Steve Baker

Acteur, Scenarist

Steve Baker is acteur en scenarist.
Er zijn 2 films gevonden.

Movie 43

2013 | Komedie

Verenigde Staten 2013. Komedie van Bob Odenkirk, Elizabeth Banks, Steven Brill, Steve Carr en Rusty Cundieff. Met o.a. Hugh Jackman, Kate Winslet, Naomi Watts, Richard Gere en Uma Thurman.

Hugh Jackman met een kaal scrotum aan zijn keel, in een restaurant met blind date Kate Winslet. Chris Patt die wordt gevraagd te poepen op vriendin Anna Faris. Movie 43 is een film met vulgaire sketches, afgeladen met Hollywoodsterren, voor en achter de camera. Heikel punt is dat geen van de gepresenteerde American taboo’s wordt voorzien van context waardoor de ongein - van incest tot menstruatiebloed - blijft hangen in tenenkrommend ongemak. Eén van de slechtste Amerikaanse films van 2013, en daarmee een aanrader voor liefhebbers van foute cinema.

Procedure 769: The Witnesses of an Execution

1995 | Documentaire

Nederland 1995. Documentaire van Jaap van Hoewijk. Met o.a. Steve Baker, Richard Beswick, Wade Douglas, Craig Haney en Leon Harris.

Elf personen vertellen hun gewaarwordingen toen ze getuige waren van de executie van Robert Alton Harris, die op 5 juli 1978 twee tieners, John Mayeski en Michael Baker, koelbloedig afmaakte bij een overval. Hij kreeg de bijnaam [KL]De lachende moordenaar[KLE]. Veertien jaar later stierf hij in de gaskamer: de eerste executie in vijfentwintig jaar in Californi[KA3]e. De makers reconstrueren de laatste vierentwintig uur in het leven van de ter dood veroordeelde. Bij de elf getuigen zijn de vader (Baker), moeder (Mankins) en zus (Herring) van een van de slachtoffers, de broer (Randall), neef (Leon) en vriend (Kroll) van de veroordeelde, evenals de gevangenisdirecteur (Vasquez), een journalist (Douglas), een psycholoog (Haney) en twee onafhankelijke getuigen (Beswick en Kolender). Allen reageerden ze op een totaal verschillende wijze en de makers brouwden er een boeiende en spannende documentaire uit. De tekst wordt ingesproken door Suzanne Severeid. Montage is van Leo de Boer en Peter Brugman hanteerde de camera. De titel PROCEDURE 769 slaat op de wettekst die bepaald welke getuigen een executie mogen bijwonen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Steve Baker op televisie komt.

Reageer