Tien Feng

Acteur

Tien Feng is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Song Of The Exile

1990 | Drama

Hongkong SAR van China/Taiwan 1990. Drama van Ann (Xu) Hiu (Anhua). Met o.a. Xiaofen Lu, Manyu Zang, Zixiong Li, Feng Tian en Tingjian Yang.

Zang is een kind van deze tijd. Ze werd opgevoed door haar grootouders, omdat haar eigen ouders geen tijd hadden. Op haar vijftiende ging ze naar Londen om te studeren. Vanwege het huwelijk van haar zus keert ze vier jaar later terug naar Hong Kong. Haar vader is inmiddels overleden en met haar moeder krijgt ze nauwelijks contact. Dan pas hoort ze dat haar moeder een Japanse is, die zich steeds buitengesloten voelde. Nu wil ze terug naar Japan. Zang vergezelt haar maar ze spreekt geen woord Japans. Haar moeder vertelt haar wat ze in al die jaren heeft moeten doormaken: isolatie, uitsluiting terwijl ze het gevoel had verbannen te zijn. Moeder en dochter groeien naar elkaar toe. Gevoelig zedendrama, dat voor ons een onbekende wereld opent over Japans-Chinese betrekkingen, geïllustreerd aan de hand van een generatieconflict en de botsing tussen twee culturen: Oost en West. Een film met een eigenaardige, maar eigen sfeer. Scenario van Wu Nianzhen en verbluffend gefotografeerd door Zhong Zhiwen.

Legend of the Mountain

1979 | Avonturenfilm

Hongkong SAR van China 1979. Avonturenfilm van King Hu. Met o.a. Hsu Feng, Sylvia Chang, Shih Chun, Tung Lin en Tien Feng.

Een avonturenverhaal naar een oude legende, over een geleerde die een oud boek moet kopiëren, daarvoor een rustige en veilige plaats zoekt en af te rekenen krijgt met twee vrouwelijke geesten en zwarte magie. Regisseur King Hu schreef ook het scenario. Camerawerk was in handen van Henry Chan.

Kung Shan Ling Yu

1979 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1979. Actiefilm van King Hu (Ch'uan Hu Chin). Met o.a. Hsu Feng, Sun Yueh, Shih Chun, Tien Feng en Tung Lin.

De machtsstrijd in een boeddhistisch klooster rond de verkiezing van een nieuwe abt. Een goede actiefilm met een zeer mooie fotografie van Henry Chan.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Tien Feng op televisie komt.

Reageer