Cesare Polacco

Acteur

Cesare Polacco is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Le mie prigioni

1967 | Biografie, Historische film

Italië 1967. Biografie van Sandro Bolchi. Met o.a. Raoul Grassilli, Cesare Polacco, Tino Carraro, Gigliola Cinquetti en Arnoldo Foà.

Een fraaie televisieserie in vier delen van elk een uur over de schrijver Silvio Pellico, uitstekend gespeeld door Grassilli. Milaan, oktober 1820. De schrijver en patriot Pellico wordt gearresteerd in het huis van een graaf, naar Veneti[KA3]e gebracht, ruw ondervraagd en in de gevangenis gegooid. Hij weet met andere patriotten te ontsnappen en ze verstoppen zich in het fort van Spielberg in Tsjechoslowakije. In augustus 1830 verleent de keizer hem gratie en hij gaat terug naar Itali[KA3]e met de patriotten Andrea Tonelli (Delle Piane) en Piero Maroncelli (Carlini). In Mantua scheiden hun wegen en Pellico gaat naar Milaan. Op de grens van Piemonte en Lombardije wordt hij gevangen genomen door paramilitaire politie en naar Novara gebracht. In 1832 schrijft hij Le Mie prigioni. De spelers zijn om van te smullen, stuk voor stuk.

Fermo con le mani

1937 | Komedie

Italië 1937. Komedie van Gero Zambuto. Met o.a. Totò, Erzil Paal, Franco Coop, Tina Pica en Oreste Bilancia.

Een van Totò's eerste en minst bekende films. Hij is een zwerver die een kind van de straat oppikt en voor haar gaat zorgen. Hij vindt werk in een schoonheidsinstituut, maar wordt ontslagen nadat hij, als vrouw verkleed, een beroemde actrice heeft gemasseerd. De actrice is woedend en wil dat haar vriend Totò in elkaar slaat, maar deze weigert dat. Op zich heeft hij niets tegen hem. Na een aantal vreemde gebeurtenissen komt Totò tot de ontdekking dat hij van adel is en dat hij een fortuin heeft geërfd. In deze film toont Totò reeds het talent dat in volgende films zijn handelsmerk zou worden.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Cesare Polacco op televisie komt.

Reageer