Jean-Pierre Dauzun: cast.
Er zijn 5 films gevonden.

Traversées

1982 | Drama

Tunesië​/​​België 1982. Drama van Mahmoud Ben Mahmoud. Met o.a. Fadhel Jaziri, Eva Darlan, Vincent Grass, Christian Maillet en Jean-Pierre Dauzun.

Op oudejaarsavond in 1980 krijgen een Arabische intellectueel en een Oosteuropese vluchteling van de grenspolitie in Dover geen verblijfsvergunning voor Engeland. Ze blijven doelloos heen en weer varen tussen Dover en Oostende, waar hen de toegang tot België ook wordt ontzegd. Deze interessante co-produktie weet niet steeds een juist evenwicht te vinden tussen een sociaal-politieke observatie - de strijd van Solidariteit in Polen speelt via de berichtgeving en krantenkoppen mee - en de oosterse existentie-filosofie. Hierdoor wordt de film naar het einde toe nogal onbestemd, maar is vanwege het onderwerp en de ingetogen, stijlvaste regie vaak boeiend. Ook bekend als CROSSING OVER.

Une petite femme aux yeux bleus

1978 | Historische film, Misdaad

België 1978. Historische film van Taff Erhat. Met o.a. Danièle Denie, Roger Van Hool, Nicole Valberg, Jean-Pierre Dauzun en Jacqueline Bir.

Een misdaadfilm die zich afspeelt in 1676, en dat komt niet vaak voor. Op basis van de roman van een zekere Irène Stecyk die het waar gebeurde verhaal van de markiezin van Brinvilliers, de beroemde gifmengster, vertelt. De toenmalige politieheld, François Desgrais arresteerde haar uiteindelijk in het klooster van Luik, waar zij zich verborgen hield. Het valt de tv-regisseur niet kwalijk te nemen dat de tijdsreconstructie niet uit de verf is gekomen, want geld was er niet. Maar aan de onbeholpen dialogen had hij wel iets kunnen doen. Bovendien, en dat is dubbel pech, slaan alle acteurs zich er goed doorheen, behalve Denie in de rol van de Markiezin, die zich aanstellerig en schaapachtig gedraagt. Wat een gifmengster!

Mariages

1977 |

België 1977. Teff Erhat. Met o.a. Chantal Nobel, Jean-Pierre Dauzun, Jean-Marie Deblin, Roger Dutoit en Nadia Gary.

Een verfilming van een roman uit 1936 van Charles Plisnier die in 1896 in Ghlin geboren werd, ofwel een meedogenloze en afschrikwekkende beschrijving van de schijnvrome zeden en sociale gebruiken binnen het bourgeois-milieu van toen met dialogen van Jos[KA1]e-Andr[KA1]e Lacour, die opvallend trouw blijft aan de strekking van het boek. De tekst is dus koning, de film iets te demonstratief. Daarentegen uitstekend spel en originele decors. Het verhaal betreft de dynastie van een schoenenfabriek in de provincie. De dochter van fabrikant Fraigneur (Deblin), Fabienne (Nodel) en zijn zoon Maxime (Dauzun) zijn het middelpunt van de verwikkelingen. De titel verwijst naar hun favoriete tijdsverdrijf. Wordt ook in twee delen uitgezonden, deel een: FABIENNE, deel twee: MAXIME.

Printemps en hiver

1975 | Romantiek, Drama

België 1975. Romantiek van Jean-Louis Colmant. Met o.a. Marcel Josz, Arlette Biernaux, Nadia Gary, Raymond Peira en Georges Aubrey.

Deze tv-film beschrijft de ontmoeting tussen twee eenzame figuren op leeftijd. De vraag is of zij ervoor kiezen samen te leven. Een te mager scenario voor de duur van de film en de vaak droefgeestige scènes vertonen te weinig afwisseling. De personages zijn psychologisch nauwelijks uitgediept en vooral de dialogen stellen weinig voor. Daar moet echter bij worden vermeld, dat de regisseur elke cent heeft moeten omdraaien. Kortom, minder dan

La machine

1975 | Sciencefiction

België 1975. Sciencefiction van Pierre Manuel. Met o.a. Alexandre von Sivers en Jean-Pierre Dauzun.

Twee kaderleden die een bijscholingscursus volgen op het Informaticacomplex, maken daar kennis met een zonderlinge professor, die nogal eigenaardige opvattingen heeft over hoe de menselijke samenleving gereguleerd dient te worden. Jammer genoeg voor hem speelt deze in 1975 gemaakte 'politieke fictie' zich zogenaamd af in 1984; het verhaal is tegenwoordig dus compleet achterhaald, gedateerd en gespeend van elk belang.