Billy Goldenberg: camera en muziek.
Er zijn 61 films gevonden.

Monday After the Miracle

1998 | Drama

Verenigde Staten 1998. Drama van Daniel Petrie. Met o.a. Roma Downey, Moira Kelly, Christina Pickles, Mike Doyle en Tom Bower.

Convictions

1997 | Drama

Verenigde Staten 1997. Drama van Joyce Chopra. Met o.a. Cameron Bancroft, Blair Brown, Jan D'Arcy, William DeVry en Scott Hylands.

Negen jaar nadat haar zoon is vermoord, besluit diens moeder de dader te confronteren met zijn daad. Maar de man die haar kind vermoordde blijkt helemaal niet zo'n monster te zijn als ze verwachtte. Tv-film, naar een waar gebeurd verhaal dat melodramatisch en clichématig wordt gebracht, moet het hebben van zijn acteurs.

Christmas Every Day

1996 | Familiefilm

Verenigde Staten 1996. Familiefilm van Larry Peerce. Met o.a. Robert Hays, Erik von Detten, Bess Armstrong, Yvonne Lima en Robert Curtis Brown.

Negen jaar nadat haar zoon is vermoord, besluit diens moeder de dader te confronteren met zijn daad. Maar de man die haar kind vermoordde blijkt helemaal niet zo'n monster te zijn als ze verwachtte. Tv-film, naar een waar gebeurd verhaal dat melodramatisch en clichématig wordt gebracht, moet het hebben van zijn acteurs.

Danielle Steel's No Greater Love

1995 | Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1995. Drama van Richard T. Heffron. Met o.a. Kelly Rutherford, Chris Sarandon, Nicholas Campbell, Daid Hugh Kelly en Michael Landes.

Het is 1912. Aan boord van het luxueuze schip de Titanic viert de familie Winfield dat hun dochter Edwina zich heeft verloofd en dat haar zusje Alexis zes jaar is geworden. Maar de avond verandert in een nachtmerrie als het schip tegen een gletsjer vaart en zinkt. Onder de doden van de familie Winfield zijn de ouders en de verloofde van Edwina. Edwina staat voor de moeilijke taak om de opvoeding van de jonge kinderen op zich te nemen en het familiebedrijf van de ondergang te redden. Twaalf jaar lang heeft Edwina geen oog voor de mannen maar tijdens een bootreis heeft ze een affaire met een aantrekkelijke Engelsman. Of hij echter de ware voor haar is?

An Element of Truth

1995 | Komedie, Erotiek, Drama

Verenigde Staten 1995. Komedie van Larry Peerce. Met o.a. Donna Mills, Peter Riegert, Perry Reeves, Brock Peters en Cliff De Young.

Vanessa (Mills) is een grote leugenaarster, die met haar fantastische verhalen haar zakken vult. Ze is intelligent, een leuke verschijning en leert snel iets nieuws. Bij een beleggingsmaatschappij leert zij de kneepjes van het vak, waarop ze haar grote slag slaat door een staalmagnaat in te palmen en vervolgens in te pakken, maar het loopt allemaal toch iets anders dan ze gepland had. Scenario van Douglas Stefen Borghi.

Message from Nam

1993 | Drama

Verenigde Staten 1993. Drama van Paul Wendkos. Met o.a. Jenny Robertson, Nick Mancuso, Rue McClanahan, Esther Rolle en Ken Marshall.

Paxton leert in de jaren 60 Peter kennen op de universiteit. Hij wil met haar trouwen, maar zij wil eerst wat van de wereld zien. Als Peter wordt opgeroepen om in Vietnam te vechten, komt hij daar om. Paxton reist daarop af naar Vietnam om als oorlogscorrespondente te berichten over deze 'vuile oorlog'.

Miss Rose White

1992 | Drama, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1992. Drama van Joseph Sargent. Met o.a. Kyra Sedgwick, Maximilian Schell, Amanda Plummer, D.B. Sweeney en Penny Fuller.

New York, vlak voor 1950. Sedgwick staat op het punt eindelijk carrière te maken. Dan komt haar zus, van wie werd gedacht dat ze in de Holocaust omgekomen was. Het is 17 jaar geleden dat ze elkaar voor het laatst gezien hebben. Toen is Sedgwick met haar vader Schell Polen ontvlucht en naar Amerika geëmigreerd. Het weerzien is allesbehalve hartelijk tussen zowel de zusters, die van elkaar vervreemd zijn geraakt.

Miles from Nowhere

1992 | Drama

Verenigde Staten 1992. Drama van Buzz Kulik. Met o.a. Ricky Schroder, Shawn Phelan, Melora Hardin, Marlyn Mason en Tom Schanley.

De wereld van Schroder, een knaap die alles heeft wat een jongen zich kan wensen in de V.S. (goed atleet, studiebeurs), stort inelkaar wanneer zijn zestien-jarige broer Phelan na een auto-ongeluk in een coma raakt. Schroders vader Farentino geeft hem de schuld van het ongeval. Aangrijpend verhaal, sterke vertolkingen. Scenario van Steve McGraw, Janet Ward en Jeff Andrus naar een verhaal van McGraw. Camerawerk van Glen McPherson. Op video ingekort tot 95m.

A House Of Secrets And Lies

1992 | Drama

Verenigde Staten 1992. Drama van Paul Schneider. Met o.a. Connie Sellecca, Kevin Dobson, Grace Zabriskie, Georgann Johnson en Geoffrey Nauffts.

Sinds ze haar echtgenoot Dobson betrapte op overspel, heeft tv-presentatrice Sellecca hem nooit meer helemaal vertrouwd. Als hij naar haar smaak iets te veel aandacht besteedt aan zijn secretaresse, begint ze hem te volgen. Ze ontdekt dat hij niet alleen opnieuw vreemd gaat, maar dat hij zelfs een dwangmatige rokkenjager is. Een film die ontrouw behandelt alsof het een ziekte is, compleet met zelfhulpgroep voor bedrogen vrouwen. Totaal geschift scenario van Diana Gould en Linda Schreyer, naar een verhaal van Schreyer en Sellecca (die bovendien ook nog co- producente is). De relatie tussen Dobson en Sellecca is volstrekt ongeloofwaardig, en haar reacties op zijn 'uitspattingen' grenzen aan het lachwekkende. Een zwaarwichtige titel voor een lichtgewicht-film. Fotografie van Charles Minsky.

Shades Of Gray

1991 | Thriller, Misdaad

Verenigde Staten 1991. Thriller van Kevin James Dobson en Kevin J. Dobson. Met o.a. Valerie Bertinelli, George Dzundza, Peter Dobson, David Marshall Grant en Micole Mercurio.

Na voltooiing van haar rechtenstudie gaat Bertinelli in dienst bij het openbaar ministerie. Ze krijgt vrijwel meteen een explosief conflict met haar vader (Dzundza), die politieman is. Ze bijt zich vast in een zaak tegen een machtige gangsterleider, waarbij aan het licht komt dat haar vader steekpenningen aangenomen heeft. Moet ze de zaak opgeven of haar vader aanklagen? Routineklus die duidelijk als pilot van een serie bedoeld was. Bertinelli bewijst eens te meer dat ze als actrice niet veel voorstelt. Het scenario van Andy Tennant is gebaseerd op een verhaal van Timothy Stack en bevat geen enkele verrassende wending. Fotografie van Paul Onorato. Ook bekend als WHAT SHE DOESN'T KNOW.

Perfect Harmony

1991 | Familiefilm

Verenigde Staten 1991. Familiefilm van Will Mackenzie. Met o.a. Peter Scolari, Darren McGavin, Catherine Mary Stewart, Moses Gunn en Cleavon Little.

De Blanton Boys Academy is een chique internaat in South Carolina, beroemd om zijn jongenskoor. Op een dag duikt er een zwart jongetje op rond de blanke school. Het is Landy, de kleinzoon van Zeke Allen die bij de school werkt. Landy blijkt een goede blueszanger te zijn en dat wekt de interesse van Taylor Bradshaw, de sterzinger van het koor. Door hun gemeenschappelijke liefde voor muziek worden de jongens vrienden en dat vormt de aanleiding voor een groot rassenconflict.

One Special Victory

1991 | Sportfilm, Familiefilm

Verenigde Staten 1991. Sportfilm van Stuart Cooper. Met o.a. John Larroquette, Kathy Baker, Joe Pantoliano, Christine Estabrook en Dirk Blocker.

Onroerendgoed makelaar Bo Arner (Larroquette) staat op het punt zijn scheidingsproces te verliezen. Het wordt hem allemaal teveel, hij gaat uit z'n dak en slaat de boel kort en klein. De rechter veroordeelt hem tot vijftig uur buurtwerk en Bo kiest voor het coachen van een basketbalploeg. Het blijkt echter dat het team bestaat uit volwassen geestelijk gehandicapten die zich voorbereiden op de Paralympics; hij kan er niet echt voor warm lopen. Voorspelbaar sportdrama met enkele mooie momenten en een aanvankelijk onuitstaanbare Larroquette. Naar het einde toe groeit hij vanzelfsprekend meer naar de spelers en kunnen de nodige tranen geplengd worden. Pantoliano is uitstekend als een van de gehandicapten. Betty Goldenberg baseerde haar scenario op een verhaal van Clifford Campion, die zich op zijn beurt liet inspireren door het boek B-Ball: The Team That Never Lost A Game van Ron Jones. Fotografie van Steve Yaconelli. Larroquette was co-uitvoerend producent.

People Like Us

1990 | Drama, Misdaad

Verenigde Staten 1990. Drama van Billy Hale. Met o.a. Connie Sellecca, Eva Marie Saint, Dennis Farina en Ben Gazzara.

Groots opgezette miniserie naar de gelijknamige bestseller van Dominick Dunne over de superrijken van New York met hun schandaaltjes, hun intriges, hun liefdes. Schandaalromantiek plus misdaad opgediend met een melodramatisch sausje.

Jackie Collins' Lucky/Chances

1990 | Drama

Verenigde Staten 1990. Drama van Buzz Kulik. Met o.a. Nicollette Sheridan, Vincent Irizarry, Michael Nader, Anne-Marie Johnson en Eric Braeden.

Onweerstaanbare onzin gebaseerd op Jackie Collins' twee bestsellers Lucky en Chances. Sheridan is de titelpersonage Lucky, dochter van gangster Irizarry, die tijdens de depressiejaren als bootlegger en intrigant zijn fortuin opbouwde. Sheridan heeft het in haar hoofd gehaald om in Las Vegas even succesvol te worden als haar vader. Onverschillige acteerprestaties en een soort gecomputeriseerde intrige met schoften, intriganten, mooie vrouwen en Morris als onderzoeksrechter die warempel het onwettige kind is van Lucky's vader. Gekunstelde personages dwalen rond in bedenkelijke situaties waar zelfs een vindingrijk regisseur als Kulik geen raad mee weet. Camerawerk van Gayne Rescher. Kreeg warempel nog een vervolg: JACKIE COLLINS' LADY BOSS.

Around The World In 80 Days

1989 | Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigde Staten​/​​Joegoslavië​/​​Verenigd Koninkrijk 1989. Avonturenfilm van Buzz Kulik. Met o.a. Christopher Lee, Pierce Brosnan, Eric Idle, Julia Nickson en Peter Ustinov.

De Bank of England wordt van 55.000 pond beroofd. Volgens de om zijn stiptheid bekend staande vrijgezel Phileas Fogg (Brosnan) kan de dader zich inmiddels overal ter wereld bevinden. Hij beweert dat men op tachtig dagen rond de wereld kan reizen. Twee van zijn kaartvrienden Mr. Stuart (Chr. Lee) en Mr. Ralph (MacNee) gaan met hem een weddenschap aan. Phileas vertrekt nog diezelfde avond met zijn kersverse Franse bediende Jean Passepartout (Idle). Bankdirecteur Forbes (Morley) en zijn Amerikaanse partner McBaines (McDowall) zien hierin een schuldbekentenis en sturen de sluwe detective Fix (Ustinov) achter hen aan. Fogg en Passepartout maken van alles mee en redden onderweg Prinses Aouda (Nickson) van de brandstapel. En steeds zit Fix hen op de hielen. Een onderhoudende bewerking van de roman van Jules Verne met meer actie dan de filmversie uit 1956, maar met minder spontane humor. Brosnan is een geloofwaardige Fogg en Idle en Ustinov zijn kostelijk in hun side-kick-rollen. Amusement zonder veel pretentie bevolkt met een groot aantal onvergetelijke typetjes, meestal gespeeld door bekende acteurs. De roman werd voor tv bewerkt door John Gay. Voor de fotografie werd beroep gedaan op Nic Knowland. Oorspronkelijk uitgezonden in zes delen.

18 Again!

1988 | Komedie

Verenigde Staten 1988. Komedie van Paul Flaherty. Met o.a. George Burns, Charlie Schlatter, Tony Roberts, Anita Morris en Red Buttons.

Schlatter is 18, onbegrepen door zijn ouders en bovendien onhandig met de meisjes. Opa Burns is 81 en zijn tegenpool. Hij woont samen met een moordgriet. Door een dom ongeval verandert hun leven. Wanneer ze na een botsing terug tot bewustzijn komen, blijkt Schlatter zich in het lichaam van opa te bevinden en vica versa. Opa Burns heeft hier natuurlijk niks op tegen. Dankzij de spirituele vertolking van Burns wordt de film veel plezieriger dan het matige scenario van Josh Goldstein en Jonathan Prince zou doen vermoeden. Het is een genot die man aan het werk te zien. Maar ook de charmante jonge Schlatter laat zich niet van het scherm spelen door de veteraan. Fotografie is van Stephen M. Katz en Billy Goldenberg componeerde een prettig in het oor liggende score. Amusement zonder pretenties.

Sadie and Son

1987 | Mysterie, Misdaad

Verenigde Staten 1987. Mysterie van John Llewellyn Moxey. Met o.a. Debbie Reynolds, Brian McNamara, Sam Wanamaker, Cynthia Dale en David Ferry.

Moeder en zoon vormen in New York een team agenten en jagen op een moordenaar, die zijn wandaden in de ondergrondse pleegt. Zeer ongeloofwaardig. Scenario van Carl Kleinschmidt. Camerawerk van Brian R.R. Hebb. Ook bekend als DETECTIVE SADIE & SON.

Poker Alice

1987 | Western, Komedie

Verenigde Staten 1987. Western van Arthur Allan Seidelman. Met o.a. Elizabeth Taylor, Richard Mulligan, George Hamilton en Tom Skerritt.

Luchtige western, waarin Taylor een bordeel wint met pokeren. Vriend Hamilton helpt haar dat te leiden en gelukszoeker Skerritt valt voor haar. Hoogtepunt is het katachtige gevecht à la DESTRY RIDES AGAIN tussen Taylor en Tyrrell. Geschreven door veteraan James Lee Barret.

Nutcracker: Money, Madness and Murder

1987 | Drama

Verenigde Staten 1987. Drama van Paul Bogart. Met o.a. Lee Remick, Tate Donovan, John Glover, Linda Kelsey en Frank Military.

Een mini-serie in drie delen, die hetzelfde onderwerp behandelt als AT MOTHER`S REQUEST. Over dit waargebeurde familiedrama verschenen twee boeken. Het scenario voor deze film werd gebaseerd op het boek van Alexander, en gaat dieper in op de voorgeschiedenis dan de andere versie. De bejaarde, rijke zakenman Bradshaw wordt vermoord. Zowel zijn kleinzoon Marc (Donovan) als zijn dochter Frances staan terecht voor deze misdaad. Een glansrol van Remick als de gestoorde, slechte Frances.

Money, Madness & Murder

1987 | Drama

Verenigde Staten 1987. Drama van Paul Bogart. Met o.a. Lee Remick, John Glover, Tate Donovan, Linda Kelsey en Frank Military.

De neerslag van een waargebeurd drama met Remick als Frances Bradshaw Schreuder die haar zeventien-jarige zoon Marc (Donovan) aanspoort om haar vader Franklin Bradshaw (Spradlin), een 76- jarige miljonair uit Salt Lake City, te vermoorden. Pas na drie jaar werd de waarheid over de toedracht van de misdaad onthuld. Oorspronkelijke, sterke zes-delige miniserie, gebaseerd op de bestseller van Shana Alexander en goed voor negen Emmy Award- nominaties. Het scenario is van William Hanley, die voor die gelegenheid uitvoerend producent was. Isidore Mankofsky zorgde voor de fotografie. In Europa gaat er bij de tv-uitzending meestal een dikke anderhalf uur vanaf. De makers hebben hun best gedaan er een familietragedie van te maken met het gevoel van Shakespeare.

Sidney Sheldon's Rage of Angels: The Story Continues

1986 | Drama

Verenigde Staten 1986. Drama van Paul Wendkos. Met o.a. Jaclyn Smith, Ken Howard, Michael Nouri, Susan Sullivan en Brad Dourif.

Niemand twijfelt eraan dat het kind van advocate Smith een adoptiekind is, maar in werkelijkheid is het bij haar verwekt door Howard, de nieuwe vice-president van Amerika. Deze laatste wordt gechanteerd door Nouri, wiens broer om het leven kwam bij een aanslag op de president. Nouri op zijn beurt is heimelijk verliefd op Smith. En ga zo maar door, alle elementen van Sidney Sheldon's typische soap zijn terug te vinden in deze sequel op de romantische avonturen van Jennifer Parker, alias Smith. Veelschrijver Sheldon heeft zichzelf weer eens overtroffen in het voorstellen van onmogelijke relaties, combinaties en verborgen geheimen. Het op maat gesneden scenario van Robert L. Joseph, gebaseerd op de roman van Sheldon, is alleen voor liefhebbers. Voor anderen is het een marteling van meer dan drie uur. In beeld gebracht door Jack Priestley. Oorspronkelijk uitgezonden in twee delen.

Johnnie Mae Gibson: FBI

1986 | Drama, Misdaad, Muziek

Verenigde Staten 1986. Drama van Bill Duke. Met o.a. Howard E. Rollins jr, Richard Lawson, William Allan Young, John Lehne en Lynn Whitfield.

De gedramatiseerde ervaringen van een jonge zwarte vrouw (Gibson), die vastbesloten was een FBI-agente te worden. De film, die op ware feiten is gebaseerd, verkondigt de boodschap, dat deze instelling weinig ruimte biedt voor zwart-zijn en carrière-maken maar gaat veel te veel in op de dagelijkse beslommeringen en de romantische betrekkingen van de hoofdpersoon, zodat je je afvraagt waarom zij nu zo speciaal is en of de rolprent niet zijn doel voorbij is geschoten. Ook bekend als JOHNNIE GIBSON FBI.

Dress Gray

1986 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1986. Misdaad van Glenn Jordan. Met o.a. Alec Baldwin, Susan Hess, Patrick Cassidy, Lloyd Bridges en Hal Holbrook.

Een kadet aan een Amerikaanse militaire academie verdrinkt en Baldwin, als een jonge soldaat, wil absoluut de waarheid achterhalen waardoor hij in een web van corruptie en machtsmisbruik terecht komt. Gebaseerd op gelijknamige roman van Lucian K. Truscott.

Amazing Stories: What If...?

1986 | Fantasy, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1986. Fantasy van Joan Darling. Met o.a. Jake Hart, Clare Kirkconnell, Tom McConnell, Ric Cane en Susan Swift.

De kleine Jonah Kelly (Hart) is diep ongelukkig. Zijn vader Raymond (McConnell) en zijn moeder Pamela (Kirkconnell) zijn meer met zichzelf bezig dan met hem. 's Morgens voor het naar school gaan moet hij zijn eigen ontbijt klaarmaken, omdat zijn moeder liever uitslaapt. Op een morgen wenst hij zich andere ouders. Als hij 's avond thuiskomt, is hij voor de zoveelste keer alleen. Zijn ouders keren heel laat terug en merken niet eens dat hij ook in de kamer is. Plotseling hoort Jonah een vreemde stem, die hem een eigenaardig voorstel doet. Aangrijpend verhaal van een jongen die op bittere wijze moet ervaren dat geld niet gelukkig maakt omdat zijn steenrijke ouders hem aan zijn lot overlaten. Het scenario is van Anne Spielberg, die erin slaagde een prachtig, eigentijds sprookje met een wrange ondertoon aan het papier te vertrouwen zonder overdreven sentimenteel te doen. Het camerwerk is van Robert Stevens. Aflevering 11 van het tweede seizoen, nummer 35 van 45. Dolby.

Amazing Stories: Secret Cinema

1986 | Komedie, Fantasy

Verenigde Staten 1986. Komedie van Paul Bartel. Met o.a. Eve Arden, Paul Bartel, Griffin Dunne, Penny Peyser en Mary Woronov.

Jane (Peyser) is het middelpunt van allerlei geheimzinnige gebeurtenissen, alsof iemand anders haar leven in de hand heeft. Haar verloofde Dick (Dunne) laat haar in de steek en haar moeder (Arden) vraagt haar handtekening voor haar vriendinnen. Ten einde raad vraagt ze hulp aan haar psychiater Dr. Shreck (Bartel). Die stelt haar een niet bepaald alledaagse therapie voor. Maar wat is eigenlijk die 'Secret Cinema' die haar steeds achtervolgt? Waanzinnige parodie op de Z-film, waarin Bartel tot het uiterste gaat. De derderangs hoofdrolspeelster schijnt niet te weten dat ze in een film speelt. Geloofwaardig is het allemaal niet, maar wel prettig gestoord, vooral omdat de acteurs zich kostelijk lijken te amuseren en dit ook weten over te brengen. Het scenario is van regisseur Bartel. Het camerawerk is van Robert Stevens. Aflevering 20 van het eerste seizoen, nummer 20 van 45. Dolby.

Out of the Darkness

1985 | Misdaad

Verenigde Staten 1985. Misdaad van Jud Taylor. Met o.a. Martin Sheen, Hector Elizondo, Matt Clark, Jennifer Salt en Eddie Egan.

In 1976-77 wordt New York geterroriseerd door een seriemoordenaar die zichzelf Son of Sam noemt en zijn slachtoffers lukraak met een geweer neerschiet. Er is geen enkel aanwijsbaar motief. Inspecteur Eddie Zigo (Sheen) is belast met het onderzoek. Uit verklaringen van getuigen komt een profiel te voorschijn dat verdacht veel lijkt op dat van zijn dochter. Een getrouw verslag van een van de grootste klopjachten op een moordenaar die ooit door de politie op touw zijn gezet. Toen hij werd uitgeschakeld had Son of Sam zes doden en zeven zwaargewonden op zijn geweten. Na de sterke openingsscène gaat de spanning, doortrokken van het dilemma van Eddie Zigo, in crescendo naar een zenuwslopende climax. Uitstekend uitgewerkt scenario van T.S. Cook, in beeld gebracht door Brian West.

Obsessed With a Married Woman

1985 | Drama

Verenigde Staten 1985. Drama van Richard Lang. Met o.a. Jane Seymour, Tim Matheson, Richard Masur, Dori Brenner en Donna Pescow.

Matheson komt aan de kost als freelance-journalist. Zijn frustraties vertrouwt hij toe aan een minnares, want hij is een verstokte vrijgezel. Van de hoofdredactrice van een populair weekblad, Seymour, krijgt hij de opdracht om voor het speciale Valentijnnummer getuigenissen te verzamelen van vrouwen die afwijken van het klassieke patroon. Hij doet het omdat hij valt voor Seymour. Ze beginnen een hartstochtelijke verhouding. Waarom geven sommige vrouwen er de voorkeur aan om maîtresse te worden? Op het einde van de film weet je het antwoord nog niet, als je er tenminste in slaagt om tot het einde te blijven kijken. Het afgezaagde thema wordt van zoveel clichés voorzien dat het echt vervelend wordt. De acteurs waren duidelijk ook niet wild over het materiaal, geschreven door C. O'Brien, Dori Pierson en Marc Rubel, naar een verhaal van Beverly J. Camhe en Arlene Sidaris. Hannania Baer zette het op film.

Love on the Run

1985 | Drama, Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 1985. Drama van Gus Trikonis. Met o.a. Stephanie Zimbalist, Alec Baldwin, Constance McCashin, Howard Duff en Madison Mason.

Gebaseerd op ware gebeurtenissen. Een advocate helpt haar cliënt ontsnappen uit de gevangenis. In het echt was het vast beter. Het scenario is van Sue Grafton en Steven Humphrey. Het camerawerk is van Philip Lathrop.

Amazing Stories: The Amazing Falsworth

1985 | Fantasy, Thriller

Verenigde Staten 1985. Fantasy van Peter Hyams. Met o.a. Gregory Hines, Richard Masur, Don Calfa, Suzanne Bateman en Robert Lesser.

De kracht van helderziende Falsworth (Hines) schuilt in zijn handen. Wanneer hij iemand aanraakt kan hij heel wat over hem vertellen. Tijdens een show raakt hij een maniakale moordenaar aan. Hij durft dit aan niemand te vertellen, en wanneer politiecommissaris Masur ten tonele verschijnt is deze uiterst sceptisch. Hines heeft aan deze quasi one-man-show een kolfje naar zijn hand. Hij kan alle emotie-registers opentrekken en niemand stoort hem in zijn bezigheden. Ook al verwacht je het ten dele, toch komt de ontknoping nog verrassend over. Mick Garris bewerkte het verhaal van Steven Spielberg, dat uitstekend in beeld werd gebracht door Robert Stevens.

The Sun Also Rises

1984 | Drama

Verenigde Staten 1984. Drama van James Goldstone. Met o.a. Jane Seymour, Hart Bochner, Robert Carradine, Zeljko Ivanek en Ian Charleson.

Een opzichtige maar oppervlakkige herverfilming van roman van Hemingway (die ook bekend is als [KL]Fiesta[KLE]), stoutmoedig uitgebreid (o.a. de door Nimoy gespeelde figuur is nieuw) door producent Robert L. Joseph, die beweerd heeft dat Hemingway het voor de televisie zo zou hebben geschreven! Het beste zijn de plaatjes van Frankrijk, Spanje en actrice Seymour door cameraman Jacques Robin. Oorspronkelijke vertoning in twee delen.

Sidney Sheldon's Rage of Angels

1983 | Drama

Verenigde Staten 1983. Drama van Buzz Kulik. Met o.a. Jaclyn Smith, Ken Howard, Armand Assante, Ron Hunter en Kevin Conway.

Een ambitieuze juriste op weg naar de top goochelt met haar affaires met twee machtige mannen, van wie er één de wet dient terwijl de ander vindt dat hij erboven staat. Een overdaad aan glamour - wat het acteerwerk betreft in deze bewerking van Sidney Sheldons prullerige best-seller door Robert L. Joseph. Het camerawerk is van Ronald Lautore.

Reuben, Reuben

1983 | Komedie

Verenigde Staten 1983. Komedie van Robert Ellis Miller. Met o.a. Kelly McGillis, Tom Conti, Roberts Blossom, Cynthia Harris en E. Katherine Kerr.

Een drankzuchtige Schotse dichter, in wie we zowel Dylan Thomas als Brendan Behan herkennen, parasiteert in een universiteitsstad in New England op gastvrije vrouwen. Vervolgens wordt hij verliefd op een knappe jonge studente. Door de verrukkelijke grappen in het script van Julius J. Epstein (naar verhalen van Peter De Vries) en het prima acteerwerk is het niet zo erg dat de film ietwat vreemd in de tijd is geplaatst. Dat het einde nogal merkwaardig is, doet er dan ook niet zoveel meer toe.

Prototype

1983 | Horror, Sciencefiction

Verenigde Staten 1983. Horror van David Greene en David Green. Met o.a. Christopher Plummer, David Morse, Frances Sternhagen, James Sutorius en Stephen Elliot.

Nobelprijswinnaar en geleerde Plummer heeft het prototype verwezenlijkt van de volmaakte robot, die in niets te onderscheiden is van zijn evenbeeld de mens. Hij vreest echter dat de militaire machten zijn uitvinding zullen misbruiken door haar opnieuw te programmeren. Hij steelt zijn robot, en samen proberen ze de achtervolgers te slim af te zijn. Sympathieke mengeling van elementen uit FRANKENSTEIN en SHORT CIRCUIT resulteert in een warm pleidooi voor vrede en menselijkheid. Eindelijk weer eens een rol voor Plummer die zijn talent waard is. Het scenario van Richard Levinson en William Link kabbelt door maar bevat voldoende spannende momenten om de aandacht vast te houden. Harry May fungeerde als cameraman en Billy Goldenberg componeerde de aangenaam klinkende score.

Dempsey

1983 | Biografie, Sportfilm

Verenigde Staten 1983. Biografie van Gus Trikonis. Met o.a. Treat Williams, Sam Waterston, Sally Kellerman, Victoria Tennant en Peter Mark Richman.

Williams is duidelijk in zijn element als Jack Dempsey, een van de populairste boksers aller tijden. Deze geromantiseerde biografie begint in 1911. Hij is nog een jongen en hij wordt door zijn broer getraind. Na een paar rampzalige wedstrijden ontwikkelt hij echter een eigen techniek.

Another Woman's Child

1983 | Drama

Verenigde Staten 1983. Drama van John Erman. Met o.a. Linda Lavin, Joyce Van Patten, Doris Roberts, Ron Rifkin en Tracey Gold.

Een kinderloze vrouw wordt gekweld in haar rol van stiefmoeder van de onwettige dochter van haar echtgenoot.

The Gift of Life

1982 | Drama

Verenigde Staten 1982. Drama van Jerry London. Met o.a. Susan Dey, Edward Herrmann, Cassie Yates, Caroline McWilliams en Priscilla Pointer.

Een getrouwde vrouw met twee kinderen wordt draagmoeder en komt onder druk te staan van haar gezin en haar omgeving, waarna ze bedenkingen krijgt over het overdragen van de baby aan de adoptie-ouders. De film lijkt op TOMMOROW'S CHILD, dat rond dezelfde tijd in première ging.

Rehearsal For Murder

1982 | Mysterie, Misdaad

Verenigde Staten 1982. Mysterie van David Greene en David Green. Met o.a. Robert Preston, Lynn Redgrave, Patrick Macnee, Lawrence Pressman en Madolyn Smith Osborne.

Een jaar nadat zijn verloofde Redgrave zogenaamd zelfmoord pleegde, roept toneelschrijver Preston de cast en crew weer bij elkaar, die destijds nauw betrokken was bij het toneelstuk waarin Redgrave de hoofdrol speelde. Onder het mom van het uittesten van een nieuw stuk, tracht Preston de moordenaar te ontmaskeren. Uitstekend in elkaar geztte thriller, met een intelligent scenario van William Link en Richard Levinson, die de spanning tot aan de verrassende ontknoping weten vol te houden. Preston is schitterend, maar ook de andere acteurs leveren goede prestaties. Het geheel speelt zich af op het podium van een theater, met een reeks knap ingebouwde flash-backs die de eventuele motivaties duidelijk maken. Beweeglijke fotografie van Steven Larner en een sfeervolle score van Billy Goldenberg.

Marion Rose White

1982 | Drama

Verenigde Staten 1982. Drama van Robert Day. Met o.a. Nancy Cartwright, Valerie Perrine, Katharine Ross, Charles Aidman en Frances Lee McCain.

Een waar gebeurd verhaal over een volkomen normaal tienermeisje dat door haar moeder, die weduwe is geworden, wordt ondergebracht in een zwakzinnigeninstituut en daar dertig jaar van haar leven doorbrengt - in de film teruggebracht tot vier jaar. Cartwright is uitstekend als de tiener Marion, maar dat kan het zwakke script van Garry Rusoff er natuurlijk niet beter op maken. Camerawerk van Richard Glouner.

Country Gold

1982 | Muziek, Drama

Verenigde Staten 1982. Muziek van Gilbert Cates. Met o.a. Loni Anderson, Earl Holliman, Linda Hamilton, Cooper Huckabee en Dennis Dugan.

ALL ABOUT EVE met een Nashville-smaakje, waarin een Country & Western-zangeres 'bevriend' raakt met een jongedame. Gastrollen van Mel Tillis, Barbara Mandrell, Stella Parton, Box Car Willie, the Bellamy Brothers en anderen.

Bare Essence

1982 | Drama

Verenigde Staten 1982. Drama van Walter Grauman en Walter E. Grauman. Met o.a. Bruce Boxleitner, Linda Evans, Genie Francis, Lee Grant en Joel Higgins.

Het leven tussen de betoverde luitjes in de parfumindustrie. Deze smartlap ten top, naar een roman van Meredith Rich, had later een kortstondige wekelijkse serie tot gevolg. Oorspronkelijk in twee delen vertoond.

A Question of Honour

1982 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1982. Misdaad van Jud Taylor. Met o.a. Ben Gazzara, Paul Sorvino, Robert Vaughn, Tony Roberts en Danny Aiello.

Het antwoord van het Amerikaanse tv-wereldje op PRINCE OF THE CITY met Gazzara als een eerlijke politieman die in de val loopt die de meedogenloze federale agent Vaughn voor hem opzet. Budd Schulberg schreef het script naar Point Blank, een boek van Sonny Grosso en Philip Rosenberg. In Europa soms bekort tot 103m.

This House Possessed

1981 | Horror

Verenigde Staten 1981. Horror van William Wiard. Met o.a. Parker Stevenson, Lisa Eilbacher, Joan Bennett, Slim Pickens en Shelley Smith.

Een rockster krijgt een zenuwinzinking en zoekt eenzaamheid in een afgelegen huis, samen met zijn jeugdige verpleegster. Sterveteraan Bennett geeft deze laag-bij-de-grondse horrorfilm enig aanzien als een oude, haveloze vrouw, die het afschuwelijke geheim van het spookhuis schijnt te kennen. Scenario van David Levinson. Achter de camera stond Thomas Del Ruth.

Dial 'M' For Murder

1981 | Thriller

Verenigde Staten 1981. Thriller van Boris Sagal. Met o.a. Angie Dickinson, Christopher Plummer, Anthony Quayle, Michael Parks en Ron Moody.

Dickinson wordt gechanteerd. Een van de brieven van haar ex- minnaar Parks is gestolen, en dat juist op het moment dat haar echtgenoot Plummer wat meer aandacht aan haar wilde gaan besteden. Ze neemt contact op met Parks, en de jaloerse Plummer bedenkt een ingenieus plan om haar kwijt te raken maar haar geld te houden. Het is altijd een ondankbaar karwei om een meesterwerk van Hitchcock over te doen, en ook ditmaal slagen regisseur en acteurs er niet in hun illustere voorbeelden te doen vergeten, hoe ze zich ook inspannen. Wie de versie uit 1954 niet kent, zal hier echter wel van kunnen genieten. Deze keer bewerkte John Gay het toneelstuk van Frederick Knott, en hij nam enkele geniale momenten uit de Hitchcock-versie over. Michel Hugo stond achter de camera.

The Diary of Anne Frank

1980 | Oorlogsfilm, Familiefilm, Drama

Verenigde Staten 1980. Oorlogsfilm van Boris Sagal. Met o.a. Melissa Gilbert, Maximilian Schell, Joan Plowright, Doris Roberts en James Coco.

Het blijft onlogisch dat Anne Frank louter vloeiend Engels spreekt met de Amsterdammers om haar heen en Gilbert ('Laura' in Little House on the Prairy) doet soms irritant oppervlakkig opgewekt; doch voor wie zich daar overheen zet is deze tv-filmversie van de Pullitzerprijs-winnende dramatisering van het Anne Frank dagboek de moeite waard. De film over het sympathieke joodse meisje dat twee jaar ondergedoken op een zolderkamertje zat voordat ze in een concentratiekamp omkwam, is inhoudelijk getrouw aan het dagboek. En Europese sterren Schell en Plowright doen het goed als Annes ouders.

Father Figure

1980 | Drama

Verenigde Staten 1980. Drama van Jerry London. Met o.a. Hal Linden, Timothy Hutton, Jeremy Licht, Martha Scott en Cassie Yates.

Na vijf jaar afwezigheid komt Linden naar begrafenis van zijn ex-vrouw. Hij wil van de gelegenheid gebruik maken om weer in contact te komen met zijn twee zoons, Hutton en Licht. Licht is enthousiast bij het vooruitzicht om bij zijn vader te kunnen wonen, maar Hutton stelt zich bijzonder vijandig op en wil van geen verzoening weten. Aangrijpend familiedrama, dat de grenzen van het aanvaardbare nooit overschrijdt. De hoofdrollen worden uitstekend ingevuld. William Hanley baseerde zijn scenario op een roman van Richard Peck. Verantwoordelijke voor de fotografie was Michael D. Maguilies.

The Cracker Factory

1979 | Drama

Verenigde Staten 1979. Drama van Burt Brinckerhoff. Met o.a. Natalie Wood, Perry King, Peter Haskell, Vivian Blaine en Juliet Mills.

Wood schittert in haar rol van een huisvrouw met zelfmoordneigingen die binnen en buiten de muren van een inrichting verblijft. Een bewerking naar een roman van Joyce Rebeta-Burditt.

Scavenger Hunt

1979 | Horror, Komedie

Verenigde Staten 1979. Horror van Michael Schultz. Met o.a. Richard Benjamin, James Coco, Scatman Crothers, Ruth Gordon en Cloris Leachman.

Vincent Price sterft en zijn nabestaanden worden praktisch gedwongen elkaar te vermoorden terwille van zijn erfenis door het verzamelen van kastjes, wilde dieren, enz. binnen een bepaalde tijd. Regisseur Schultz verdient de eer voor wéér een film die even slecht is als SERGEANT PEPPER.

The Domino Principle

1977 | Thriller

Verenigde Staten 1977. Thriller van Stanley Kramer. Met o.a. Gene Hackman, Candice Bergen, Richard Widmark, Mickey Rooney en Edward Albert.

Roy Tucker (Hackman) wordt door een geheimzinnige bende uit de gevangenis bevrijd. Hiervoor moet hij wel een opdracht uitvoeren: hij moet een politieke figuur uitschakelen. Als hij weigert, wordt zijn echtgenote Ellie (Bergen) ontvoerd. Hij voert de opdracht uit, maar dan ontdekt hij in een valstrik te zijn gelopen. Vergezochte thriller naar een roman van Adam Kennedy die ook het scenario schreef. De film is vlot gemaakt, maar stijgt niet boven het peil uit van de gemiddelde tv-thriller voor de zaterdagavond. De goede cast kan het minderwaardige materiaal niet beter maken dan het is. Goede fotografie van Fred Koenekamp. Een misser van veteraan-cineast Kramer.

Dark Victory

1976 | Drama

Verenigde Staten 1976. Drama van Robert Butler. Met o.a. Elizabeth Montgomery, Anthony Hopkins, Michele Lee, Janet McLachlan en Michael Lerner.

Gemoderniseerde versie van de klassieke Bette Davis-film met Montgomery als tv-producer die verliefd wordt op de dokter die haar vertelt dat ze een hersentumor heeft. Deze smartlap maakt nu niet veel meer los, ondanks de goede acteurs. Het moderniseren had weinig effect en ook de verkorte speeltijd, een uur minder dan de oorspronkelijke lengte, bracht weinig heil. Charles Cohen schreef het scenario naar een toneelstuk van George Emmerson Brewer Jr. en Bertram Bloch. Camerawerk van Michael Margulies.

The Migrants

1974 | Drama

Verenigde Staten 1974. Drama van Tom Gries. Met o.a. Cloris Leachman, Ron Howard, Sissy Spacek, Cindy Williams en Ed Lauter.

Een drama over migratiewerkers, met Leachman als de wanhopige moeder die de zaken gaande probeert te houden. Naar een stuk van Tennessee Williams door Lanford Williams tot scenario bewerkt. Oog voor detail; Howard is de zoon die uit de sleur wil ontsnappen.

Busting

1974 | Komedie, Actiefilm, Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1974. Komedie van Peter Hyams. Met o.a. Elliott Gould, Robert Blake, Allen Garfield, Cornelia Sharpe en Antonio Fargas.

Een komische actiefilm over twee onorthodoxe politiemannen uit L.A., die gefrustreerd zijn door het liberale justitiële systeem en tegen de wil van hun superieuren de gangsters op een onconventionele manier keihard gaan aanpakken. Hoewel de personages tamelijk zwart-wit worden afgebeeld, is de film behoorlijk realistisch. Regisseur Hyams, ooit een tv-journalist, schreef zelf het scenario. Earl Rath stond achter de camera.

The Last of Sheila

1973 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1973. Misdaad van Herbert Ross. Met o.a. James Coburn, James Mason, Dyan Cannon, Ian McShane en Joan Hackett.

Een super-moordpuzzel (geschreven door Stephen Sondheim en Anthony Perkins) over een spelletjesmaker van de jet-set. Deze ontwerpt een spel dat een dodelijke afloop krijgt. Veel afleidingsmanoeuvres maken het alleen maar leuker. De opnamen van de films verliepen echter net zo ingewikkeld als het spel binnen de film.

Double Indemnity

1973 | Misdaad, Drama

Verenigde Staten 1973. Misdaad van Jack Smight. Met o.a. Richard Crenna, Lee J. Cobb, Samantha Eggar, Kathleen Cody en Arch Johnson.

Herverfilming van het origineel uit 1944 met Eggar als de vrouw die verzekeringsman Crenna verleidt tot een moordcomplot. Het origineel is bijna beeld voor beeld gevolgd, maar het resultaat is levenloos, zonder overtuiging. Scenario van Raymond Chandler en Billy Wilder naar de roman van James M. Cain.

Up the Sandbox

1972 | Drama

Verenigde Staten 1972. Drama van Irvin Kershner. Met o.a. Barbra Streisand, David Selby, Jane Hoffman, John C. Becher en Jacobo Morales.

Dit onhandige mengsel van naturalisme en fantasie wordt nog wel gered door Streisands spel, enkele grappige scènes en een oprecht gevoel voor wat een verwaarloosde jonge moeder in een grote stad als New York nodig heeft.

Play It Again, Sam

1972 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1972. Komedie van Herbert Ross. Met o.a. Woody Allen, Diane Keaton, Tony Roberts, Jerry Lacy en Susan Anspach.

Vermakelijke bewerking van Woody`s eigen toneelstuk over een filmgek die zijn persoonlijkheid gevormd heeft naar Humphrey Bogart (Lacy) en zich veelvuldig verbeeldt dat hij op de meest ongelegen momenten door hem achtervolgd wordt, vooral bij zijn onhandige pogingen om contacten te leggen met een meisje nadat zijn vrouw hem verlaten heeft. Conventioneler dan andere Allen- films, maar net zo leuk, zo niet leuker. Met fragmenten uit en à la CASABLANCA.

The City

1971 | Drama, Actiefilm

Verenigde Staten 1971. Drama van Daniel Petrie. Met o.a. Anthony Quinn, E.G. Marshall, Robert Reed, Pat Hingle en John Larch.

Niet erg boeiend drama over een van de burgemeesters van Albuquerque die reeds een oude rot in het vak is en oplossingen vindt voor de problemen van de stad. Weinig overtuigende situaties, wat mat spel; Pilot van een tv-serie, die maar kort duurde. Scenario van Howard Rodman.

Duel

1971 | Thriller, Drama

Verenigde Staten 1971. Thriller van Steven Spielberg. Met o.a. Dennis Weaver, Eddie Firestone en Jacqueline Scott.

Zóveel succes had de 23-jarige Steven Spielberg met zijn televisie-speelfilmdebuut Duel, dat de film overzees in de bioscopen werd vertoond. Het verhaal van Richard Matheson (The Incredible Shrinking Man) vertelt simpelweg over een zakenman (Dennis Weaver) die besluit om met zijn gehuurde rode Plymouth een omweg te nemen door een ruige streek. Achteraf een onzalig plan, want op een stil gedeelte van het traject begint hij zich te realiseren dat een oude tankwagen erop uit is om hem bij de eerste de beste gelegenheid van de weg te drukken. Omdat hij de chauffeur van het voertuig nauwelijks te zien krijgt, heeft de vieze tankauto gaandeweg de film iets weg van een sinister roofdier.

Columbo: Ransom For A Dead Man

1971 | Mysterie, Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1971. Mysterie van Richard Irving. Met o.a. Peter Falk, Lee Grant, John Fink, Harold Gould en Patricia Mattick.

Een oudere rechter is ontvoerd. Als het losgeld betaald is, wordt de rechter echter dood aangetroffen. De niet al te snugger lijkende Lt. Columbo (Falk) moet een onderzoek instellen en bemerkt dat de tas met het losgeld teruggevonden wordt op de plaats waar die met een sportvliegtuigje werd afgeworpen. Omdat een dode man geen geld waard is, vermoedt Columbo dat er van moord sprake is. De veel jongere, maar ijskoude echtgenote van de rechter, advocate Grant weet vast meer. De twijfels van het O.M. over de doodsoorzaak verhinderen dat ze de erfenis niet kan incasseren tot het onderzoek voorbij is. Dus kan Columbo (Falk) haar aardig onder druk zetten. Grant kreeg voor haar rol de Emmy Award-nominatie. De tweede pilot van de serie.

A Clear and Present Danger

1970 | Drama

Verenigde Staten 1970. Drama van James Goldstone. Met o.a. Hal Holbrook, E.G. Marshall, Joseph Campanella, Jack Albertson en Pat Hingle.

De zoon van een gepensioneerde Amerikaanse senator riskeert zijn politieke carrière door in alle oprechtheid te besluiten de publieke opinie te beïnvloeden wat betreft de luchtvervuiling. Enige goede dialogen en acteerwerk. Scenario van Henri Simoun naar de roman van A.J. Russel en S.S. Schweitzer.

Change of Habit

1969 | Komedie, Muziek, Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1969. Komedie van William A. Graham. Met o.a. Elvis Presley, Mary Tyler Moore, Barbara McNair, Jane Elliott en Leora Dana.

Mary Tyler Moore, hier als non, moet kiezen tussen Dr. Presley en de kerk. Een ondermaats drama, hoewel beter dan veel andere Presley-films. Elvis' laatste film.

Elvis: The 1968 Comeback Special

1968 | Musical, Muziek

Verenigde Staten 1968. Musical van Steve Binder. Met o.a. Elvis Presley, Scotty Moore, D.J. Fontana, Buddy Arett en The Blossoms.

Nadat hij gedurende acht jaar afwezig was geweest van de concert-podia keerde Elvis Presley in 1968 terug met een grandioze tv-show. In een arena, een podium omringd door een groot aantal fans, zingt hij, gekleed in een strak sluitend leren pak een aantal van zijn grootste successen. Tussen de liedjes praat hij relaxed en ongedwongen met zijn musici en de mensen rond het podium. Dit optreden wordt onderbroken door twee show-nummers, bestaande uit zang en dans. Eerst een gospel-medley en daarna de beruchte bordeel-sequentie (die bij de oorspronkelijke uitzending in Amerika weggeknipt werd), opgebouwd rond het nummer 'Guitar Man'. De show toont Elvis op zijn best in de periode die zijn decadentie vooraf ging. Het scenario werd geschreven door Allan Blye en Chris Beard. Muzikale supervisie was in handen van Billy Goldenberg en Jack Elliott. Voor de fotografie tekende John Freschi. Vanzelfsprekend een niet te missen item voor de fans.