Une petite femme aux yeux bleus

1978, Taff Erhat, 90 minuten

België 1978. Historische film van Taff Erhat. Met o.a. Danièle Denie, Roger Van Hool, Nicole Valberg, Jean-Pierre Dauzun en Jacqueline Bir.

VPRO Cinema

Een misdaadfilm die zich afspeelt in 1676, en dat komt niet vaak voor. Op basis van de roman van een zekere Irène Stecyk die het waar gebeurde verhaal van de markiezin van Brinvilliers, de beroemde gifmengster, vertelt. De toenmalige politieheld, François Desgrais arresteerde haar uiteindelijk in het klooster van Luik, waar zij zich verborgen hield. Het valt de tv-regisseur niet kwalijk te nemen dat de tijdsreconstructie niet uit de verf is gekomen, want geld was er niet. Maar aan de onbeholpen dialogen had hij wel iets kunnen doen. Bovendien, en dat is dubbel pech, slaan alle acteurs zich er goed doorheen, behalve Denie in de rol van de Markiezin, die zich aanstellerig en schaapachtig gedraagt. Wat een gifmengster!

credits

Regie:
Taff Erhat
Cast:
Danièle Denie, Roger Van Hool, Nicole Valberg, Jean-Pierre Dauzun, Jacqueline Bir, André Ghisle, Gérald Marti, Roger Francel, Paul Deranne, Martine Willequet
Jaar:
1978
Alt. titels:
Petite femme aux yeux bleus, Une
Genres:
Historische film, Misdaad
Landen:
België


op televisie
0 uitzendingen

Reageer