Manrico Gammarota

Acteur

Manrico Gammarota is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Le acrobate

1997 | Drama

Zwitserland/Italië 1997. Drama van Silvio Soldini. Met o.a. Valeria Golino, Licia Maglietta, Mira Sardoe, Angela Marraffa en Fabrizio Bentivoglio.

Derde deel van trilogie, in 1990 begonnen met L`ARIA SERENA DELL`OVEST en in 1993 gevolgd door UN`ANIMA DIVISA IN DUE rond personages uit de jaren 1990 die hun leven trachten te veranderen. Centraal in dit drama staat Elena (Maglietta), apothekeres met comfortabel, welgesteld leven. Zij is in de veertig en leeft ergens in Noord-Itali[KA3]e. Zij maakt kennis met oudere, armere vrouw Anita (Sardoc) en zij worden vriendinnen. Maar dan sterft Anita en Elena is weer alleen. Als zij de spullen van Anita opruimt vindt Elena fotootje van klein meisje, ergens in Zuid-Itali[KA3]e. Zij vermoedt dat het kind familie is van Anita en reist naar Taranto. Daar ontmoet Elena Maria (Golino) die in een supermarkt werkt, een gewelddadige echtgenoot heeft en dromerige dochter. Elena en Maria worden tot elkaar aangetrokken en samen reizen zij met Maria's dochter naar de Mont Blanc. Voor de twee vrouwen een ontdekkingsreis naar hun eigen persoonlijkheid. Herinnert wat aan Michelangelo Antonioni maar Soldini's stijl is ijskoud en cerebraal. Ouderwets klinkende, vaak irriterende avant-garde muziek van Giovanni Venosta. Titel verwijst naar standbeeld van drie vrouwelijke acrobates in museum van Taranto.

Libera

1993 | Drama, Komedie

Italië 1993. Drama van Pappi Corsicato. Met o.a. Iaia Forte, Cristina Donaldio, Manrico Gammarota, Enzo Moscato en Ninni Bruschetta.

Film van debuterend regisseur Corsicato met drie verhalen over vrouwen, zich afspelend in Napels en omgeving. Het eerste verhaal gaat over Aurora (Forte), een parvenu die te laat ontdekt dat zij de liefde heeft opgeofferd voor een oppervlakkig en luxueus leventje. Het tweede verhaal gaat over Carmela (opnieuw Forte), die er vrolijk op los leeft. Wanneer haar zoon uit een opvoedingsgesticht terugkomt ontdekt hij dat zijn moeder in werkelijkheid zijn vader is, die een geslachtsverandering heeft ondergaan. Het laatste deel gaat over Libera (weer Forte), eigenaresse van een kiosk. Ze ontdekt dat haar echtgenoot in andere vrouwen is geïnteresseerd en besluit hier wat aan te doen. Eerder surrealistisch, goed geregisseerd, met een onovertroffen Iaia Forte in alledrie de rollen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Manrico Gammarota op televisie komt.

Reageer