William Green

Acteur, Producer

William Green is acteur en producer.
Er zijn 3 films gevonden.

Live!

2007 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 2007. Drama van Bill Guttentag. Met o.a. Eva Mendes, David Krumholtz, Eric Lively en Katie Cassidy.

Nep-documentaire over producer van realityshow in de VS die wil dat deelnemers meedoen aan een spelletje Russische roulette. Guttentags satirische 'kijkje achter de schermen' blijft steken bij een vaak gehoorde boodschap zonder geslaagde verhaallijntjes of verrassende confrontaties.

Ali G Indahouse

2002 | Komedie

Verenigd Koninkrijk/Duitsland/Frankrijk 2002. Komedie van Mark Mylod. Met o.a. Sacha Baron Cohen, Michael Gambon, Charles Dance, Kellie Bright en Martin Freeman.

In mei 2002 zag men kinderen in Nederlandse steden vreemde gebaren maken en 'wicked', 'respek' en 'aaait' prevelen. Ali G. (Cohen) had zijn schare volgelingen vergroot van het VPRO-georiënteerde clubje dat 's avonds laat zijn tv-show bekeek, naar mensen uit alle bevolkingslagen. De hiphopper met de net-niet-stijl blijkt te wonen in West Staines, waar hij een zielige straatbende aanvoert en lesgeeft op een buurthuis. Als het buurthuis dreigt te worden opgeheven, begeeft Ali zich in de politiek, met geestverruimende gevolgen. Later bleken ook Cohens typetjes Borat (2006) en Bruno (2009) materiaal voor geestige, tactloze speelfilms op te leveren.

Captive

1980 | Thriller, Romantiek

Verenigde Staten 1980. Thriller van Charles Trieschmann. Met o.a. Sarah Venable, Douglas Travis, Clifford Villeneuve, Ray Houle en Florence Hadleu.

Travis die door zijn Vietnam-verleden gefrustreerd is, geeft een lift aan de mooie Venable. Onderweg naar Boston stopt hij bij een afgelegen huisje in een eenzaam bos, ver van de beschaafde wereld. Hij bindt haar vast en terroriseert haar. Uiteindelijk stemt ze erin toe om twee dagen aan zijn grillen te voldoen. In die tijd groeit er een zekere band en genegenheid tussen beide jonge mensen. Low-budget film, geschreven door Trieschmann en gebaseerd op zijn eigen roman. Alles werd zeer amateuristisch op locatie gefilmd door Vilis Lapenenieks. De film zou de geschiedenis moeten ingaan als de rolprent met de meest naïeve bankoverval en het meest stupide einde aller tijden. De romance tussen beide hoofdpersonages is echter mooi in beeld gebracht. Niet bepaald een overtuigende onafhankelijke produktie.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer William Green op televisie komt.

Reageer