Louis Nizer

Acteur

Louis Nizer is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Preminger: Anatomy of a Filmmaker

1991 | Documentaire, Biografie

Oostenrijk/Verenigde Staten 1991. Documentaire van Valerie A. Robins. Met o.a. Burgess Meredith, Michael Caine, Deborah Kerr, James Stewart en Frank Sinatra.

Een portret van Otto Preminger (1905-1986), de eerste onafhankelijke Amerikaanse cineast, die regelmatig de Hayes Code uitdaagde door taboe-gegevens als homoseksualiteit, druggebruik, vrije liefde, verkrachting en politieke corruptie in zijn films te verwerken. Hij begon zijn carri[KA2]ere in Wenen onder de vleugels van de legendarische Max Reinhardt. Hier draaide hij zijn eerste film DIE GRO[KL29]E LIEBE in 1931. In 1935 werd hij door Joseph Schenck naar Amerika gehaald. Na zijn ruchtmakende ruzie met Darryl F. Zanuck beleefde hij zijn eerste successen op Broadway, maar al vlug werd hij terug door Hollywood binnengehaald. Met FOREVER AMBER (1947) kreeg hij voor het eerst last met de censuur en moest onder druk van de studio toegeven. Begin jaren 1950 startte hij met zijn eigen productiehuis en vanaf toen sloot hij geen enkel compromis meer met de censuurcommissie. In deze documentaire komen heel wat bekende mensen praten over hun werk met Preminger en hun obades worden geïllustreerd met fragmenten uit zijn bekendste films. Thomas J. Wiener schreef het scenario. Burgess Meredith fungeert als gastheer en nieuw materiaal werd gefotografeerd door Paul C. Goldberg. Een boeiend, maar eenzijdig beeld van een van de grootste Amerikaanse cineasten.

The Chair

1962 | Documentaire, Drama

Verenigde Staten 1962. Documentaire van D.A. Pennebaker en Richard Leacock. Met o.a. Paul Crump, Louis Nizer, Donald Moore, Jack Johnson en James Thompson.

Op 29 juli 1962 bereiden advocaat Nizer en de jonge jurist Moore hun zaak voor om de ter dood veroordeelde zwarte moordenaar Paul Crump te redden. Binnen vijf dagen moet hij sterven op de electrische stoel. Hun standpunt: op de negen jaar die Crump in de gevangenis doorbracht is hij een ander mens geworden. Hun strijd zal niet eenvoudig zijn en de uitslag is alles behalve zeker, maar indien ze in hun opzet slagen wordt dit een mijlpaal in de Amerikaanse gerechtelijke geschiedenis. Als thriller uitgewerkte cinéma vérité-documentaire in onvervalste Pennebaker/Leacock-stijl. Je geraakt als toeschouwer helemaal bij de zaak betrokken en de film moet in spanning niet onder doen voor de beste fictie-film. Leacock, Pennebaker, Gregory Shuker en Robert Drew stonden in voor fotografie en scenario. Montage is van Ellen Huxley, Joyce Chopra, Patricia Powell en Leacock. James Lipscomb spreekt de commentaar.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Louis Nizer op televisie komt.

Reageer