Phyllis Calvert: cast.
Er zijn 36 films gevonden.

Mrs. Dalloway

1997 | Drama, Romantiek, Historische film

Verenigd Koninkrijk​/​​Nederland​/​​Verenigde Staten 1997. Drama van Marleen Gorris. Met o.a. Vanessa Redgrave, Natascha McElhone, Rupert Graves, Michael Kitchen en Alan Cox.

Na het binnenhalen van de Oscar werd regisseuse Marleen 'Antonia' Gorris uitbundig het hof gemaakt door Hollywood. 'Je wordt ineens zichtbaar, je staat op de kaart, in elk geval in Amerika,' concludeerde ze. Eerste resultaat daarvan is de verdienstelijke Virginia Woolf-verfilming Mrs. Dalloway, een ingenieus vertelde film met twee naadloos vervlochten verhaallijnen. Centraal staat zomaar een dag uit het leven van Mrs. Dalloway, een dame uit de Britse upperclass die (middels de hier probaat werkende kunstgreep van de voice-over) mijmert over haar leven. Even belangrijk is de ziektegeschiedenis van de suïcidale oud-soldaat Septimus Warren (Rupert Graves) die in WO I een trauma heeft opgelopen. Scenariste Eileen Atkins laat duidelijk uitkomen dat Virginia Woolf zich meer verwant voelde aan Septimus dan aan de - vaak irritante, maar door Redgrave fraai en eigenzinnig gespeelde - titelfiguur die tenslotte kiest voor een leven van zelfbedrog. Fraaie muziek (uit onder andere La Traviata) onderstreept de opstandige melancholie van pracht acteur Rupert Graves, als altijd op z´n best in uitpuntige, aparte rollen.

Bed

1994 | Fantasy, Experimenteel

Verenigd Koninkrijk 1994. Fantasy van Steve Shill. Met o.a. Renée Asherson, Robin Bailey, June Brown, Dora Bryan en Phyllis Calvert.

Een oude varensgezel (Jeffries) belandt in een ziekenhuis. Op een avond laat hij zich meelokken door een niet al te jonge vrouw en belandt in een bed dat hij met zes andere pati[KA3]enten moet delen. Ze praten en discussi[KA3]eren. In een ge[KA3]improviseerde auto maken ze een imaginaire tocht door Engeland. Een voorbeeld van het typische surrealisme van de eindjaren 1960 met een grote invloed van de van oorsprong Roemeense schrijver van het absurdistische avant-garde toneel Eug[KA2]ene Ionescu (internationaal bekend om [KL]Rhinoc[KA1]eros[KLE] uit 1958). Commentaar bij het gebeuren wordt geleverd door het hoofd (Grant), dat is verwerkt in een ornament aan het kopstuk van het gigantische bed. De zeven overige rollen, die op een grote ervaring kunnen bogen, geven stuk voor stuk een knappe vertolking weg. Zeer zeker niet naar ieders smaak, maar wel een boeiend stuk film. Het scenario is van Jim Cartwright. Het camerawerk is van Chris Townsend, die het onderdompelde in prachtige pastelkleuren.

Jute City

1991 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1991. Thriller van Stuart Orme. Met o.a. John Sessions, David O'Hara, Alan Howard, Phyllis Calvert en Ion Caramitru.

Een schimmige Schotse econoom onderzoekt de mysterieuze dood van zijn broer. Met behulp van een incompetente en laffe privé-detective komt hij een complot op het spoor. Goed gemaakte thriller, al is het verhaal nogal rechttoe-rechtaan.

The Woman He Loved

1988 | Romantiek, Biografie

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1988. Romantiek van Charles Jarrott. Met o.a. Jane Seymour, Anthony Andrews, Olivia de Havilland, Lucy Gutteridge en Julie Harris.

Amerikaanse Seymour is gelukkig met haar tweede man. Tot op de dag dat ze de Prins van Wales ontmoet (Andrews), de toekomstige koning van Engeland. Ze worden verliefd. George V overlijdt, en de prins wordt Koning Edward VIII. Seymour doet de nodige stappen voor een echtscheiding, maar de Britten willen geen gescheiden Amerikaanse vrouw als koningin. De zoveelste bewerking van wat rond 1937 een koninklijke schandaal was en dat blijkbaar heel wat filmproducenten weet te inspireren. Deze prent blinkt uit door een o.d. aan goedkoop sentiment. William Luce vertelt het verhaal vanuit het standpunt van Wallis Simpson, de vrouw in kwestie. In beeld gebracht door Brian Morgan. Voordien reeds bewerkt voor tv als THE WOMAN I LOVE (1972) en EDWARD AND MRS. SIMPSON (1978).

P.D. James' Cover her Face

1985 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1985. Misdaad van John Davies. Met o.a. Roy Marsden, John Vine, Mel Martin, Rupert Frazer en Phyllis Calvert.

Lange tv-film, waarin Chief Superintendant Adam Dalgliesh (Marsden) met hulp van Inspector John Massingham (Vine) een misdaad oplost. Is aan de lange kant, maar er wordt goed gespeeld. Het scenario is van Robin Chapman naar een roman van P.D. James. Het camerawerk is van David Jones en Peter MacQueen. Wordt meestal in vijf delen uitgezonden en er bestaat een gecondenseerde versie van slechts 75m.

The Walking Stick

1970 | Drama, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1970. Drama van Eric Till. Met o.a. Samantha Eggar, David Hemmings, Emlyn Williams, Phyllis Calvert en Ferdy Mayne.

In het eenzame leven van Eggar, aan haar rolstoel gekluisterd door kinderverlamming, verschijnt op een dag Hemmings. Het is de grote liefde. Ze willen een antiekzaak beginnen, maar daarvoor hebben ze geld nodig. Hemmings plant een hold-up om aan de financiën te komen. Hij vraagt Eggar hem te helpen, maar speelt hij wel zuiver spel? Een oerconventionele film die degelijk verteld en gespeeld wordt, maar die weinig nieuws te bieden heeft. Toch blijft het scenario van George Bluestone, naar een roman van Winston Graham tot het einde een boeiende karakterstudie. Arthur Ibbetson is verantwoordelijk voor de mooie fotografie. Panavision.

Twisted Nerve

1968 | Horror, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1968. Horror van Roy Boulting. Met o.a. Hywel Bennett, Hayley Mills, Frank Finlay, Phyllis Calvert en Billie Whitelaw.

Bennett speelt een vindingrijke psychopaat die erin slaagt om zich bij een gezin geliefd te maken door zich voor te doen als een geestelijk onvolwaardige jongen. Zij gaan hem als één van hen beschouwen. Deze film werd door sommigen bekritiseerd als een aanval op de geestelijk gehandicapten. De film heeft inderdaad soms meer weg van een lezing dan van een thriller, in het bijzonder bij een uiteenzetting over erfelijke geestesziekten. Veel van het gemoraliseer doet nogal gedateerd aan, maar er wordt goed geacteerd en sommige suspense-scènes zijn erg effectief.

The Battle of the Villa Fiorita

1965 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1965. Drama van Delmer Daves. Met o.a. Maureen O'Hara, Rossano Brazzi, Richard Todd, Phyllis Calvert en Martin Stephens.

Weinig overtuigende soap-opera waarin O'Hara de wijk neemt naar Italië om verder door het leven te gaan met weduwnaar Brazzi. De tussenkomst van beider kinderen is voorspelbaar.

Oscar Wilde

1960 | Drama, Historische film, Biografie

Verenigd Koninkrijk 1960. Drama van Gregory Ratoff. Met o.a. Robert Morley, Phyllis Calvert, John Neville, Ralph Richardson en Dennis Price.

Morley in een voortreffelijke rol als de beroemde 19e-eeuwse toneelschrijver en intellectueel, in een film die zich concentreert op zijn traumatische processen en uiteindelijke veroordeling wegens sodomie (zoals men in de 19e-eeuw homoseksualiteit noemde. In dezelfde periode uitgebracht als THE TRIALS OF OSCAR WILDE met Peter Finch.

Indiscreet

1958 | Komedie, Romantiek, Drama

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1958. Komedie van Stanley Donen. Met o.a. Cary Grant, Ingrid Bergman, Cecil Parker, Phyllis Calvert en David Kossoff.

Anna Kalman (Bergman) is een bekende actrice die het hof wordt gemaakt door een gefortuneerde Amerikaanse diplomaat in Londen, Philip Adams (Grant) die niet wil trouwen. Ze kan hem maar niet vergeten en weet hem tenslotte over te halen zijn mening te veranderen. Een onderhoudende, heerlijke salonkomedie naar het toneelstuk Kind Sir van Norman Krasna. Prima spel van de hoofdrollen. Op locatie gefilmd. In 1988 opnieuw gemaakt als tv-film. Het camerawerk is van Frederick A. Young.

It's Never Too Late

1956 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1956. Komedie van Michael McCarthy. Met o.a. Phyllis Calvert, Guy Rolfe, Sarah Lawson, Peter Illing en Patrick Barr.

Plezierig gedoe met Calvert die een bekend schrijfster wordt en die voor de keuze wordt gesteld een goede moeder te zijn of voor het leven van beroemdheid te kiezen.

The Net

1953 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1953. Thriller van Anthony Asquith. Met o.a. Phyllis Calvert, James Donald en Herbert Lom.

Op een geheim onderzoekslaboratorium ontwikkelt een geleerde een vliegtuig dat zich met een ongelooflijke grote snelheid kan voortbewegen. Een van zijn collega's is een spion. Een interessant drama met goede vliegscènes. Ook bekend als PROJECT M7.

Mandy

1952 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1952. Drama van Alexander Mackendrick. Met o.a. Phyllis Calvert, Jack Hawkins, Terence Morgan, Mandy Miller en Godfrey Tearle.

Een oprecht drama rond een jong doof meisje (Miller) en het dilemma van haar moeder: moet ze haar dochter thuis laten blijven of naar een speciale school sturen? Gevoelig gespeeld. Ook bekend als CRASH OF SILENCE.

The Woman With No Name

1951 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1951. Drama van Ladislao Vajda en Ladislas Vajda. Met o.a. Phyllis Calvert, Edward Underdown, Helen Cherry en Richard Burton.

Calvert raakt van de kaart door een luchtaanval. Ze vergeet haar verleden en dat heeft dramatische gevolgen. Een bedachtzame studie. Ook bekend als HER PANELLED DOOR.

Mr. Denning Drives North

1951 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1951. Thriller van Anthony Kimmins. Met o.a. John Mills, Phyllis Calvert, Sam Wanamaker, Herbert Lom en Eileen Moore.

Een rijke vliegtuigontwerper vermoordt per ongeluk de losbandige aanbidder van zijn dochter. Of dat nog niet erg genoeg is, raakt het lijk zoek. Een doorsnee thriller met enige onverwachte wendingen. Scenario van Alec Coppel naar zijn eigen boek.

Appointment With Danger

1951 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1951. Avonturenfilm van Lewis Allen. Met o.a. Alan Ladd, Phyllis Calvert, Paul Stewart, Jan Sterling en Jack Webb.

Ladds ruige rol als piloot van een postvliegtuig met een aantal opzienbarende vluchten, ondersteund door goede luchtopnamen.

The Golden Madonna

1949 | Romantiek

Verenigd Koninkrijk 1949. Romantiek van Ladislao Vajda en Ladislas Vajda. Met o.a. Phyllis Calvert, Michael Rennie en Tullio Carminati.

Levendig romantisch verhaal over een Yankee-meisje dat een Italiaanse villa erft en, geholpen door Rennie, een heilig schilderij terug wil vinden.

My Own True Love

1948 | Drama

Verenigde Staten 1948. Drama van Compton Bennett. Met o.a. Melvyn Douglas, Phyllis Calvert, Wanda Hendrix, Philip Friend en Binnie Barnes.

Calvert staat voor de penibele opgave uit twee minnaars, vader en zoon, de ware te kiezen; een ietwat vals klinkend drama.

Broken Journey

1948 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1948. Drama van Ken Annakin. Met o.a. Phyllis Calvert, Margot Grahame, James Donald, Francis L. Sullivan en Raymond Huntley.

Een vliegtuig maakt een noodlanding in de Alpen en de passagiers en bemanning reageren ieder op hun eigen manier op hun noodlot. Prototype van een rampenfilm, bovendien bevolkt door oninteressante personages. Regisseur Annakin probeert zonder veel succes enige spanning in het flodderige script te brengen.

Time Out of Mind

1947 | Drama, Historische film

Verenigde Staten 1947. Drama van Robert Siodmak. Met o.a. Phyllis Calvert, Robert Hutton, Ella Raines, Eddie Albert en Leo G. Carroll.

Een voortmodderend historisch verhaal over een meisje dat verliefd is boven haar stand, en over haar geliefde die een ongelukkig leven heeft.

The Root of All Evil

1947 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1947. Drama van Brock Williams. Met o.a. Phyllis Calvert, Michael Rennie, John McCallum, Hubert Gregg en Hazel Court.

Het bizarre Britse antwoord op MILDRED PIERCE, met Calvert in de rol van een vrouw die, bij gebrek aan geluk in de liefde, zichzelf op een succesvolle carrière als winkelier en oliemagnaat stort, voor ze geborgenheid vindt in de sterke armen van de boerenarbeider McCallum.

The Magic Egg

1947 | Documentaire

1947. Documentaire van Bernard Knowles. Met o.a. Jean Kent, Dennis Price, Phyllis Calvert en Stewart Granger.

Het bizarre Britse antwoord op MILDRED PIERCE, met Calvert in de rol van een vrouw die, bij gebrek aan geluk in de liefde, zichzelf op een succesvolle carrière als winkelier en oliemagnaat stort, voor ze geborgenheid vindt in de sterke armen van de boerenarbeider McCallum.

The Magic Bow

1947 | Biografie, Drama

Verenigd Koninkrijk 1947. Biografie van Bernard Knowles. Met o.a. Stewart Granger, Phyllis Calvert, Jean Kent, Dennis Price en Cecil Parker.

Zoals gewoonlijk overschaduwt de muziek een zwak gegeven in deze biografie over Paganini.

Men of Two Worlds

1946 |

Verenigd Koninkrijk 1946. Thorold Dickinson. Met o.a. Phyllis Calvert, Eric Portman, Robert Adams, Cathleen Nesbitt en Orlando Martins.

Een ongemakkelijke opeenstapeling van clichés over goedbedoelende Britse ambtenaren die proberen de zwarten in Afrika te beschermen. Ook bekend als KISENGA-MAN OF AFRICA.

Madonna of the Seven Moons

1946 | Horror, Drama

Verenigd Koninkrijk 1946. Horror van Arthur Crabtree. Met o.a. Phyllis Calvert, Stewart Granger, Patricia Roc, Jean Kent en John Stuart.

Calvert wordt vanwege een vreemde zigeunervloek in twee richtingen gestuwd. Ze is vrouw, moeder en maîtresse op hetzelfde ogenblik. Dit spannende melodrama zal in sommige kringen als 'te gek' overkomen.

They Were Sisters

1945 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1945. Drama van Arthur Crabtree. Met o.a. Phyllis Calvert, James Mason, Hugh Sinclair, Dulcie Gray en Pamela Kellino (Mason).

Een frisse aanpak van het overbekende gegeven van drie zusters en hun wedervaren in het huwelijk.

Two Thousand Women

1944 | Oorlogsfilm, Drama

Verenigd Koninkrijk 1944. Oorlogsfilm van Frank Launder. Met o.a. Phyllis Calvert, Flora Robson en Patricia Roc.

De nazi's interneren Britse vrouwen, maar in het geniep helpen ze RAF-piloten te ontsnappen uit bezet gebied. Een spannend melodrama met humor en vakkundig geregisseerd.

House of 1,000 Women

1944 |

Verenigd Koninkrijk 1944. Frank Launder. Met o.a. Flora Robson en Phyllis Calvert.

De nazi's interneren Britse vrouwen, maar in het geniep helpen ze RAF-piloten te ontsnappen uit bezet gebied. Een spannend melodrama met humor en vakkundig geregisseerd.

Fanny by Gaslight

1944 | Drama, Historische film

Verenigd Koninkrijk 1944. Drama van Anthony Asquith. Met o.a. Phyllis Calvert, James Mason, Stewart Granger, Wilfrid Lawson en Jean Kent.

Londen aan het einde van het Victoriaanse tijdperk. Fanny (Calvert) is de onwettige dochter van een eerbiedwaardige minister van Koningin Victoria. Ze wordt opgevoed door haar moeder. Kort voor haar dood bekent deze de waarheid over Fanny's oorsprong. Het berooid achterblijvende meisje vraagt haar natuurlijke vader om hulp. Hij ontvangt haar met open armen, maar zijn echtgenote, die een relatie heeft met Mason, die op zijn beurt schuldig is aan de dood van Fanny's stiefvader, bedenkt een knap chantage-plannetje om haar man uit de weg te ruimen. Huilerig sentimenteel melodrama, dat echter dankzij de schitterende sfeertekening en de knappe vertolking nog altijd goed overkomt. Wie van Boeketreeksverhalen houdt, kan zijn hart naar hartelust ophalen aan dit script van Doreen Montgomery en Aimée Stewart, naar de roman van Michael Sadleir. Arthur Crabtree was verantwoordelijk voor de fotografie. Ook bekend als MAN OF EVIL.

The Man in Grey

1943 | Drama, Romantiek

Verenigd Koninkrijk 1943. Drama van Leslie Arliss. Met o.a. Margaret Lockwood, James Mason, Phyllis Calvert, Stewart Granger en Martita Hunt.

In de 19e eeuw bedenkt de van huis uit zeer arme gouvernante van een welgestelde familie, hoe ze d.m.v. een intrige haar lot kan verbeteren door de vrouw des huizes van haar voetstuk te stoten en diens plaats in te nemen. Het is zeker niet een kansloos plan, want het huwelijk is liefdeloos en de trouweloze vrouwe heeft haar hart verpand aan een ongetalenteerde toneelspeler. Een saaie kostuumfilm met mooie rollen, maar met een triviaal scenario. Bovendien is de vertelling in flashbacks via nakomelingen in Londen tijdens WO II niet echt geslaagd.

Uncensored

1942 | Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk 1942. Oorlogsfilm van Anthony Asquith. Met o.a. Eric Portman, Phyllis Calvert, Griffith Jones, Raymond Lovell en Peter Glenville.

Tijdens de Duitse bezetting van Brussel voert de baas van een krantje een groep patriotten aan. Een verzetsdrama, hoogdravend en niet overtuigend in beeld gebracht en vertolkt. Naar de roman van Oscar Millard.

The Young Mr. Pitt

1942 | Historische film

Verenigd Koninkrijk 1942. Historische film van Carol Reed. Met o.a. Robert Donat, Robert Morley, Phyllis Calvert, John Mills en Max Adrian.

Een lang historisch drama dat soms onderhoudend is. Een jonge Britse premier aan de macht tijdens de Napoleon-periode. Dunnetjes verhulde WO II-propaganda.

Kipps

1941 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1941. Drama van Carol Reed. Met o.a. Michael Redgrave, Diana Wynyard, Arthur Riscoe, Phyllis Calvert en Max Adrian.

Een pietluttige bewerking van H.G. Wells' verhaal over een winkelier die geld erft en 'de grote wereld' probeert omver te werpen. Nauwgezet geschreven door Sidney Gilliat, maar over het algemeen moeilijk te verstaan. Later bewerkt tot musical: HALF A SIXPENCE. In de VS oorspronkelijk uitgebracht als THE REMARKABLE MR. KIPPS.

Inspector Hornleigh Goes to It

1941 | Mysterie, Komedie

Verenigd Koninkrijk 1941. Mysterie van Walter Forde. Met o.a. Gordon Harker, Alastair Sim, Phyllis Calvert, Edward Chapman en Charles Oliver.

De derde en laatste film met Hornleigh en Bingham speelt tijdens WO II. Wat begint als een routine-opdracht neemt een sinistere wending als ze de bewijzen ontdekken van spionage- activiteiten. Opnieuw een ingenieus plot. Harker en Sim blinken uit in de rollen waarvoor ze zo geschikt waren. Ook bekend als MAIL TRAIN.

Let George Do It

1940 | Familiefilm, Musical, Drama

Verenigd Koninkrijk 1940. Familiefilm van Marcel Varnel. Met o.a. George Formby, Phyllis Calvert, Garry Marsh, Romney Brent en Bernard Lee.

In het teken van WO II. George komt als ukelelespeler in het Noorse Bergen terecht inplaats van in Blackpool en wordt voor een spion gehouden. Hij is de laatste die dit doorheeft. George zingt zijn hits 'Mr. Wu's a Window Cleaner Now', 'Grandad's Flannelette Nightshirt'.

Charley's Big-Hearted Aunt

1940 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1940. Komedie van Walter Forde. Met o.a. Arthur Askey, Phyllis Calvert, Moore Marriott, Graham Moffatt en Richard Murdoch.

Een ontgoochelende Britse versie van de bekende klucht De tante van Charlie. Onbeholpen in elkaar geflanst en met verkeerd gekozen acteurs.