Joegoslavi00EB/Oostenrijk 1953. Komedie van E.W. Emo. Met o.a. Bruni Löbel, Walter Giller, Helli Servi, Friedl Czepa en Hans Olden.

VPRO Cinema

Hupse secretaresse L[KA3]obel valt in voor een zangeresje in een dansgelegenheid en versgebakken jurist Giller die denkt dat zij de aangekondigde Nicoletti is, wordt verliefd op haar. Als hij haar later redt van een bijna-aanrijding brengt hij haar naar (het verkeerde) huis (van strenge directeur Olden van het grote bedrijf waar hij in dienst is). Als Olden thuiskomt en op bed een onmachtige jongedame vindt, is hij verward en zijn vrouw die even later van een reis terugkeert, denkt dat zij haar man betrapt heeft met een employée van de firma, omdat Löbel daar ook werkt. Kortom een komedie der verwisselingen. Routineus geregisseerd en gespeeld. Zeer in de geest van zijn tijd. Scenario van Lilian Belmont en Ernst WAldbrunn naar een novelle van Hans Nüchtern. Camerawerk van Oskar Schnirch. Ook bekend als IRENE IN NÖTEN.

credits

Regie:
E.W. Emo
Cast:
Bruni Löbel, Walter Giller, Helli Servi, Friedl Czepa, Hans Olden, Susi Nicoletti, Lola Urban-Kneidinger, Rudolf Krismanek, Masa Slavec, Ernst Waldbrunn, Harry Hardt
Scenario:
Lilian Belmont
Camera:
Oskar Schnirch
Muziek:
Bojan Adami[KA1]c
Jaar:
1953
Alt. titels:
Irena v stisci, Irene in Nöten
Genres:
Komedie
Landen:
Joegoslavi00EB, Oostenrijk

op televisie
0 uitzendingen

Wirbel um Irene (1953) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken