Ivan da Marja

1974, Boris Rytsarev, 74 minuten

SU 1974. Familiefilm van Boris Rytsarev en Boris Ryzarew. Met o.a. Ivan Bortnik, Tatjana Piskunova, Ivan Ryshov, Lija Achedshakova en Nikolai Burlyajev.

VPRO Cinema

Buitenlandse prins Markisett (Burlyajev) dingt naar de hand van Agrafena (Achedshakova), de dochter van de tsaar (Ryshov), en schenkt haar zowaar een heuse grammofoon. Plotseling verschijnt er een roverhoofdman, die de prins ruw opzij duwt en liefdesliederen begint te kwelen, begeleid op de gitaar. Dit is de tsaar te machtig. Hij stuurt er zijn trouwe dienaar Ivan (Bortnik) op af, die de rovers verjaagt met een list, die uit een raadspel bestaat. Als dank mag Ivan met Agrafena trouwen, maar hij houdt van Marja (Piskunova). Het spook Timosha (Nikulin) zorgt dan voor een goede afloop. Russische sprookjesfilm naar een al oud recept met een achterhaalde communistische moraal die tegenwoordig meer dan belachelijk aandoet, al doorziet het kleine volkje dit niet helemaal. Scenario van Alexander Kmelik en camerawerk van Alexy Tshardynin.

credits

Regie:
Boris Rytsarev, Boris Ryzarew
Cast:
Ivan Bortnik, Tatjana Piskunova, Ivan Ryshov, Lija Achedshakova, Nikolai Burlyajev, Valentin Nikulin, Iwan Ryshow, Tatjana Piskunowa, Iwan Bortnik
Scenario:
Alexander Kmelik
Muziek:
Alexander Tsjaikovski
Jaar:
1974
Genres:
Familiefilm, Fantasy
Trefwoorden:
Kinderfilm, Sprookje, Jeugdfilm
Landen:
SU


op televisie
0 uitzendingen

Ivan da Marja (1974) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer