nieuw filmavontuur. De kangoeroe acteert trouwens beter dan de meeste acteurs. Regisseur Robinson en Ross Napier schreven het scenario. Fotografie is van Peter Menzies, terwijl Ron Taylor voor de onderwaterfotografie tekende.