Antonio Calloni

Acteur

Antonio Calloni is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Erotic Tales: Sambólico

1996 | Actiefilm

Finland/Duitsland/Brazilië 1996. Actiefilm van Mika Kaurismäki. Met o.a. Kari Väänänen, Andrea Bloom, Antonio Calloni, Anselmo Vasconcellos en Breno Moroni.

Een Finse componist en dirigent ontspant zich op het strand van Rio. Hij wordt aangesproken door een vrouw die even mooi als mysterieus is. Na een kort gesprek verdwijnt ze. Even later komt een man, duidelijk haar pooier, op de proppen die onze held de raad geeft niet meer naar de vrouw om te kijken als hij het carnaval nog levend wil zien. De componist wordt echter door haar geobserveerd. Een kort verhaal van een gedoemde liefde tegen de kleurrijke achtergrond van Rio tijdens de festiviteiten, waar de dood echter om iedere hoek kan loeren. Wervelende, opjagende, wilde dansscènes lopen parallel met lieflijke romantiek en grof geweld. Samba-liefhebbers krijgen enkele schitterende staaltjes opgevoerd. Kaurismäki schreef zelf het scenario dat op onverwachte manier eindigt. Prachtige beelden van Jacques Cheuiche. Dolby Stereo. Widescreen.

Dezesseis zero sessenta

1995 | Drama, Komedie

Brazilië 1995. Drama van Vinicius Mainardi. Met o.a. Antonio Calloni, Maitê Proença, Pedro Brandi, Marcelia Cartaxo en Carlos Meceni.

Steenrijke, meedogenloze, Braziliaanse zakenman Vittorio (Calloni) betrapt een inbreker, Jackson (Meceni) in zijn protserige villa, die hij aan de politie overlevert. Jackson, afkomstig uit de krottenwijk aan de rand van de stad, wordt in de gevangenis geworpen. Vittorio vreest voor wraak van de maten van Jackson en geeft een huurmoordenaar opdracht Jackson te liquideren. De killer wurgt de verkeerde en Vittorio krijgt wroeging. Om zijn geweten te sussen nodigt hij de weduwe (Cartaxo) met haar gebroed bij hem thuis uit, maar dan zijn ze niet meer weg te slaan. De gevolgen voor Vittorio en zijn gezin zijn drastisch. Met een laag budget - het straalt er vanaf - gedraaide satirische komedie, die een familieonderonsje was: het scenario is van de broer van de regisseur, Diogo Mainardi, de montage werd gedaan door de vrouw van Vinicius, Betty Mainardi en de productie was in handen van moeder Julia Mainardi. De film is beslist zeer origineel, al heeft Vinicius in zijn film over de kloof tussen arm en rijk te veel gewild en het niet allemaal even handig in deze Braziliaanse FAMILIE FLODDER-achtige film verwerkt. Al met al is de som van het geheel toch redelijk positief. Proenca is een bekende ster van de Braziliaanse thuisbuis en ze is heel goed in haar rol van het verwende, verveelde wijf van de rijke stinkerd met hun kleffe zoontje Benjamin (Brandi). De zwart-wit beelden zijn van cameraman Lito Mendes da Rocha, wiens naam indrukwekkender is dan het resultaat. Debuut van Mainarda, die bijna vierhonderd tv-commercials op zijn naam heeft staan. De titel betekent: zestien-nul-zestig, of wel 16.060, het totaal aantal dagen dat de 44-jarige Vittorio op dat moment op Aarde verkeerde.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Antonio Calloni op televisie komt.

Reageer