Petar Bozovic

Acteur

Petar Bozovic is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Gorila se kupa u podne

1992 |

YU/Duitsland 1992. Dušan Makavejev. Met o.a. Svetozar Cvetkovi[KA1]c, Anita Mancic, Alexandra Rohmig, Petar Bozovic en Andreas Lucius.

Cvetkovi[KA1]c speelt een berooide officier van het Rode Leger, die een afscheidsceremonie van zijn onderdeel in Berlijn heeft gemist. Hierdoor heeft hij de aftocht naar zijn vaderland gemist en doolt doelloos rond door de herenigde Duitse hoofdstad. Hij is op zoek naar genegenheid en voedsel. Het is zelfs zo erg met hem gesteld, dat hij in de dierentuin eten van de gekooide dieren steelt. Tot zijn vrienden hoort een handelaar in letterlijk van alles en nog wat en een schone Berlijnse die regelmatig wordt afgetuigd door haar agressieve Turkse vriend. Cvetkovi[KA1]c droomt dat hij door Lenin gekoesterd wordt, die zelfs zijn sokken breit (gespeeld door de mooie Mancic-met- baardje in een fraaie dubbelrol). Nihilistische film over veranderend Berlijn in rap tempo, afgewisseld door documentaire opnames (Stalin's intocht in 1945 in vroege Sovcolor-kleuren) met gedegen spel van de hoofdrollen. Regisseur Makavejev schreef zijn eigen scenario en werd op het Festival van Berlijn beloond met de prijs der kritiek. Camerawerk van Miodrag Miloševi[KA1]c en Aleksander Petkovi[KA1]c.

Crni bombarder

1992 | Actiefilm, Komedie, Drama, Sciencefiction, Muziek

YU 1992. Actiefilm van Darko Bajic. Met o.a. Dragan Bjelogric, Anica Dobra, Nebojsa Bakocevic, Petar Bozovic en Bogdan Diklic.

In een futuristisch Belgrado van 1999 (wat heet!) probeert de deejay Crni bombarder (Bjelogric) met rebelse muziek zijn illegale zender in de ether te houden door de verkoop van drugs, wapens en gesmokkelde hi-fi apparatuur. Het knappe, blonde rockzangeresje Luna (Dobra), op wie hij hals over kop verliefd wordt, heeft zo mogelijk nog veel minder scrupules dan hijzelf. Hun doel echter is de dictator Grote Broer (lees: oorlogsmisdadiger Slobodan Milosevic, die in maart 2006 in zijn cel in Den Haag aan een hartverlamming overleed) van zijn voetstuk te stoten. Doch de fascistische politie van de nationalistische Grote Broer zit hen op de hielen. Pulserende anarchistische Servo-Kroatische fabel tegen de achtergrond van een burgeroorlog, het cynisme van de agressie en de plundering om eigen voordeel, die nergens diep op ingaat en leunt tegen de trash van Roger Corman met af en toe een lekkere sekscène, die nergens op slaat. Het scenario is van Aleksander Barisic en regisseur Bajic. Het camerawerk is van Radan Popovic. De muziekscore van Srdan Gojkovic Gile. Stereo.

Playroom

1990 | Horror

YU/Verenigde Staten 1990. Horror van Manny Coto. Met o.a. Christopher McDonald, Lisa Aliff, James Purcell, Aron Eisenberg en Jaimie Rose.

Een sadistisch kind waart rond in een oeroude folterkamer in Joegoslavi[KA3]e. Door het vakkundige camerawerk en dito geluids- en beeldregie ontstaat een overweldigend gevoel van kwaad, maar de hersenloze plot en personages (één monster is gewoon een domme pop) maken het moeilijk om deze film helemaal uit te zitten.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Petar Bozovic op televisie komt.

Reageer