Valentin Nikulin

Acteur

Valentin Nikulin is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Bez nadezhdy nadeius'

1989 | Drama

SU 1989. Drama van Anatoli Romashin. Met o.a. Anatoli Romashin, Boris Beket, Valentin Nikulin en Svetlana Toma.

Een museum in Moldavië dat met schilderijen en al vernietigd werd door de communisten. Misschien aardig voor iemand die geïnteresseerd is in de doodsstrijd van het communisme, maar zeker niet voor iemand die van film houdt.

A byl li Karotin

1989 |

SU 1989. Gennadi Poloka. Met o.a. Boris Sokolov, Ivan Bortnik, Ludmila Gurchenko en Valentin Nikulin.

Een agent van de Russische geheime dienst krijgt opdracht om, samen met twee onervaren medewerkers, in een stad in het zuiden van Rusland een nazi-spion te ontmaskeren. Missie geslaagd, film niet.

Tragediya v stile rok

1988 | Drama

SU 1988. Drama van Savva Kulish. Met o.a. Alexei Shkatov, Ol'ga Aleshina, Sergei Karlenkov, Yuri Lazarev en Valentin Nikulin.

Het verhaal van een jongeman die ontdekt dat zijn vader een misdadiger was. Hij raakt verslaafd aan verdovende middelen. Als hij probeert van zijn dodelijke verslaving af te komen, wordt hij het slachtoffer van de drugsmafia.

Rusalka

1976 | Familiefilm, Fantasy

Bulgarije/SU 1976. Familiefilm van Vladimir Bytshkov. Met o.a. Vika Novikova, Yuri Senkevitsj, Galina Artjomova, Valentin Nikulin en Galina Woitshek.

Een zeemeermin (Novikova) redt een prins (Senkevitsj) van de verdrinkingsdood, maar de prins is zich dat niet bewust. Hij is verliefd op een schone prinses (Artjomova), maar die wil haar gunsten schenken aan een zwarte ridder. In een tweekamp met zijn rivaal delft de prins het onderspit en sterft. De zeemeermin redt hem andermaal, maar ze heeft nu een list bedacht om hem te houden. Het verhaal wordt verteld door een man in een postkoets. Hoewel dergelijke films weinig verouderen, is deze toch enigszins verbleekt door zijn rommelige aanpak en de gebrekkige effecten. De vrije bewerking van het sprookje van Hans Christian Andersen is van Viktor Vitkovitsh en Grigori Jagdfeld, die het scenario schreven. Emil Wagenstein zorgde voor het camerawerk.

Ivan da Marja

1974 | Familiefilm, Fantasy

SU 1974. Familiefilm van Boris Rytsarev en Boris Ryzarew. Met o.a. Ivan Bortnik, Tatjana Piskunova, Ivan Ryshov, Lija Achedshakova en Nikolai Burlyajev.

Buitenlandse prins Markisett (Burlyajev) dingt naar de hand van Agrafena (Achedshakova), de dochter van de tsaar (Ryshov), en schenkt haar zowaar een heuse grammofoon. Plotseling verschijnt er een roverhoofdman, die de prins ruw opzij duwt en liefdesliederen begint te kwelen, begeleid op de gitaar. Dit is de tsaar te machtig. Hij stuurt er zijn trouwe dienaar Ivan (Bortnik) op af, die de rovers verjaagt met een list, die uit een raadspel bestaat. Als dank mag Ivan met Agrafena trouwen, maar hij houdt van Marja (Piskunova). Het spook Timosha (Nikulin) zorgt dan voor een goede afloop. Russische sprookjesfilm naar een al oud recept met een achterhaalde communistische moraal die tegenwoordig meer dan belachelijk aandoet, al doorziet het kleine volkje dit niet helemaal. Scenario van Alexander Kmelik en camerawerk van Alexy Tshardynin.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Valentin Nikulin op televisie komt.

Reageer