Michael Gibson

Componist

Michael Gibson is componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Cold River

1982 | Familiefilm, Avonturenfilm, Drama

Verenigde Staten 1982. Familiefilm van Fred G. Sullivan. Met o.a. Suzanne Weber, Pat Petersen, Richard Jaeckel, Robert Earl Jones en Brad Sullivan.

Het is in de herfst van 1923: Mike, zijn dochter Lizzy en haar stiefbroer Tim gaan kamperen bij de Cold River. Mike hoopt dat de kinderen, die elkaar totaal niet mogen, elkaar zo beter leren kennen. Als ze net onderweg zijn, overlijdt Mike en Lizzy en Tom blijven alleen achter in de wildernis. De kinderen komen in een sneeuwstorm terecht maar worden gered door een oude stroper, die ze meeneemt naar zijn hut en hen leert om respect voor elkaar te hebben. Op een dag verdwijnt de stroper en worden de kinderen gegijzeld door een ontsnapte gevangene. (JvB/VPRO Gids)

Summer Dog

1977 | Familiefilm

Verenigde Staten 1977. Familiefilm van John Clayton. Met o.a. Tavia Zabriskie, James Congdon, Oliver Zabriskie, Elizabeth Eisenman en Samm-Art Williams.

Als dit bedoeld was om het verrassende succes van BENJI te evenaren, dan is dat niet gelukt. Een gezin uit de stad houdt vakantie in Maine, waar ze bevriend raken met een 'zomerhond', een rondzwervende viervoeter die kennelijk door andere toeristen is achtergelaten. Na een paar avonturen nemen ze hun nieuwe huisdier mee terug naar de stad en proberen hem te verbergen voor de hardvochtige huisbaas. Natuurlijk loopt alles goed af, ondanks het slechte acteren. Naar een scenario van Sherry LaFollette- Zabriskie en George Zabriskie. Het camerawerk is van Bill Godsey.

Roseland

1977 | Drama

Verenigde Staten 1977. Drama van James Ivory. Met o.a. Teresa Wright, Lou Jacobi, Geraldine Chaplin, Helen Gallagher en Joan Copeland.

Een melancholisch sfeerbeeld van de vergane glorie van de Newyorkse ballroom 'Roseland' aan de hand van drie verhalen. In het eerste, THE WALTZ, vindt een in haar herinneringen levende weduwe onverwacht het geluk terug bij een begrijpende man van middelbare leeftijd. THE HUSTLE handelt over een gigolo die aarzelt tussen een flirt met oudere dames en de ware liefde met een mooie jonge vrouw. Een zeventig-jarige vrouw geeft dansles aan een oude man in THE PEABODY in de hoop eindelijk de jaarlijkse danswedstrijd te winnen. Aangrijpende vrouwenportretten in een warme studie over de eenzaamheid. Het scenario van Ruth Prawer Jhabvala tekent de personages met veel gevoel voor detail, soms komisch, soms tragisch, maar steeds met hartverwarmende emoties. Schitterende vertolkingen. Zwierige fotografie van Ernest Vincze.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Michael Gibson op televisie komt.

Reageer