E.W. Emo (1898-1975): regie.
Er zijn 49 films gevonden.

Wenn die Bombe platzt

1958 | Komedie

Oostenrijk 1958. Komedie van E.W. Emo. Met o.a. Oskar Sima, Rudoff Platte, Hans Richter, Fritz Imhoff en Wera Frydtberg.

Een amateuristisch trio kraakt de safe van een bank; dit alles is gefilmd door een bewakingscamera; de jacht op de film wordt geopend, maar een echte misdadiger mengt zich in de strijd. Een mislukte komedie over de harde misdaad; dat komt ervan als je bekende grappenmakers uit de showwereld van toen in een komische krimi stopt.

Das ist die Liebe der Husaren

1956 |

Oostenrijk 1956. E.W. Emo. Met o.a. Peter Weck, Traute Wassler en Paul Hörbiger.

Een amateuristisch trio kraakt de safe van een bank; dit alles is gefilmd door een bewakingscamera; de jacht op de film wordt geopend, maar een echte misdadiger mengt zich in de strijd. Een mislukte komedie over de harde misdaad; dat komt ervan als je bekende grappenmakers uit de showwereld van toen in een komische krimi stopt.

Wirbel um Irene

1953 | Komedie

Joegoslavië​/​​Oostenrijk 1953. Komedie van E.W. Emo. Met o.a. Bruni Löbel, Walter Giller, Helli Servi, Friedl Czepa en Hans Olden.

Hupse secretaresse L[KA3]obel valt in voor een zangeresje in een dansgelegenheid en versgebakken jurist Giller die denkt dat zij de aangekondigde Nicoletti is, wordt verliefd op haar. Als hij haar later redt van een bijna-aanrijding brengt hij haar naar (het verkeerde) huis (van strenge directeur Olden van het grote bedrijf waar hij in dienst is). Als Olden thuiskomt en op bed een onmachtige jongedame vindt, is hij verward en zijn vrouw die even later van een reis terugkeert, denkt dat zij haar man betrapt heeft met een employée van de firma, omdat Löbel daar ook werkt. Kortom een komedie der verwisselingen. Routineus geregisseerd en gespeeld. Zeer in de geest van zijn tijd. Scenario van Lilian Belmont en Ernst WAldbrunn naar een novelle van Hans Nüchtern. Camerawerk van Oskar Schnirch. Ook bekend als IRENE IN NÖTEN.

Fräulein Casanova

1953 | Komedie, Familiefilm

Oostenrijk 1953. Komedie van E.W. Emo. Met o.a. Gertrud Kückelmann, Angelika Hauff, Loni Heuser, Paul Henckels en Walter Giller.

Een kleinburgerlijk meisje wil zich wreken op haar ontrouwe verloofde. Ze beantwoordt een contactadvertentie en met een haar onbekende heer trekt ze er een weekeindje op uit. In het hotel treft ze niet alleen haar toekomstige schoonvader, die achter een danseresje aanzit, maar ook haar geliefde, die plotseling jaloers is geworden. Krachteloos en oppervlakkig vermaak. Scenario van Karl Hans Leiter en Helmut Qualtinger. Camerawerk van Fritz Arno Wagner en Karl Löb.

Damenwahl

1953 | Drama, Komedie

Duitsland 1953. Drama van E.W. Emo. Met o.a. Grethe Weiser, Willy Fritsch, George Thomalla, Ingrid Pan en Rudolf Platte.

Kroegbazin Weiser ziet op dezelfde dag zowel haar verloren gewaande man terug als haar dochter uit Amerika. Eind goed al goed, want ook de dochter komt een aardige vent tegen in moeders kroeg.

Schäm' dich, Brigitte!

1952 | Komedie

Oostenrijk 1952. Komedie van E.W. Emo. Met o.a. Heinz Rühmann, Hans Moser, Theo Lingen, Nadja Tiller en Annie Rosar.

Dr. Felix Schneider (Rühmann), Professor Stieglitz (Moser) en Paul Fellmeier (Lingen) met hun respectievelijke vrouwen vormen drie echtparen die lief en leed delen. Drie in Duitsland zeer populaire hoofdrollen in één klucht - dat kan niet anders dan kassa-kassa betekenen. En zo hoort het kennelijk ook.

Frau Casanova

1952 | Komedie

Oostenrijk 1952. Komedie van E.W. Emo. Met o.a. Angelika Hauff, Walter Giller en Gertrud Kückelmann.

Fritz Schramm, chef van een modehuis in Wenen, is verliefd op het danseresje Raffaela. Zijn ouders willen echter dat hij een verstandshuwelijk aangaat met Eva Schröder, de dochter van een bevriende warenhuiseigenaar. Hoewel Eva niet bijzonder verliefd is op Fritz, stoort het haar toch dat hij stiekem afspraakjes maakt met Raffaela. Hierop besluit ze hem een lesje te leren.

Hilfe, ich bin unsichtbar!

1951 | Komedie

Duitsland 1951. Komedie van E.W. Emo. Met o.a. Theo Lingen, Inge Landgut, Fita Benkhoff, Grethe Weiser en Hubert von Meyerinck.

Een domme verzekeringsagent brengt met zijn experimenteerdrift zijn vrouw tot wanhoop. Van zijn laatste geld ontwikkelt hij een machine, die zogenaamd onzichtbaar maakt. In een heilzame droom beleeft hij de gevolgen van deze onzichtbaarheid en wordt vanaf dan een beter mens. Een nietszeggende komedie, geheel afgestemd op Lingen.

Wirbel um Irene

1950 | Komedie

Oostenrijk 1950. Komedie van E.W. Emo. Met o.a. Walter Giller, Bruni Lobel en Susi Nicoletti.

Een domme verzekeringsagent brengt met zijn experimenteerdrift zijn vrouw tot wanhoop. Van zijn laatste geld ontwikkelt hij een machine, die zogenaamd onzichtbaar maakt. In een heilzame droom beleeft hij de gevolgen van deze onzichtbaarheid en wordt vanaf dan een beter mens. Een nietszeggende komedie, geheel afgestemd op Lingen.

Jetzt schlägt's 13!

1950 | Komedie

Oostenrijk 1950. Komedie van E.W. Emo. Met o.a. Hans Moser, Theo Lingen, Susi Nicoletti, Josef Meinrad en Lotte Lang.

Een Weense variant op het oeroude Comedia del'Arte-motief van de slimme knecht en de domme meester. De rappe Lingen wordt als butler door Mosers vrouw ontslagen omdat hij de avontuurtjes van zijn baas dekte. Een van Mosers geestigste rollen, en wie een fan van hem wil worden moet met deze film beginnen.

Es liegt was in der Luft

1950 | Romantiek

Zwitserland​/​​Oostenrijk 1950. Romantiek van E.W. Emo. Met o.a. Hans Moser, Rudolf Bernhard, Lucie English, Waltraud Haas en Robert Freitag.

Luide romantische onzin-klucht der verwisselingen en misverstanden voor Moserfans. Leopold Graf (Moser) heeft een fijne neus en test parfums voor de Weense reukstoffenfabriek Florian. Robert St[KA3]unzi (Bernhard) is reclameman bij de firma Hartmann in Z[KA3]urich in Zwitserland, waar ze parfums maken. Beiden hebben lucht gekregen van het elixer Vigodor dat vrouwen onweerstaanbaar zou maken. Het zou in het slot van Viktor Von Schwarzeck (Wellauer) in Tirol ontwikkeld zijn. Beiden gaan op weg en hun paden kruisen zich aldaar. Hoewel concurrenten, zien Graf en St[KA3]unzi al heel gauw in dat ze beter hun krachten kunnen bundelen. Handig gebruik makend van Von Schwarzecks afwezigheid weten ze met een list het kasteel binnen te dringen omdat Graf door een misverstand aangezien werd voor de oude graaf, de vader van Von Schwarzeck, die in Egypte een fortuin vergaard zou hebben. Uiteraard duikt de echte graaf op, maar hij is totaal geru[KA3]ineerd. Bovendien heeft hij de ordinaire danseres Nadja (Ippen) uit Parijs in zijn kielzog. Zij geeft zich uit als gravin. De fortuinjagers proberen allemaal de formule van het goedje in handen te krijgen. Het spul heeft twee eigenaardige bijwerkingen: mensen gaan de waarheid spreken en vallen in slaap. Nadat Nadja gepoogd heeft er met de receptuur vandoor te gaan, begrijpt iedereen dat het veel beter is om de handen ineen te slaan en met Oostenrijks-Zwitsers kapitaal de harem-markt te veroveren. Haas speelt Grafs dochter Rosel en is erbij gesleept voor het z.g. love-interest. Deze Moserfilm genoot lange tijd het dubieuze genoegen tot het onbekende werk van de Weense potsenmaker te horen - was het maar zo gebleven, want hij is ongenietbaar. Het scenario is van Hermann Elban. Het camerawerk is van Gérard Peres.

Der Theodor im Fuszballtor

1950 | Sportfilm

Duitsland 1950. Sportfilm van E.W. Emo. Met o.a. Hans Moser, Theo Lingen, Josef Meinrad, Gustav Knuth en Lucie Englisch.

Twee voetballers dingen naar de hand van één meisje. Typisch onbenullig Emo-kijkvoer, draaglijk echter voor doorgewinterde Moser-fans. Schlager: 'Der Theodor im Fuszballtor'

Um eine Nasenlänge

1949 | Sportfilm, Komedie, Romantiek

Duitsland 1949. Sportfilm van E.W. Emo. Met o.a. Theo Lingen, Hans Moser, Sonja Ziemann, Rudolf Prack en Ilse Petri.

Komedie der verwisselingen die zich afspeelt tijdens een zesdaagse race: een krantenjongen doet zich voor als wielrenner om zijn geliefde te imponeren. Wanneer deze onverwachts tijdens de wedstrijd opduikt, ontstaan er pijnlijke situaties. Het duo Moser - Lingen zorgt voor een heerlijke reeks van grappen, verder pretentieloos amusement voor sportfans.

Nichts als Zufälle

1949 | Komedie

Duitsland 1949. Komedie van E.W. Emo. Met o.a. Theo Lingen, Sonja Ziemann, Susi Nicoletti, Grethe Weiser en Hans Richter.

Vanwege de schlager 'Warum fuhr Kolumbus nach Amerika?' werd deze komedie over een eerste huwelijksdag voor katholieken strikt ontraden.

Alles Lüge

1949 | Komedie

Oostenrijk 1949. Komedie van E.W. Emo. Met o.a. Wolf Albach-Retty, Senta Wengraf, Siegfried Breuer, Hedwig Bleibtreu en Gusti Wolf.

Het meisje Klementine is verliefd op een bokser. Maar dat duldt de familie nimmer. Daarom stelt zij de bokser thuis voor als een muzikant. Een luchtig niemendalletje.

Kleine Melodie aus Wien

1948 | Muziek, Komedie

Oostenrijk 1948. Muziek van E.W. Emo. Met o.a. Paul Hörbiger, Herta Dolezal, Maria Andergast, Anni Rosar en Fritz Imhoff.

Wenen, kort na WO II. Een jonge weduwe met drie kinderen wordt ingekwartierd bij een muziekleraar door het huisvestingsbureau. Hij verandert onder invloed van de charmante dame van een kniesoor in een jaloerse aanbidder en uiteindelijk in een gelukkige echtgenoot. Sentimenteel, muzikaal blijspel met enige schildering van de tijdsgeest.

Freunde

1945 | Drama

Oostenrijk 1945. Drama van E.W. Emo. Met o.a. Ferdinand Marian, Attila Hörbiger, Sonja Ziemann, Hilde von Stolz en Hanna Wittova.

De wegen van twee jeugdvrienden scheiden omwille van een vrouw. Om onbekende redenen door de nazi-censuur verboden, onderhoudende film met goede rollen van Hörbiger en Marian. De produkte was Duits, maar omdat de film na de capitulatie werd uitgebracht is het een Oostenrijkse film. Weense première: 3 augustus 1945, in 1950 in Duitsland uitgebracht onder de titel EHE IN GEFAHR.

Zwei glückliche Menschen

1943 | Komedie

Oostenrijk 1943. Komedie van E.W. Emo. Met o.a. Magda Schneider, Charlotte Daudert, Jane Tilden, Hans Thimig en Wolf Albach-Retty.

Een juristenechtpaar komt tot de ontdekking dat hun huwelijk niet bepaald ideaal is. In dit aardige blijspel zijn Schneider en Albach-Retty vooral op dreef wanneer ze in hun eigen echtscheidingszaak pleiten.

Schwarz auf Weiss

1943 | Komedie

Duitsland 1943. Komedie van E.W. Emo. Met o.a. Hans Moser, Elfriede Datzig, Paul Hörbiger, Hans Holt en Annie Rosar.

Als het aan vader Streussler ligt moet zijn dochter gaan studeren. Dat ze dat niet kan en bovendien liever trouwt, dringt maar langzaam tot hem door. Dit eenvoudige verhaal is, dankzij de komische verwikkelingen, het aankijken waard.

Reisebekanntschaft

1943 | Komedie

Duitsland 1943. Komedie van E.W. Emo. Met o.a. Hans Moser, Wolf Albach-Retty, Elfriede Datzig, Lotte Lang en Lizzi Holzschuh.

Een priv[KA1]e-detective, die van een vakantie denkt te kunnen genieten, moet in actie komen omdat het geld dat hij in de loterij heeft gewonnen, is ontvreemd. Moser voelt zich in deze rol bepaald niet in zijn element. Gedraaid in Oostenrijk, dat door de Anschlu[KL29] (1938-1945) Duits geworden was.

Liebe ist zollfrei

1941 | Komedie

Duitsland 1941. Komedie van E.W. Emo. Met o.a. Hans Moser, Karl Skraup, Hans Olden, Theodor Danegger en Oskar Sima.

Een overijverige douanier brengt een regeringscrisis teweeg. Tijdens de jaren van de Anschlu[KL29] trachtte de Wien-Film zich zoveel mogelijk aan de invloed van Berlijn te onttrekken. Dat lukte niet altijd, getuige deze parodie op de democratie. Gedraaid in Oostenrijk, dat door de Anschlu[KL29] (1938-1945) Duits geworden was.

Meine Tochter lebt in Wien

1940 | Komedie

Duitsland 1940. Komedie van E.W. Emo. Met o.a. Hans Moser, Elfriede Datzig, Hans Olden, O.W. Fischer en Dorit Kreysler.

De kruidenier Florian Klaghofer zoekt de fabrikant Felix Frisch in Wenen op omdat hij in de veronderstelling verkeert dat zijn dochter met hem getrouwd is. Moser maakt van de `schoonvader` een kostelijke creatie. Gedraaid in Oostenrijk, dat door de Anschlu[KL29] (1938-1945) Duits geworden was.

Der liebe Augustin

1940 | Muziek, Historische film

Duitsland 1940. Muziek van E.W. Emo. Met o.a. Paul Hörbiger, Michael Bohnen, Auguste Pünkösdy, Richard Romanowsky en Maria Andergast.

De als [KL]Der liebe Augustin[KLE] bekende Weense liedjeszanger uit de zeventiende eeuw is in deze film de stem van het zich tegen Leopold I verzettende volk. Een zorgvuldig gereconstrueerd tijdsbeeld waarbij de regie de beschikking had over een hele stoet uitstekende acteurs met Paul H[KA3]orbiger in de titelrol voorop. Gedraaid in Oostenrijk, dat door de Anschlu[KL29] (1938-1945) Duits geworden was.

Unsterblicher Walzer

1939 | Muziek

Duitsland​/​​Oostenrijk 1939. Muziek van E.W. Emo. Met o.a. Paul Hörbiger, Fred Liewehr, Hans Holt, Fritz Lehmann en Friedl Czepa.

De geschiedenis van de familie Strauss. Een groots opgezette biografische film, waaraan een hele stoet bekende Oostenrijkse acteurs meewerkt en waarin de door de Wiener Philharmoniker gespeelde muziek van Vader Strauss en zijn zonen zo nu en dan een dramatische functie krijgt. Gedraaid in Oostenrijk, dat door de Anschlu[KL29] (1938-1945) Duits geworden was. Scenario van Friedrich Schreyvogel naar een idee van Karl Köstlin. Camerawerk van Hans Schneeberger.

Anton der Letzte

1939 | Komedie

Duitsland 1939. Komedie van E.W. Emo. Met o.a. Hans Moser, O.W. Fischer, Elfriede Datzig, Charlotte Ander en Heinz Salfner.

Een graaf kan er pas na veel verwikkelingen mee instemmen dat zijn zoon met een meisje van `gewone komaf` trouwt. Een monumentale rol van Moser als de kamerdienaar Anton om wie alles draait. Gedraaid in Oostenrijk, dat door de Anschlu[KL29] (1938- 1945) Duits geworden was.

Der Optimist

1938 | Komedie

Duitsland 1938. Komedie van E.W. Emo. Met o.a. Viktor de Kowa, Gusti Huber, Henny Porten, Else Elster en Theo Lingen.

Gustl (Kowa) is de optimist, een jonge man die constant van grote rijkdom droomt. Hij staat open voor duizend-en-een grillige idee[KA3]en en brengt zijn moeder (Porten), zuster (Elster) en verloofde (Huber) tot vertwijfeling door zijn onbekwaamheid. Uiteindelijk lukt het hem een fictieve oliebron goedkoop in handen te krijgen en met grote winst weer te verkopen, kort voordat duidelijk wordt dat er geen olie is. Zo heeft Gustl toch zijn fortuin gemaakt. Ondanks de goede acteurs slechts een doorsneefilm.

13 Stühle

1938 | Komedie

Duitsland 1938. Komedie van E.W. Emo. Met o.a. Heinz Rühmann, Hans Moser, Annie Rosar, Inge List en Menta Egies.

Het beroemde verhaal van Evgeny Petrow en Ilja Ilf [KL]De 12 Stoelen[KLE] (door Mel Brooks in 1970 verfilmd als THE TWELVE CHAIRS) waarin Heinz Rühmann kapper Felix Rabe speelt die van tantelief een fikse erfenis verwachtte, maar in plaats ervan met dertien Biedermeierstoelen wordt opgescheept die hij dan maar verkoopt totdat hij ontdekt dat de erfenis in één van die stoelen zit, waarna een komische klopjacht volgt. Eén van de allerbeste Rühmann-Moser-films.

Musik für Dich

1937 | Komedie

Oostenrijk 1937. Komedie van E.W. Emo. Met o.a. Magda Schneider, Fritz Imhoff, Hans Söhnker, Paul Kemp en Karl Skraup.

Een pleegkind wordt voor de zoon van een Amerikaanse miljonair gehouden. De film komt eigenlijk pas in de tweede helft een beetje op gang, maar er zijn aardige dialogen, vlotte liedjes van Robert Stolz en een heel leuke rol van Paul Kemp. Het scenario is van Hans Gustl Kernmayr en Georg Zoch. Het camerawerk is van Werner Brandes.

Die Verschwundene Frau

1937 | Komedie

Oostenrijk 1937. Komedie van E.W. Emo. Met o.a. Hans Moser, Paul Kemp, Jupp Hussels, Oskar Sima en Theo Lingen.

Een overijverige gerechtsdienaar laat een dozijn mensen arresteren in verband met een door hem ontdekte moord die later helemaal niet gepleegd blijkt te zijn. Het verhaal is op zich niet zo origineel, maar Moser draagt de handeling en dat maakt de film de moeite waard.

Die Unentschuldigte Stunde

1937 | Komedie

Oostenrijk 1937. Komedie van E.W. Emo. Met o.a. Gusti Huber, Gusti Wolf, Dagny Servaes, Anton Edthofer en Hans Moser.

Een gymnasiumleerlinge trouwt een arts met een drukke praktijk. Ze verveelt zich al gauw en gaat, zonder dat haar man dat weet, weer naar school. Een amusante, vlot geregisseerde en goed gespeelde film.

Die Austernlilli

1937 | Komedie, Muziek

Duitsland 1937. Komedie van E.W. Emo. Met o.a. Gusti Wolf, Hermann Thimig, Theo Lingen, Heinz Salfner en Oskar Sima.

Een zangeresje dat in een oesterrestaurant werkt wordt een revue-ster en verlooft zich met haar chef. Een vrolijke komedie met liedjes als 'Wenn jetzt der Richt'ge käm' van Stolz.

Der Mann, von dem man spricht

1937 | Komedie

Oostenrijk 1937. Komedie van E.W. Emo. Met o.a. Hans Moser, Theo Lingen en Heinz Rühmann.

Een zangeresje dat in een oesterrestaurant werkt wordt een revue-ster en verlooft zich met haar chef. Een vrolijke komedie met liedjes als 'Wenn jetzt der Richt'ge käm' van Stolz.

Der Mann von dem man spricht

1937 | Komedie

Oostenrijk 1937. Komedie van E.W. Emo. Met o.a. Heinz Rühmann, Hans Moser, Theo Lingen, Heinz Salfner en Gusti Huber.

Een student die het met de studie niet zo nauw neemt, treedt op als dompteur in een circus. Een dolle klucht, waarin Rühmann vakkundig wordt bijgestaan door Hans Moser en Theo Lingen. Scenario van Hanns Saßmann. Camerawerk van Eduard Hoesch.

Wer zuletzt küsst...

1936 | Komedie

Oostenrijk 1936. Komedie van E.W. Emo. Met o.a. Liane Haid, Theo Lingen, Hans Moser, Annie Rosar en Susi Lanner.

Een jongeman, die verliefd is op de dochter van een grammofoonplatenfabrikant, wordt aangezien voor de vriend van een in het geheim getrouwde filmster. Een komedie die steunt op het komiekentrio Moser-Lingen-Rühmann en waarin bovendien liedjes van Robert Stolz voorkomen, waaronder Ungeküsst sollst du nicht schlafen gehn'. Onder een variatie daarop, UNGEKŸSST SOLL MAN NICHT SCHLAFEN GEHEN, wordt de film ook wel vertoond. Het scenario is van Fritz Koselka. Het camerawerk is van Harry Stradling.

Ungeküßt soll man nicht schlafen gehen

1936 | Komedie

Oostenrijk 1936. Komedie van E.W. Emo. Met o.a. Hans Moser, Theo Lingen en Heinz Rühmann.

Ingewikkelde verwisselkomedie rond het bezoek van een filmster aan Wenen drijft op de acteerprestaties van het komische trio Rühmann-Lingen-Moser. Het meest opvallend is Lingen in de rol van de verwijfde en zelfingenomen manager die zijn bazin, de filmster, adoreert maar intussen korte metten maakt met iedereen die zich in haar omgeving waagt. Echte publiekstrekker is natuurlijk Heinz Rühmann, die onverwacht vertedert als de eeuwige student oude talen ('er zijn er zoveel, daarom studeer ik zo lang'). Bonhomme Moser tenslotte valt vooral op als vader van een mooie dochter op wie Rühmann een oogje heeft. De titel van de film is gebaseerd op een liedje van Robert Stolz.

Schabernack

1936 | Komedie

Duitsland 1936. Komedie van E.W. Emo. Met o.a. Hans Moser, Paul Hörbiger, Trude Marlen, Hans Richter en Paul Henckels.

Een slecht lopend hotel wordt plotseling overstroomd met gasten die afkomstig zijn uit een in de buurt gelegen vermageringsinstituut, dat in vlammen is opgegaan. Hörbiger en Moser treden op als onweerstaanbaar komisch duo. Ook vertoond onder de titel WER IST WER?

Fiakerlied

1936 | Drama

Duitsland 1936. Drama van E.W. Emo. Met o.a. Paul Hörbiger, Gusti Huber, Franz Schafheitlin, Josefine Dora en Erika Dannhoff.

De oude koetsier van een fiaker valt dood van zijn koets. Door een oud krantenknipsel, dat in zijn zakken wordt gevonden, komt men meer te weten over zijn lot. Koetsier Str[KA3]odl (H[KA3]orbiger) is in dienst van de rijke heer Jolander (Schafheitlin) en moet toezien hoe deze een meisje (Dannhoff) ongelukkig maakt. Str[KA3]odl wordt zelf verliefd op de jonge Ludmilla (Huber), hetgeen wederzijds is. Wanneer hij ziet hoe Jolander ook Ludmilla wil verleiden, slaat hij hem in een opwelling dood. Strödl moet de gevangenis in en zijn leven is geruïneerd. Dit drama in een Weense voorstad weet elk cliché te vermijden. Het gaat niet om de rijke lui en hun zoete gelukzaligheid van toen, maar om het Wenen van de eenvoudige mensen. Paul Hörbiger en Gusti Huber, die zichzelf overtreffen, leveren hieraan de belangrijkste bijdrage. Ook bekend als FAHR'N MA, EUERE GNADEN en SERVUS WIEN.

Drei Mäderl um Schubert

1936 | Muziek

Duitsland 1936. Muziek van E.W. Emo. Met o.a. Paul Hörbiger, Gretl Theimer, Maria Andergast, Hans Junkermann en Ivan Petrovich.

Het verhaal van Schubert die verliefd is op drie meisjes, Hederl, Heiderl en Hannerl. Weense romantiek door operette- regisseur Ernst Marischka in 1958 nog eens dikjes aangezet in DAS DREIMÄDERLHAUS.

Die Puppenfee

1936 | Romantiek

Oostenrijk 1936. Romantiek van E.W. Emo. Met o.a. Adele Sandrock, Magda Schneider, Wolf Albach-Retty, Paul Hörbiger en Lizzi Holzschuh.

Een adellijke maar arme heer valt niet erg in de smaak bij de tante van zijn eveneens berooide geliefde. Bovendien wordt hij ook nog van ontrouw verdacht. De sfeer van het leven in het Oostenrijk van rond de eeuwwisseling is uitstekend getroffen en regisseur Emo had prima acteurs tot zijn beschikking.

Zirkus Saran

1935 | Drama

Oostenrijk 1935. Drama van E.W. Emo. Met o.a. Hans Moser, Georgia Holl, Leo Slezak, Rolf Wanka en Adele Sandrock.

Een clown houdt zijn beroep verborgen voor zijn dochter die op een kostschool zit, maar als ze er achter komt is haar genegenheid voor hem er niet minder om. Een film met dankbare rollen voor de acteurs van wie vooral Moser indruk maakt. De regie is wat ongelijkmatig, de muziek van Robert Stolz is heel plezierig.

Petersburger Nächte

1935 | Komedie, Muziek

Duitsland 1935. Komedie van E.W. Emo. Met o.a. Paul Hörbiger, Eliza Illiard, Adele Sandrock, Theo Lingen en Ernst Dumcke.

Johann Strau[KL29] (H[KA3]orbiger), de koning van de wals, gaat voor een gastoptreden naar St. Petersburg. Onderweg ontmoet hij een Russisch meisje (Illiard) en hij wordt verliefd op haar. Als blijkt dat zij de verloofde is van een grootvorst moet Strauß zich terugtrekken. Hij vindt troost in zijn muziek. De film is bedoeld als komedie. Er spelen ook heel wat Duitse blijspelacteurs in mee, maar er valt weinig te lachen. Ook van een Russische sfeer is geen sprake. Het enige lichtpuntje in deze film is de sopraan Eliza Illiard met haar prachtige stem. Ook bekend onder de titels WALZER AN DER NEWA en WALZER AUS WIEN.

Himmel auf Erden

1935 | Komedie

Oostenrijk 1935. Komedie van E.W. Emo. Met o.a. Hans Moser, Theo Lingen en Heinz Rühmann.

Johann Strau[KL29] (H[KA3]orbiger), de koning van de wals, gaat voor een gastoptreden naar St. Petersburg. Onderweg ontmoet hij een Russisch meisje (Illiard) en hij wordt verliefd op haar. Als blijkt dat zij de verloofde is van een grootvorst moet Strauß zich terugtrekken. Hij vindt troost in zijn muziek. De film is bedoeld als komedie. Er spelen ook heel wat Duitse blijspelacteurs in mee, maar er valt weinig te lachen. Ook van een Russische sfeer is geen sprake. Het enige lichtpuntje in deze film is de sopraan Eliza Illiard met haar prachtige stem. Ook bekend onder de titels WALZER AN DER NEWA en WALZER AUS WIEN.

Familie Schimek

1935 | Komedie

Duitsland 1935. Komedie van E.W. Emo. Met o.a. Käthe Haack, Hans Moser, Hilde Schneider, Hans Adalbert Schlettow en Fritz Odemar.

Een knecht in een meubelmakerij zal na de dood van de baas wel eens orde op zaken stellen, totdat de familie alles door een rechter laat uitzoeken, waarna de goedbedoelende, overijverige man in de gevangenis komt. Een aardige, maar wat al te vakkundige Emo-komedie, al komen Hans Moser-fans volop aan hun trekken.

Endstation

1935 | Komedie

Duitsland 1935. Komedie van E.W. Emo. Met o.a. Maria Andergast, Paul Hörbiger, Hans Moser, Josefine Dora en Toni von Bukovicz.

Tramconducteur Karl (H[KA3]orbiger) en naaistertje Anna (Andergast) worden verliefd op elkaar. De ouders van Karl (Moser en Dora) zijn tegen deze verbinding. Pas na vele verwikkelingen en een ernstige ruzie tussen de geliefden komt het tot een happy-end. In tegenstelling tot zovele Duitse films die in Wenen spelen wordt hier de sfeer van de stad raak getroffen. Vele rollen worden door Oostenrijkse acteurs gespeeld, waardoor het geheel extra geloofwaardig wordt. Andergast krijgt vooral in de eerste scènes gelegenheid te laten zien wat ze kan. Blijspelregisseur Emo heeft er een heerlijke film van gemaakt.

Der Himmel auf Erden

1935 | Muziek

Oostenrijk 1935. Muziek van E.W. Emo. Met o.a. Heinz Rühmann, Hans Moser, Theo Lingen, Adele Sandrock en Hermann Thimig.

Een Heinz Rühmann-productie naar Julius Horst's toneelstuk over een componist die zijn schoonvader niet durft te bekennen dat hij walsen en schlagers schrijft. Het kapitaal voor een eigen boerenbedoeninkje steekt schoonzoonlief in een operetteproductie. Een Rühmann-film loopt altijd goed af. Georg Zoch schreef het scenario. Het camerawerk is van Bruno Timm.

Jungfrau gegen Mönch

1934 | Romantiek

Duitsland 1934. Romantiek van E.W. Emo. Met o.a. Dorit Kreysler, Paul Richter, Ida Wüst en Erik Ode.

Aan de concurrentiestrijd tussen het hotel 'Zur Jungfrau' en het hotel 'Der Mönch' komt een einde wanneer de eigenares van het ene en de eigenaar van het andere elkaar in de armen sluiten. Een vrolijke aangelegenheid met een iets te uitbundige Kreysler en een uitstekende Ode.

Der Herr ohne Wohnung

1934 | Komedie

Oostenrijk 1934. Komedie van E.W. Emo. Met o.a. Paul Hörbiger, Hilde von Stolz, Hermann Thimig, Leo Slezak en Adele Sandrock.

Een secretaris komt aangeschoten in het huis van zijn baas terecht, waardoor diens vrouw van ontrouw wordt verdacht. Een overvloed van komische situaties en prima rollen zijn te zien in deze film, waarvan de regie af en toe wat traag is. De muziek van Robert Stolz is vlot.

Heute Nacht, eventuell

1930 | Komedie

Duitsland 1930. Komedie van E.W. Emo. Met o.a. Jenny Jugo, Siegfried Arno, Johannes Riemann, Fritz Schulz en Otto Wallburg.

Een man krijgt een voor zijn vrouw bestemd telegram in handen waarin ze voor 'Heute Nacht, eventuell' 2000 dollar krijgt aangeboden. 't Blijkt om een door haar in het geheim geschreven tekst van een liedje te gaan! De eerste geluidsfilm van Jenny Jugo viel door het onbenullige verhaaltje wat tegen, ondanks de vlotte regie. Robert Stolz componeerde een drietal aardige liedjes.

Der Hampelmann

1930 | Muziek

Duitsland 1930. Muziek van E.W. Emo. Met o.a. Lien Deyers, Max Hansen, Paul Heidemann, S.Z. Sakall en Otto Wallburg.

Een nieuwe vinding: een sprekende pop inspireert de minnaar van een getrouwde vrouw om zich als zodanig bij haar te laten bezorgen. Haar man gooit de pop het raam uit, denkt een moord begaan te hebben en laat zijn vrouw vrij. Deze valt in de armen van haar minnaar, omdat niet hij maar de echte pop naar beneden gevallen is! Een vrolijke verfilming van de gelijknamige operette van Robert Stolz, waarin de Nederlandse Lien Deyers voortreffelijk wordt gesecondeerd door Max Hansen en Szöke Szakall.