Honor Blackman: cast.
Er zijn 45 films gevonden.

Midsomer Murders: A talent for life

2003 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 2003. Misdaad van Doug Hallows. Met o.a. John Nettles, Daniel Casey, Jane Wymark, Honor Blackman en Philip Franks.

The Sight

2000 | Mysterie, Thriller, Horror

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 2000. Mysterie van Paul W.S. Anderson. Met o.a. Andrew McCarthy, Kevin Tighe, Amanda Redman, Jessica Oyelowo en Michaela Dicker.

Michael Lewis, een jonge Amerikaanse architect, wordt uitgezonden naar Engeland om een oud hotel in Londen op te knappen. De opdracht wordt echter alles behalve uitvoerbaar, aangezien er een reeks van vreemde gebeurtenissen achter elkaar plaatsvindt. Lewis krijgt steeds meer te maken met bovennatuurlijke zaken en uiteindelijk raakt hij betrokken bij een moordzaak.

To Walk with Lions

1999 | Avonturenfilm, Biografie, Drama

Canada​/​​Verenigd Koninkrijk​/​​Kenia 1999. Avonturenfilm van Carl Schultz. Met o.a. Richard Harris, Honor Blackman, John Michie, Kerry Fox en Ian Bannen.

Born Free uit 1966 vertelde het verhaal van George en Joy Adamson, die een leeuwtje in Kenia voorbereidden op terugkeer naar de wildernis. De film won een muziek-Oscar en was een startschot voor de dierenrechten-beweging. Het wilde leven van George Adamson bleef filmwaardig, en To Walk with Lions pikt de draad op een paar jaar voor zijn gewelddadige dood. De film is een rommeltje: mooie natuurbeelden worden soms ontsierd door amateuristisch montagewerk, onnodige personages vertragen de plot en het personage van Adamson (Harris) wordt neergezet als een excentrieke man met een blinde bewondering voor z'n geliefde leeuwen.

Talos: The Mummy

1997 | Horror, Fantasy

Verenigde Staten 1997. Horror van Russell Mulcahy. Met o.a. Jason Scott Lee, Louise Lombard, Sean Pertwee, Jon Polito en Lysette Anthony.

Born Free uit 1966 vertelde het verhaal van George en Joy Adamson, die een leeuwtje in Kenia voorbereidden op terugkeer naar de wildernis. De film won een muziek-Oscar en was een startschot voor de dierenrechten-beweging. Het wilde leven van George Adamson bleef filmwaardig, en To Walk with Lions pikt de draad op een paar jaar voor zijn gewelddadige dood. De film is een rommeltje: mooie natuurbeelden worden soms ontsierd door amateuristisch montagewerk, onnodige personages vertragen de plot en het personage van Adamson (Harris) wordt neergezet als een excentrieke man met een blinde bewondering voor z'n geliefde leeuwen.

Voices of the Heart

1990 | Romantiek, Drama

Verenigd Koninkrijk 1990. Romantiek van Tony Wharmby. Met o.a. Lindsay Wagner, James Brolin, Victoria Tennant, Honor Blackman en Neil Dickson.

Saai aftreksel van Barbara Taylor Bradford's roman over een Amerikaanse actrice met een mysterieus verleden en relaties met leden van de Britse adel. De film werd aanvankelijk in twee delen vertoond.

Lace

1984 | Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1984. Drama van Billy Hale. Met o.a. Bess Armstrong, Brooke Adams, Arielle Dombasle, Phoebe Cates en Angela Lansbury.

Pure rommel verpakt met glitter. De monomane speurtocht van een internationale sexbom naar haar onbekende moeder met de bedoeling haar kapot te maken. Ze is een van de vrijmoedige kamergenotes van het instituut, die ieder op hun beurt enorm slaagden in hun leven. Toch slaagt Lansbury, die met een Frans accent spreekt, er niet in enige eerbied af te dwingen in deze zeer langdradige bewerking van de bestseller van Shirley Conran.

The Secret Adversary

1981 | Mysterie

Verenigd Koninkrijk 1981. Mysterie van Tony Wharmby en John Davies. Met o.a. Francesca Annis, James Warwick, Gavan O'Herlihy, Alec McCowen en Honor Blackman.

Een detective naar een verhaal van Agatha Christie. Door toeval belanden twee jonge mensen in een samenzwering die grote gevolgen heeft voor de staat. De film heeft de gebruikelijke opbouw: onschuldigen die op speurtocht gaan, de ontdekking van de dader, de dreiging met de dood en uiteindelijk een goede afloop.

The Cat and the Canary

1978 | Horror, Thriller, Komedie

Verenigd Koninkrijk 1978. Horror van Radley Metzger. Met o.a. Edward Fox, Wendy Hiller, Olivia Hussey, Peter McEnery en Wilfrid Hyde-White.

Onderhoudende bewerking van John Willards beroemde toneelstuk over een excentrieke miljonair die zijn verwanten in 1934, twintig jaar na zijn dood, bij elkaar laat komen in een afgelegen villa om zijn testament door middel van een film 'persoonlijk' voor te lezen. Hij blijkt zijn kleindochter tot enige erfgename benoemd te hebben, op voorwaarde dat ze na een nacht in het griezelhuis met haar onterfde familieleden niet krankzinnig (of dood!) wordt verklaard. Bijkomend probleem is de ontsnapping van een lokale psychopaat, een man die meent dat hij een roofzuchtige kat is. Goed voor anderhalf uur theatraal gegil en klassiek gespook.

Age of Innocence

1977 | Romantiek

Canada​/​​Verenigd Koninkrijk 1977. Romantiek van Alan Bridges. Met o.a. David Warner, Honor Blackman en Trudy Young.

Een Engelse onderwijzer wordt bij diens aankomst in een Canadees plaatsje nauwlettend in het oog gehouden. Een verhouding met de dochter van het schoolhoofd loopt ook mis. Romantische film zonder romantiek. Oppervlakkig en weinig diepgang. Ook bekend als RAGTIME SUMMER.

To the Devil - A Daughter

1976 | Horror

Verenigd Koninkrijk​/​​Duitsland 1976. Horror van Peter Sykes. Met o.a. Christopher Lee, Richard Widmark, Honor Blackman, Denholm Elliot en Nastassja Kinski.

De afgezette priester Lee zit achter een knap meisje aan ter wille van duivelse riten. Een Hammer-verfilming naar een griezelroman van Dennis Wheatley. Een knappe film. Nastassja's officiële debuut.

Benjamin Franklin

1974 | Biografie, Historische film

Verenigde Staten 1974. Biografie van Glenn Jordan. Met o.a. Eddie Albert, Alexis Smith, Gig Young, Rene Auberjonois en Victor Buono.

Mini-serie in vier delen, over het leven van de Amerikaanse staatsman Benjamin Franklin, de politicus die zo`n grote rol speelde in de totstandkoming van de Verenigde Staten en het einde van het Engelse kolonialisme. In elk deel wordt een bepaald gedeelte van Franklin`s leven behandeld, en speelt steeds een andere acteur de staatsman, respectievelijk: Albert, Lloyd Bridges, Widmark, Douglas. De andere genoemde acteurs komen in die delen voor. In: THE AMBASSADOR (21.11.74) is Franklin ambassadeur aan het Engelse en Franse hof om eerst te pogen de Engelsen over te halen Amerika haar vrijheid te geven. Toen dat niet lukte ging hij naar Frankrijk om steun te vragen voor de opstandelingen. THE WHIRLWIND (17.12) laat de ontwikkelingen zien die leiden tot de opstand en in deel 3, THE REBEL, (99.1.75) barst die opstand los. Het laatste deel, THE STATESMAN, (28.1.75) toont de inmiddels oud geworden Franklin als behendig en doorzettend politicus. De serie is beladen met sterren en zorgvuldig gemaakt.

Something Big

1972 | Western, Actiefilm

Verenigde Staten 1972. Western van Andrew V. McLaglen. Met o.a. Dean Martin, Brian Keith, Honor Blackman, Carol White en Ben Johnson.

Een outlaw belooft zijn verloofde dat het de laatste keer zal zijn dat hij op roof uit gaat en terug zal keren als een rijk man, zodat hij met haar kan trouwen en afscheid kan nemen van zijn dubieuze carrière. In werkelijkheid loopt het anders en hij is nog even berooid als altijd. Hij moet nu op iets groots uittrekken, maar dat mislukt, tenzij je het beroven van bandieten door bandieten in een complete Mexicaanse oorlog iets groots kan noemen. Hij bereikt niets en hetzelfde gebeurt met de film. Hij kan dus overgeslagen worden ondanks de sterren. Het scenario is van James Lee Barrett. Het camerawerk is van Harry Stradling Jr.

Columbo: Dagger of The Mind

1972 | Mysterie, Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1972. Mysterie van Richard Quine. Met o.a. Peter Falk, Honor Blackman, Richard Basehart, Bernard Fox en Wilfrid Hyde-White.

Blackman en Basehart, een echtpaar dat het toneelvak beoefent, willen hun carrière afsluiten met de opvoering van Macbeth. Dit wordt hen mogelijk gemaakt door hun vaste producent Williams, omdat hij meent een speciale relatie met Blackman te hebben. Als Williams erachter komt dat zij hem gebruikt, komt het tussen de teleurgestelde producent en de spelers tot een handgemeen met dodelijke afloop; het duivelse paar moet haastig het lijk verbergen, terwijl Scotland Yard hen algauw op de hielen zit. Geheel toevallig brengt de luitenant- speurder uit L.A. een bezoekje aan Londen en de fameuze Yard. En hij is het die het verdwenen lijk weer laat opduiken en de dader aanwijst. Kleurrijk, curieus en aangetast door de tand des tijds, maar nog best onderhoudend.

Fright

1971 | Horror, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1971. Horror van Peter Collinson. Met o.a. Susan George, Honor Blackman, Ian Bannen, John Gregson en George Cole.

Terwijl babysitter Amanda (George) afscheid neemt van de ouders van het driejarige jongetje waar ze op moet passen kijkt de moeder (Blackman) erg nerveus. Iets later ziet Amanda een gezicht door het raam van het verlaten landhuis waar ze oppast. Bij vlagen behoorlijk enge griezelfilm, waarbij in het begin de spanning wordt opgeroepen door slim gebruik van geluid. De tweede helft maakt duidelijk waarom Fright de blauwdruk is geworden voor vele, vele films waarin babysitters worden belaagd door psychopaten. George schreef geschiedenis als de vrouw in Straw Dogs, Blackman werd vooral bekend als Pussy Galore in Goldfinger.

The Virgin and the Gypsy

1970 | Drama, Romantiek, Komedie

Verenigd Koninkrijk 1970. Drama van Christopher Miles en Christophre Miles. Met o.a. Joanna Shimkus, Franco Nero, Honor Blackman, Mark Burns en Maurice Denham.

In de jaren twintig was seksualiteit (van de vrouw) nog erg taboe in het Westen, dat maakt The Virgin and the Gypsy in elk geval duidelijk. Model Shimkus speelt de maagd Yvette, die thuis strak gehouden wordt, maar buiten wat over seks en liefde leert van de zigeuner uit de titel (gespeeld door spaghettiwesternster Nero). Met mevrouw Fawcett ('Pussy Galore' Blackman) en majoor Eastwood (Burns) kan ze er goed over praten, want die zijn ook pervers bezig als ongetrouwden. Het boek van D. H. Lawrence vertaalt niet bijzonder goed naar film, maar de eersterangs acteurs komen een heel eind.

The Last Grenade

1970 | Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk 1970. Avonturenfilm van Gordon Flemyng. Met o.a. Stanley Baker, Alex Cord, Honor Blackman, Richard Attenborough en Rafer Johnson.

Solide acteurs in een grimmige, onevenwichtige geschiedenis over een duel tot de dood tussen twee Britse huurlingen. Goed locatiewerk kan het gebrek aan ontwikkeling van de figuren en motivatie niet verdoezelen.

Twinky

1969 | Romantiek

Italië​/​​Verenigd Koninkrijk 1969. Romantiek van Richard Donner. Met o.a. Charles Bronson, Susan George, Trevor Howard, Michael Craig en Honor Blackman.

Een nymfje van zestien jaar begint een verhouding met een achtendertigjarige schrijver van pornoboeken. De zeer beweeglijke film mist doel, ondanks goede acteurs en een innemende rol van Bronson. USA-titel: LOLA.

Kampf um Rom - 2. Teil: Der Verrat

1969 | Historische film

Duitsland​/​​Roemenië​/​​Italië 1969. Historische film van Robert Siodmak. Met o.a. Laurence Harvey, Robert Hoffmann, Michael Dunn, Honor Blackman en Harriet Anderson.

Het tweede deel begint met het verzet van Ostrogoth Hoffmann die wil dat er vrede komt. Zijn keizerin Anderson kan slechts aan wraak denken. Ze verraadt Harvey op een arglistige manier en de bloedige strijd gaat weer verder. Het pseudo-historische gelul van deel een gaat onverstoord verder en is er beslist niet boeiender op geworden, maar gelukkig wel korter. Ladislas Fodor bewerkte de roman van Felix Dahn ditmaal alleen, terwijl Richard Angst weer achter de camera stond. Voor de internationale release werden beide delen samengesmolten tot één film van 95m en op de markt gebracht als STRUGGLE FOR ROME, waar helemaal geen samenhang meer in terug te vinden is. Spijtig genoeg zou dit de zwanezang worden van Siodmak, een regisseur die toch heel wat sterke prenten op zijn naam heeft staan.

The Last Roman

1968 |

1968. Robert Siodmak. Met o.a. Honor Blackman, Michael Dunn, Lang Jeffries, Harriet Andersson en Laurence Harvey.

Het tweede deel begint met het verzet van Ostrogoth Hoffmann die wil dat er vrede komt. Zijn keizerin Anderson kan slechts aan wraak denken. Ze verraadt Harvey op een arglistige manier en de bloedige strijd gaat weer verder. Het pseudo-historische gelul van deel een gaat onverstoord verder en is er beslist niet boeiender op geworden, maar gelukkig wel korter. Ladislas Fodor bewerkte de roman van Felix Dahn ditmaal alleen, terwijl Richard Angst weer achter de camera stond. Voor de internationale release werden beide delen samengesmolten tot één film van 95m en op de markt gebracht als STRUGGLE FOR ROME, waar helemaal geen samenhang meer in terug te vinden is. Spijtig genoeg zou dit de zwanezang worden van Siodmak, een regisseur die toch heel wat sterke prenten op zijn naam heeft staan.

Shalako

1968 | Western

Verenigd Koninkrijk​/​​Duitsland 1968. Western van Edward Dmytryk. Met o.a. Sean Connery, Brigitte Bardot, Stephen Boyd, Jack Hawkins en Peter van Eyck.

Connery speelt de titelheld, de ervaren trapper Shalako, die een stel aristocraten, onder wie gravin Irini (Bardot), probeert te redden van bloeddorstige Apaches. Dit tot grote ergernis van baron Von Hallstadt, die ten overstaan van zijn knappe verloofde Irina graag zelf de held wil uithangen. Shalako, opgenomen in Spanje in een tijdperk vlak na het beste spaghettiwesternwerk van Sergio Leone, voelt met z'n standaardplot aan als versleten retro. Maar het is schitterend om de twee topacteurs samen te zien, die - meer nog dan de andere toppers Boyd en 'Avenger' Blackman, niet in deze woestijn lijken te passen.

Kampf um Rom - 1. Teil

1968 | Historische film, Avonturenfilm

Duitsland​/​​Italië​/​​Roemenië 1968. Historische film van Robert Siodmak. Met o.a. Laurence Harvey, Sylva Koscina, Robert Hoffmann, Michael Dunn en Honor Blackman.

Het Romeinse Rijk is in verval. De macht wordt gedeeld door de Byzantijnen en de Ostrogothen. De Romeinse prefect Harvey ontketent op slinkse wijze de strijd tussen beide grootmachten. Met de hulp van de Byzantijnse keizerin Koscina weet hij de Ostrogothen zodanig verzwakken, dat ze onmogelijk nog de heerschappij over Rome kunnen opeisen. Pseudo-historisch spektakel, dat kompleet de mist ingaat, door een verward en onmogelijk scenario, geschreven door Ladislas Fodor en David Ambrose, gebaseerd op de roman van Felix Dahn. De personages worden slechts twee dimensionaal en zijn ondergeschikt aan de grootse decors en de vele massascènes. Van de vele bekende namen wordt vooral verwacht dat ze 'aanwezig zijn'. Riz Ortolani componeerde een mooie symfonische score en het geheel werd overweldigend in beeld gebracht door Richard Angst. Van een man als Siodmak verwacht je veel meer. Gevolgd door een tweede deel.

Agent for the Plaintiff

1968 | Misdaad

Verenigde Staten 1968. Misdaad van Met o.a. Gene Barry, Susan Saint James, Honor Blackman en Brian Bedford.

Uitgever Glenn Howard wordt in de val gelokt. Een advocate wil geld verdienen ter wille van haar vriendje; de methoden die ze toepast om haar doel te bereiken zijn echter verre van fatsoenlijk. Niet zo opwindend.

A Twist of Sand

1968 | Actiefilm

Verenigd Koninkrijk 1968. Actiefilm van Don Chaffey. Met o.a. Richard Johnson, Honor Blackman, Jeremy Kemp, Peter Vaughan en Roy Dotrice.

Voormalige onderzeebootcommandant Johnson voert een groep smokkelaars aan op zoek naar diamanten. Een doorsnee actiefilm.

Moment to Moment

1966 | Misdaad

Verenigde Staten 1966. Misdaad van Mervyn LeRoy. Met o.a. Jean Seberg, Honor Blackman, Sean Garrison en Arthur Hill.

Een weinig overtuigend, verward moordmysterie. Hoewel het zich afspeelt aan de Rivièra is het overwegend in de Universal-studio's opgenomen.

The Secret of My Success

1965 | Drama, Komedie

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1965. Drama van Andrew L. Stone. Met o.a. Shirley Jones, Stella Stevens, Honor Blackman, James Booth en Lionel Jeffries.

Een bepaald niet geslaagde film over een naïeve jongen die op weg naar volwassenheid door verschillende sluwe vrouwen wordt ingepalmd. Schilderachtige decors en een hele reeks karaktertypetjes van Jeffries.

Life at the Top

1965 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1965. Drama van Ted Kotcheff. Met o.a. Laurence Harvey, Jean Simmons, Honor Blackman, Michael Craig en Donald Wolfit.

Het vervolg van ROOM AT THE TOP gaat met dat verhaal een tiental jaren later verder, maar de film heeft kraak noch smaak - de beste momenten zijn de terugblikken naar de liefdesaffaire tussen Signoret en Harvey.

Goldfinger

1964 | Sciencefiction, Thriller, Actiefilm

Verenigd Koninkrijk 1964. Sciencefiction van Guy Hamilton. Met o.a. Sean Connery, Gert Fröbe, Shirley Eaton, Honor Blackman en Bernard Lee.

Een van de beste vroege Bond-films, blinkt uit door leuk gevonden gadgets als een auto met raketwerpers, een laserstraal die James Bond (Connery) bijna doormidden snijdt en een huis met meubilair dat voortdurend van plaats verandert. De zeer geslaagde slechterik Goldfinger (met zichtbaar plezier gespeeld door Fröbe) wil, geholpen door zijn werkelijk formidabele Koreaanse butler Oddjob (Harold Sakata), door middel van een ingenieus plan ontstellend rijk worden. Meest indrukwekkende beeld is een geheel met goud bedekte Eaton, de titelsong van Shirley Bassey werd een enorme hit.

Jason and the Argonauts

1963 | Fantasy, Animatie, Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1963. Fantasy van Don Chaffey. Met o.a. Todd Armstrong, Gary Raymond, Nancy Kovack, Honor Blackman en Nigel Green.

Geholpen door de goden gaat troonopvolger Jason, die door de moordenaar van zijn vader is verbannen, met zijn leger op zoek naar het Gulden Vlies. Onderweg wordt hij geconfronteerd met een hele reeks monsters. Knappe special effects van meester Ray Harryhausen scheppen een wereld bevolkt door mythologische wezens. Scenario van Jan Read en Beverley Cross zit goed in elkaar. Een van de hoogtepunten van de 'stop motion'-techniek. Het verhaal is niet bepaald origineel maar zit wel vol verrassende momenten. Spel staat op een redelijk hoog peil, zodat ook volwassenen zullen genieten van deze in de eerste plaats voor jonge kijkers gemaakte prent. Camerawerk van Wilkie Cooper. Bernard Herrman componeerde een score met een grote diversiteit aan thema's.

Serena

1962 | Mysterie

Verenigd Koninkrijk 1962. Mysterie van Peter Maxwell. Met o.a. Patrick Holt, Emrys Jones, Honor Blackman en Bruce Beeby.

Een aardige doorsneemysteriefilm waarin Holt als rechercheur de moordenaar van de vrouw van kunstenaar Jones opspoort.

A Matter of Who

1962 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1962. Komedie van Don Chaffey. Met o.a. Alex Nicol, Sonja Ziemann, Guy Deghy, Richard Briers en Carol White.

Thomas stort zich in dolle avonturen in een film, waarin hij met de Wereld Gezondheidsorganisatie een drager van een besmettelijke ziekte tracht op te sporen.

The Invisible Man: Blind Justice

1959 | Sciencefiction, Misdaad, Actiefilm

Verenigd Koninkrijk 1959. Sciencefiction van C.M. Pennington-Richards. Met o.a. Lisa Daniely, Philip Friend, Honor Blackman, Jack Watling en Julian Somers.

Na beschoten te zijn tijdens een tussenlanding in het Midden- Oosten, vraagt de piloot Arthur Holt (Friend) bij aankomst in Londen de douane zijn toestel te doorzoeken. Hij gelooft namelijk dat een drugskartel achter de beschieting zit. Er worden inderdaad drugs gevonden... maar bij Holt zelf. Hij vraagt zijn goede vriend, de onzichtbare Peter Brady, hem uit de problemen te helpen. De zaak wordt nog erger als Arthur door een onbekende wordt neergeschoten in het bijzijn van zijn blinde echtgenote Katherine (Blackman, in een vroege rol). Knap in elkaar gestoken thriller met voor zijn korte speelduur een groot aantal verrassende wendingen. Schitterend is de auto-achtervolging met de blinde Katherine achter het stuur. De stem van de onzichtbare Brady is van Tim Turner. Het scenario is van producent Ralph Smart. Het camerawerk is van Bert Mason. Aflevering 9 van 39.

The Square Peg

1958 | Komedie, Familiefilm

Verenigd Koninkrijk 1958. Komedie van John Paddy Carstairs. Met o.a. Norman Wisdom, Edward Chapman, Honor Blackman, Hattie Jacques en David Lodge.

Norman Pitkin en zijn baas, die bij de publieke werken een obstakel voor het leger vormen, worden opgeroepen voor militaire dienst. Norman blijkt als twee druppels water op een Duitse officier (dubbelrol) te lijken. Vooral in zijn rol als Duitser is Norman onverbeterlijk en Chapman is een mooie aanvulling. Vergeet vooral Hattie Jacques als Duitse madam niet. Heel leuk.

A Night to Remember

1958 | Drama, Historische film, Actiefilm

Verenigd Koninkrijk 1958. Drama van Roy Ward Baker. Met o.a. Kenneth More, Honor Blackman, Ronald Allen, Anthony Bushell en Robert Ayres.

In een bespreking van een film over de ramp met de Titanic ligt het voor de hand een vergelijking met Camerons megaklapper Titanic (1997) te maken. Waar Cameron de voorkeur gaf aan melodrama en gekunstelde romantiek, gebruikt Roy Ward Baker voor zijn verfilming van Walter Lords bestseller een documentaire stijl. Met behulp van cameraman Geoffrey Unsworth (2001: A Space Odyssey) lukt het Baker heel knap om de paniek en verwarring aan boord van het zinkende schip weer te geven. Bijna in real time, de film duurt maar een half uur minder dan de eigenlijke ramp.

Danger List

1957 |

1957. Leslie Arliss. Met o.a. George Hirste, David Browning, Patricia Cree, Jeremy Longhurst en Pailine Olsen.

In een bespreking van een film over de ramp met de Titanic ligt het voor de hand een vergelijking met Camerons megaklapper Titanic (1997) te maken. Waar Cameron de voorkeur gaf aan melodrama en gekunstelde romantiek, gebruikt Roy Ward Baker voor zijn verfilming van Walter Lords bestseller een documentaire stijl. Met behulp van cameraman Geoffrey Unsworth (2001: A Space Odyssey) lukt het Baker heel knap om de paniek en verwarring aan boord van het zinkende schip weer te geven. Bijna in real time, de film duurt maar een half uur minder dan de eigenlijke ramp.

Suspended Alibi

1956 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1956. Thriller van Alfred Shaughnessy. Met o.a. Patrick Holt, Honor Blackman, Andrew Keir en Valentine Dyall.

Holt raakt betrokken in een moordzaak doordat het bewijsmateriaal, in dit van toevalligheden aan elkaar hangende drama, hem aanwijst. Hertiteld: SUSPECTED ALIBI.

The Glass Tomb

1955 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1955. Misdaad van Montgomery Tully. Met o.a. John Ireland, Honor Blackman, Geoffrey Keen, Eric Pohlmann en Sydney Tafier.

De bizarre achtergrondbeelden van een carnaval geven dit verder onoriginele moordverhaal een beetje smaak.

The Delavine Affair

1954 | Mysterie

Verenigd Koninkrijk 1954. Mysterie van Douglas Pierce. Met o.a. Peter Renolds, Honor Blackman, Gordon Jackson, Valerie Vernon en Michael Balfour.

Een verslaggever en zijn vrouw onderzoeken een moord- en roodfzaak. Een typische Engelse studiofilm; we zien veel gesprekken in evenzovele interieurs. Eigenlijk té veel.

Manchas de sangre en la Luna

1951 | Thriller

Verenigd Koninkrijk​/​​Spanje 1951. Thriller van Edward Dein en Luis Arquina. Met o.a. José Bódalo, Honor Blackman, Gerard Tichy en Francisco Viñals.

Een moordenaar wil wraak nemen op het paar dat hem verried. Een eigenaardige Spaans-Engelse co-produktie, en in zoverre een interessante film.

Green Grow the Rushes

1951 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1951. Komedie van Derek Twist. Met o.a. Richard Burton, Honor Blackman, Roger Livesey, Geoffrey Keen en Archie Duncan.

Verrukkelijke komedie over de inwoners van een dorp die trachten hun activiteiten rondom illegale whiskystokerij te verbergen voor federale agenten die daarnaar op zoek zijn.

So Long at the Fair

1950 | Mysterie

Verenigd Koninkrijk 1950. Mysterie van Terence Fisher en Anthony Darnborough. Met o.a. Jean Simmons, Dirk Bogarde, David Tomlinson, Honor Blackman en Felix Aylmer.

Simmons en haar broer Tomlinson brengen een bezoek aan de Wereldtentoonstelling van Parijs in 1889. Wanneer Simmons na een zware nacht ontwaakt, is haar broer spoorloos verdwenen. Bovendien is haar hotelkamer helemaal veranderd, terwijl het hotelpersoneel beweert dat niemand in de kamer is geweest. Op het Britse consulaat neemt men haar niet ernstig. De enige die haar wil helpen, is de Britse kunstenaar Bogarde. Sfeervol gemaakte thriller, waarin optimaal gebruik wordt gemaakt van, voor die tijd, passende decoraties (van Cedric Dawe). Uitstekend spel van de hoofdvertolkers en enkele aangename nevenrollen. De scenaristen Hugh Mills en Anthony Thorne hebben goed gekeken naar Hitchcock's THE LADY VANISHES, ondanks hun eigen inbreng. Knappe fotografie van Reginald Wyer.

Diamond City

1949 | Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk 1949. Avonturenfilm van David MacDonald. Met o.a. David Farrar, Honor Blackman, Diana Dors, Niall MacGinnis en Andrew Crawford.

De wet wordt op hardhandige wijze gehandhaafd in een Zuidafrikaanse diamantmijn. Een zwakke Britse westernimitatie. Seksbom Dors speelt een saloongirl in een van haar eerste filmrollen. Blackman speelt haar rivale om de gunsten van Farrar.

Conspirator

1949 | Drama, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1949. Drama van Victor Saville. Met o.a. Robert Taylor, Elizabeth Taylor, Honor Blackman, Wilfrid Hyde-White en Harold Warrender.

Een jonge Amerikaanse (Liz Taylor) is getrouwd met een Britse officier (Robert Taylor). Wanneer ze begint te vermoeden dat hij een communistische spion is, krijgt hij de opdracht haar te vermoorden. Niet bepaald boeiend melodrama dat voor geen van beide sterren een stap vooruit betekende in hun carrière. De regie is ongeïnspireerd en het spel is bijzonder mat. Het scenario van Sally Benson en Gerard Fairlie, gebaseerd op een roman van Humphrey Slater, kan ook niet bepaald overtuigen. Over de hele lijn een verkwisting van talent. Het enige pluspunt is de mooie fotografie van E.A. Young.

A Boy, A Girl and A Bike

1949 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1949. Komedie van Ralph Smart. Met o.a. John McCallum, Honor Blackman, Diana Dors, Leslie Dwyer en Amy Veness.

Een ongewone plattelandskomedie over een rijwielclub, die - om verschillende redenen - geïnfiltreerd wordt door een dom blondje en een snelle knaap met een Mercedes. Soms een saaie film, maar met imponerende opnamen van de North Yorkshire Moors.

Quartet

1948 |

Verenigd Koninkrijk 1948. Ralph Smart, Harold French, Arthur Crabtree en Ken Annakin. Met o.a. Basil Radford, Naunton Wayne, Mai Zetterling, Jack Watling en James Robertson Justice.

Een schitterende vierluik naar een viertal spirituele korte verhalen van W. Somerset Maugham die hij zelf inleidt. Ze hebben elk een eigen sfeer en rolbezetting. Het eerste verhaal is getiteld The Facts of Life en gaat over een naïeve jongeman die ten prooi valt aan een verleidelijk sloerie; de regie is van Smart met Radford, Wayne, Zetterling, Watling en Robertson Justice; het tweede The Alien Corn met Bogarde als een hoopvolle musicus, onder regie van French met Bogarde, Rosay, Lovell, Blackman en Browne; het derde is The Kite, waarin een jongeman zucht onder het juk van zijn vrouw en moeder van regisseur Crabtree met Baddeley, Shaw, Johns en Lee en het vierde is The Colonel's Lady, waarin de vrouw uit de titel haar man in verlegenheid brengt door een dichtbundel te laten verschijnen; de spelleiding is van Annakin met Parker, Travers, Swinburne, Thesiger, Aylmer, Edwards en Hyde White. Het succes inspireerde tot twee vervolgen: TRIO en ENCORE.

Daughter of Darkness

1947 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1947. Drama van Lance Comfort. Met o.a. Siobhan McKenna, Anne Crawford, Maxwell Reed, George Thorpe en Barry Morse.

Een moorddadig Iers dienstmeisje heeft een fijne, maar fatale neus voor mannen. Een absurd melodrama in grand guignol-stijl, gesitueerd op de sombere heide van Yorkshire. Naar het toneelstuk They walk alone van Max Catto, die ook het scenario schreef. Camerawerk van Stan Pavey.