Ted Richmond (1912): productie.
Er zijn 8 films gevonden.

The Fifth Musketeer

1978 | Avonturenfilm

Oostenrijk​/​​Canada 1978. Avonturenfilm van Ken Annakin. Met o.a. Beau Bridges, Sylvia Kristel, Ursula Andress, Cornel Wilde en Ian McShane.

Ondanks het feit dat ze een dagje ouder worden trekken de dappere D`Artagnan (Wilde) en zijn drie musketiers (Lloyd Bridges, Hale en Ferrer) weer op avontuur. Hun gevaarlijke opdracht bestaat erin om de in het geheim opgebrachte tweelingsbroer van koning Lodewijk XIII (Beau Bridges), de `man met het ijzeren masker`, op te sporen en uit zijn hachelijke positie te bevrijden. Na het succes van de Richard Lester- bewerkingen van de musketiersromans van Alexandre Dumas waagde Annakin zich aan een gelijkaardige, ironisch opgevatte, bewerking van Dumas` [KL]L`homme au masque de fer[KLE], maar het resultaat is ontzaglijk veel minder, ook al kreeg hij een illustere cast bij elkaar. De film mist het spontane hero[KA3]ische karakter van de eerdere films en kan niet tippen aan de eerste verfilming, THE MAN IN THE IRON MASK van James Whale (1939). De roman van Dumas werd ditmaal bewerkt door David Ambrose, die zich baseerde op het originele scenario van George Bruce. Achter de camera nam Jack Cardiff plaats. Ook bekend als BEHIND THE IRON MASK. Oostenrijkse co-productietitel: DAS GEHEIMNIS DER EISERNEN MASKE.

Soleil rouge

1971 | Western

Frankrijk​/​​Italië 1971. Western van Terence Young. Met o.a. Charles Bronson, Ursula Andress, Toshirô Mifune, Alain Delon en Capucine.

De Japanse ambassadeur moet een kostbaar samoeraizwaard aan de Amerikaanse president overhandigen. Zijn trein wordt overvallen en beroofd door bandieten die elkaar de buit proberen af te snoepen. De bedrogen outlaw associeert zich met een samoerai voor een gezamenlijke wraakactie. Deze Europese western haalt in het scenario van alles overhoop, van samoerai tot en met Comanches, en werkt ook door de merkwaardige sterbezetting onbedoeld komisch. De onverstoorbare Bronson en Mifune houden zich net staande.

Villa Rides

1968 | Western, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1968. Western van Buzz Kulik. Met o.a. Yul Brynner, Robert Mitchum, Grazia Buccella, Charles Bronson en Robert Viharo.

Een actierijke western, maar met een niet geheel logisch scenario dat door Sam Peckinpah en Robert Towne werd geschreven naar de roman [KL]Pancho Villa[KLE] van William Douglas Lansford. Brynner is de befaamde Mexicaanse rebel die vecht voor Madero (Knox), maar die door zijn rechterhand Huerta (Lom) wordt vermoord. Villa verdwijnt in de gevangenis. Mitchum is een Amerikaanse piloot die Villa voortdurend van wapens voorziet, of vanuit de lucht dynamietstaven op Villa's tegenstanders smijt. Goed camerawerk van Jack Hildyard, de producent was Ted Richmond.

Return of the Seven

1966 | Western

Verenigde Staten​/​​Spanje 1966. Western van Burt Kennedy. Met o.a. Yul Brynner, Robert Fuller, Julian Mateos, Warren Oates en Jordan Christopher.

Het vervolg op THE MAGNIFICENT SEVEN was minder succesvol, maar is wel onderhoudend. Larry Cohen schreef het verhaal. Een bende van vijftig revolverschutters overvallen een dorp en verdrijven de mannen. Onder hen is Mateos, lid van de beroemde club van zeven. Zijn vrouw gaat op zoek naar de andere leden om hulp te krijgen. Kennedy legde in deze productie een aparte ondertoon, waar velen homofiele gevoelens in herkennen. Dat zou vooral voor de relatie tussen Brynner en Fuller gelden - voor hen die het willen zien. Actie is in ieder geval in redelijke mate aanwezig. Camerawerk van Paul C. Vogel.

Advance to the Rear

1964 | Western, Komedie, Drama

Verenigde Staten 1964. Western van George Marshall. Met o.a. Glenn Ford, Joan Blondell, Stella Stevens, Jim Backus en Melvyn Douglas.

Een uiterst voorspelbare film die tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog speelt. Een officier die alles volgens het boekje doet en een gefrustreerde, blunderende adjudant krijgen het bevel over een stelletje mislukkelingen en worden naar het Westen gestuurd op een onmogelijke missie: ze moeten een ongewapende aanval uitvoeren en mogen alleen maar stenen gebruiken om ermee te bekogelen. Stevens is spion bij de Zuidelijken en Blondell is een chique vrouw van de wereld. Scenario van Samuel A. Peeples en William Bowers, die het boek The Company of Cowards van Jack Schaefer bewerkten. Camerawerk van Milton Krasner. Ook bekend als COMPANY OF COWARDS.

It Happened at the World's Fair

1963 | Muziek, Komedie, Actiefilm, Drama, Musical, Romantiek

Verenigde Staten 1963. Muziek van Norman Taurog. Met o.a. Elvis Presley, Joan O'Brien, Gary Lockwood, Yvonne Craig en Vivky Tiu.

Lockwood heeft gokschulden gemaakt. Nu moet hij met zijn vriend Elvis hun vliegtuig verpanden. In een poging wat bij te verdienen, komen ze terecht op de wereldtentoonstelling van Seattle. Elvis bekommert zich om het dochtertje van de Chinese boer die hen oppikte toen ze stonden te liften. Ondertussen wordt hij ook nog verliefd op O'Brien. Ook al heeft het plot niet veel om het lijf, de film is toch nog één van de betere producten uit de Elvis-filmografie, daterend van voor de tijd dat zijn films lopende bandwerk werden. Al met al zingt hij wel weer een hele elpee vol. Het scenario werd geschreven door Si Rose en Seaman Jacobs. Voor het verzorgde camerawerk was veteraan Joseph Ruttenberg verantwoordelijk. Een must voor Elvis-fans.

Bachelor in Paradise

1961 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1961. Komedie van Jack Arnold. Met o.a. Bob Hope, Lana Turner, Janis Paige, Jim Hutton en Paula Prentiss.

Een Hope-film over de enige vrijgezel in een gemeenschap van echtparen. Amusant, maar niet geweldig. Hope heeft betere films gemaakt; Paige is zoals altijd leuk. Het scenario is van Valentine Davies en Hal Kanter naar een verhaal van Vera Caspary. Het camerawerk is van Joseph Ruttenberg.

Solomon and Sheba

1959 | Drama, Actiefilm, Avonturenfilm, Romantiek

Verenigde Staten 1959. Drama van King Vidor. Met o.a. Gina Lollobrigida, Yul Brynner, George Sanders, Marisa Pavan en John Crawford.

De filmmaatschappij kreeg altijd waar voor in Vidor gestoken geld. Met deze bijbelse spektakelfilm ging het echter bijna mis. Vidor gebruikte duizenden figuranten, en beginscènes met Tyrone Power in de rol van Salomo moesten over met Yul Brynner omdat Power plots stierf. Totaalkosten: vijf miljoen dollar, exorbitant in die tijd. Het verhaal bleef ondergeschikt aan de visuele patserij. Israël gaat goed onder koning Salomo, maar de vuige Sheba (Lollobrigida) wil Israël doen vallen. Daartoe heult ze met de Egyptenaren en verleidt ze Salomo. Freddie Young was verantwoordelijk voor de fotografie en mocht draaien op het indrukwekkende Super Technirama 70 formaat.