David Fanning

Producer

David Fanning is producer.
Er zijn 3 films gevonden.

Snitch

2013 | Thriller, Actiefilm, Drama

Verenigde Staten 2013. Thriller van Ric Roman Waugh. Met o.a. Dwayne Johnson, Susan Sarandon, Jon Bernthal, Barry Pepper en Rafi Gavron.

Voormalig worstelaar Dwayne 'The Rock' Johnson speelt in deze degelijke misdaadthriller een van de gevoeligste rollen uit zijn filmcarrière. Als vader van een tienerzoon die dreigt te worden veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf wegens drugsbezit zet hij alles op alles om hem vervroegd vrij te krijgen. Maar daarvoor dient hij wel zelf te infiltreren in een gevaarlijke bende, die bovendien gelieerd is aan een meedogenloos Mexicaans drugskartel. Ongeloofwaardig verhaal, maar niettemin best vermakelijk. Ook geslaagd als aanklacht tegen de draconische Amerikaanse drugswetten.

Speaking of Sex

2001 | Romantiek, Erotiek, Komedie, Drama

Canada/Verenigde Staten 2001. Romantiek van John McNaughton. Met o.a. James Spader, Melora Walters, Jay Mohr, Nathaniel Arcand en Megan Mullaly.

Dan (Mohr) kan hem niet omhoog krijgen en dat werkt niet bevorderlijk voor zijn huwelijk met Melinda (Walters). Daarom zoeken zij - heel verstandig - hulp van sekstherapeute Dr. Emily Paige (Boyle), die hen verwijst naar psychiater Dr. Klink (Spader). Klink en Melinda vallen op elkaar en doen een vluggertje in de lift, gevolgd door nog meer escapades. Paige, die vanwege haar misgelopen relatie nog een appeltje te schillen heeft met Klink, zet Dan aan om een advocaat in de hand te nemen en Klink een proces aan te doen voor onethisch gedrag en misbruik van zijn positie. De advocaten van beide partijen, Connie Barker (O`Hara) en Ezri Stovall (Murray) bestrijden elkaar te vuur en te zwaard namens hun cli[KA3]enten, maar glijden buiten de rechtszaal tussen de lakens. Tegen het einde zijn er evenwel drie stellen. Wie wordt met wie gelukkig? De seks in deze film op wat blote mannenbillen na en een diep inzicht in het borstwerk van Flynn, is verbaal - en dat is meestal van een heel kinderlijk niveau. Het scenario van Gary Tieche is zo krom als een hoepel met als gevolg een verwrongen verhaal, dat nauwelijks grappig is. Hoewel de rolverdeling qua naam indrukwekkend is, zijn alleen Murray en O`Hara tot op zekere hoogte te genieten, maar zij hebben de kleinere rollen. Ook regisseur McNaughton heeft veel beter werk afgeleverd (WILD THINGS uit 1998, HENRY: A PORTRET OF A SERIAL KILLER uit 1986). Het camerawerk is van Ralf Bode.

Shtetl

1995 | Documentaire, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1995. Documentaire van Marian Marzynski. Met o.a. Marian Marzynski en Nathan Kaplan.

Ooit was Polen een bloeiend land met een inloedrijke joodse gemeenschap. Hieraan kwam een einde toen tijdens WO II zes miljoen joden vermoord werden, enkel omdat ze jood waren. Marian Marzynski was een van de overlevenden. Als kind verborgen bij een katholieke familie kon hij, als enige van zijn familie aan de moordkampen ontsnappen. Hij week uit naar Amerika, ervan overtuigd dat hij nooit meer naar Bransk, zijn `shtetl` (stadje) zou terugkeren. Begin jaren 1990 besloot hij toch terug te gaan, samen met zijn vriend, de 72-jarige historicus Nathan Kaplan. Ze gaan op zoek naar hun roots en trachten te ontleden wat hier tussen 1935 en 1945 gebeurd is, wie de verraders waren, wie de helden. Geen eenvoudige opdracht, vermits de joden die vandaag nog in Polen leven er alles voor doen om hun joodse identiteit verborgen te houden. Een aangrijpende exodus door een land dat gebukt gaat onder een schuldcomplex, dat na jarenlange communistische bezetting terug geconfronteerd wordt met de minder mooie kanten van haar geschiedenis. Kaplan overleed in 1994, kort na voltooiing van deze documentaire. Marzynski schreef het scenario en spreekt de commentaar. Millie Cave en David E. Simpson tekenden voor de montage. Fotografie is van Slawomir Grünberg. Bekroond met de Grote Prijs op het Festival du Réel in 1998.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer David Fanning op televisie komt.

Reageer