Crni bombarder

1992, Darko Bajic, 116 minuten

YU 1992. Actiefilm van Darko Bajic. Met o.a. Dragan Bjelogric, Anica Dobra, Nebojsa Bakocevic, Petar Bozovic en Bogdan Diklic.

VPRO Cinema

In een futuristisch Belgrado van 1999 (wat heet!) probeert de deejay Crni bombarder (Bjelogric) met rebelse muziek zijn illegale zender in de ether te houden door de verkoop van drugs, wapens en gesmokkelde hi-fi apparatuur. Het knappe, blonde rockzangeresje Luna (Dobra), op wie hij hals over kop verliefd wordt, heeft zo mogelijk nog veel minder scrupules dan hijzelf. Hun doel echter is de dictator Grote Broer (lees: oorlogsmisdadiger Slobodan Milosevic, die in maart 2006 in zijn cel in Den Haag aan een hartverlamming overleed) van zijn voetstuk te stoten. Doch de fascistische politie van de nationalistische Grote Broer zit hen op de hielen. Pulserende anarchistische Servo-Kroatische fabel tegen de achtergrond van een burgeroorlog, het cynisme van de agressie en de plundering om eigen voordeel, die nergens diep op ingaat en leunt tegen de trash van Roger Corman met af en toe een lekkere sekscène, die nergens op slaat. Het scenario is van Aleksander Barisic en regisseur Bajic. Het camerawerk is van Radan Popovic. De muziekscore van Srdan Gojkovic Gile. Stereo.

credits

Regie:
Darko Bajic
Cast:
Dragan Bjelogric, Anica Dobra, Nebojsa Bakocevic, Petar Bozovic, Bogdan Diklic, Uliks Fehmiu, Dragan Jovanovic, Zarko Lausevic, Natasa Lucanin, Dragan Maksimovic, Zeljko Mitrovic, Nenad Pervan, Igor Pervic, Nenad Rackovic, Goran Radakovic, Danilo 'Bata' Stojkovic, Bogdan Tirnanic, Srdjan Todorovic, Katarina Zutic
Scenario:
Aleksander Barisic
Camera:
Radan Popovic
Muziek:
Srdan Gojkovic Gile, Vladimir Divljan
Jaar:
1992
Genres:
Actiefilm, Komedie, Drama, Sciencefiction, Muziek
Trefwoorden:
Sociaal drama, Rock 'n' roll, Zwarte komedie, Politiek, SF-Film, Trash
Landen:
YU


op televisie
0 uitzendingen

Crni bombarder (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer