Markus Gruber

Regisseur, Scenarist, Producer

Markus Gruber is regisseur, scenarist en producer.
Er zijn 3 films gevonden.

Letzter Moment

2010 | Drama

Duitsland 2010. Drama van Sathyan Ramesh. Met o.a. Matthias Habich, Ulrike C. Tscharre en Gila von Weitershausen.

Peter, de zestig al ruim gepasseerd, raakt op slag verliefd op de 32-jarige serveerster Isabel, met wie hij een nacht in de keuken van een restaurant doorbrengt. Het leeftijdsverschil blijkt echter niet het grootste probleem: Isabel staat op het punt om te gaan trouwen. Toch kiest ze voor Peter, maar dan doemt alweer het volgende obstakel op: Isabels moeder blijkt Peters grote jeugdliefde te zijn. Dat klinkt als de plot van een ongeloofwaardig flutromannetje, maar regisseur Ramesh weet er zowaar een serieus liefdesdrama van te maken.

Schöne Frauen

2004 | Drama

Duitsland 2004. Drama van Satyan Ramesh. Met o.a. Floriane Daniel, Julia Jäger, Caroline Peters en Clelia Sarto.

Ensemblefilm van, met en over vrouwen waarin een groepje totaal van elkaar verschillende personages in de loop van een etmaal een onderlinge, door alcohol gesmeerde band smeedt. Regisseur en scenarist Sathyan Ramesh serveert onder meer een voormalige kindster, een seksueel roofdier, een montere lesbo en vrijgevochten muzikanten die tegen het horizondoek van een autorit en een leeg hotel praten over carrière, liefdesleven en uiterlijk. Schöne Frauen is constant behaaglijk en bij vlagen spitsvondig.

My First Name Is Maceo

1994 | Documentaire, Biografie, Muziek

Duitsland 1994. Documentaire van Markus Gruber. Met o.a. Maceo Parker, Fred Wesley, PeeWee Ellis, Will Boulware en Bruno Speight.

Een enige gelegenheid voor jazz- en funkliefhebbers om de legendarische Maceo Parker in volle glorie aan het werk te zien. De documentaire bestaat uit een aantal opgenomen concerten, in Fabrik Hamburg, waarin Parker en zijn formatie een aantal van hun bekendste nummers ten beste geven. De optredens worden afgewisseld met gesprekken, gefilmd in New York en New Orleans, met Parker en zijn vaste medewerkers. De zwarte saxofonist werd vooral bekend in de tijd toen hij samenwerkte met poplegende James Brown. Het daverende ritme en het enthousiasme van de uitvoerders springt over op de toeschouwer die onmogelijk kan blijven stilzitten bij spetterende funkimprovisaties. Veel over de man achter Parker kom je eigenlijk niet te weten, maar dat zal een zorg wezen voor de liefhebbers van zijn muziek, want die komt overvloedig aan bod. Grüber schreef het scenario en voerde de interviews. Wolf-Iogo Römer stond in voor de montage. Achter de camera nam Robert Berghoff plaats. Dolby Stereo S.R. Digital.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Markus Gruber op televisie komt.

Reageer