Jacques Loussier: muziek.
Er zijn 24 films gevonden.

Un homme...

1997 | Komedie

Frankrijk 1997. Komedie van Robert Mazoyer. Met o.a. Etienne Chicot, Catherine Frot, Anaïs Jeanneret, Roger Mirmont en Jean-Pierre Darroussin.

Jeanne

1994 | Drama, Romantiek

Tsjechoslowakije​/​​Frankrijk 1994. Drama van Robert Mazoyer. Met o.a. Nicole Garcia, Brigitte Roüan, Agathe De La Fontaine, Guillaume Canet en Annie Girardot.

Jeanne (Garcia) is een ge[KA3]emancipeerde vrouw. Overdag is ze hartchirurg. `s Nachts neemt ze mannen in haar armen - zonder liefde, zonder emotie. Ze neemt en geeft niets terug, vrij en ongebonden als ze is. Op een dag heeft ze echter oogcontact met een adolescent in het ziekenhuis. De jongen, Mathieu (Canet), wordt smoorverliefd op haar. Jeanne wordt overvallen door panische angst. Ze is zo bang om hem te beledigen, dat ze kwetsbaar wordt, maar het is al te laat. Het portret van een onafhankelijke vrouw die weigert zich te binden. Uitstekend gespeeld door Garcia, lijdt de film echter onder een oppervlakkig scenario van Odile Barski gebaseerd op de roman van Nicole Avril. Michael Epp stond achter de camera.

Les Demoiselles ont eu 25 ans

1993 | Documentaire

Frankrijk 1993. Documentaire van Agnès Varda.

Het is feest in de plaats uit de titel ter gelegenheid van de 25ste verjaardag van de film LES DEMOISELLES DE ROCHEFORT. Varda, echtgenote van de in 1990 overleden regisseur Jacques Demy, heeft een verslag gemaakt, waarin ze vergelijken tussen de film en de draaidagen heeft gezocht.

Maria des Eaux-Vives

1991 | Drama

Canada​/​​Frankrijk​/​​Duitsland​/​​Zwitserland 1991. Drama van Robert Mazoyer. Met o.a. Maria Schell, Victor Lanoux, Andréa Ferréol, Jacques Godin en Stéphane Bierry.

Vierdelige dramatische miniserie met Schell die al 38 jaar als non in een klooster van Montreal verblijft. Wanneer een drama haar familie treft verlaat zij het klooster. Haar neef en diens vrouw verongelukken in Parijs in een auto-ongeval en laten drie kinderen na. Schell vestigt zich in het familiedomein van Eaux- Vives en laat er de rust weerkeren. Haar broer Godin weigert echter opnieuw contact met haar op te nemen. De oudste van de drie kinderen, Bierry, probeert in de voetsporen te treden van zijn overleden vader (Gendron) en grootvader (Godin), die beiden autoritaire bosbeheerders waren. Maar hij vreest vooral zijn ego[KA3]istische opa, die zijn zoon en de zijnen zwaar heeft doen lijden. Finaal beseft Zuster Schell dat haar familie meer gebaat is met haar liefde dan met haar gebeden. In Qu[KA1]ebec zoekt zij Godin op en smeekt hem Eaux-Vives financieel te redden. Godin stemt erin toe en Schell keert naar Frankrijk terug en zal er haar taak als moeder en grootmoeder voortzetten. Melodramatische toestanden alom waarin 65-jarige Schell nog eens aan haar trekken komt. Tranerig scenario (en dialogen) van Jacques Espagne. De muziek is van Jacques Loussier.

Radio Corbeau

1989 | Misdaad, Thriller

Frankrijk 1989. Misdaad van Yves Boisset. Met o.a. Claude Brasseur, Pierre Arditi, Christine Boisson, Evelyne Bouix en Julien Bukowski.

Een clandestiene radiozender stelt onophoudelijk het schaamteloze gedrag uit het heden en verleden van dorpsbewoners aan de kaak. Aanvankelijk vindt men het wel leuk, maar als er te veel vuile was wordt buiten gehangen, waar iedereen bij betrokken is, laaien de hartstochten op en er breken gewelddadigheden uit. De politie moet tussen beiden komen. Gelukkig komt er een soort Kuifje op de proppen en ook Zorro arriveert. Nogmaals stelt de geëngageerde filmer Boisset de samenleving verantwoordelijk, maar in dit dieptepunt hebben we te maken met een nogal wild tekeer gaande camera die allerlei cliché's in beweging brengt. RADIO CORBEAU steekt ook magertjes af bij de beroemde film LE CORBEAU van H.G. Clouzot. Scenario van Alain Scoff en regisseur Boisset. Ook bekend als MAKING WAVES.

Les poneys sauvages 2 - Sarah

1989 | Komedie

Frankrijk 1989. Komedie van Robert Mazoyer. Met o.a. Jacques Weber, Michel Duchaussoy, Yves Beneyton, Florence Haziot en Jean-François Balmer.

Tweede deel van het fresco LES PONEYS SAUVAGES van Michel Déon. Het verhaal speelt zich af in Frankrijk in de periode van 1945 tot 1954. Sarah verkiest weer de vrijheid na het leven te hebben geschonken aan een kind. Michel Mezières vindt haar terug in Parijs waar zij een nieuw bestaan heeft opgebouwd. De film is niet zo'n staaltje van meesterschap als het boek, maar deze bewerking loopt goed en het spel is overtuigend. Een vervolg op LES PONEYS SAUVAGES 1 - LES COMBATTANTS DE L'OMBRE.

Les Poneys sauvages 3 - Terres violentes

1989 | Oorlogsfilm

Frankrijk 1989. Oorlogsfilm van Robert Mazoyer. Met o.a. Jacques Weber, Yves Beneyton, Nathalie Juvet, Hervé Furic en Michel Duchaussoy.

Met 'terres violentes' wordt de grond aan het eind van de Algerijnse oorlog bedoeld. Georges is daar op reportage. Geloofwaardige personages in een knap gemaakte, pretentieloze film, waarbij de romanticus volop aan zijn trekken kan komen.

Les Poneys Sauvages 1 - Les combattants de l'Ombre

1989 | Oorlogsfilm

Frankrijk 1989. Oorlogsfilm van Robert Mazoyer. Met o.a. Jacques Weber, Yves Beneyton, Marc Delsaert, Florence Haziot en Michel Duchaussoy.

Vier studenten (twee uit Frankrijk en twee uit Engeland) zweren in 1938 tijdens hun studie in Cambridge dat ze elkaar hun hele leven zullen blijven steunen. Dan breekt de oorlog uit. Een bewerking van Michel Déon en Michel Legris van de roman- cyclus Les combattants de l'ombre geschreven door eerstgenoemde. Deze tv-film is erg ambitieus van opzet maar lijdt aan een gebrek aan financiële middelen in de oorlogsscènes. De acteurs laten echter overtuigend spel zien. Prima muziek.

Le peuple singe

1989 | Documentaire

Frankrijk 1989. Documentaire van Gérard Vienne.

Dierenfilmer bij uitstek - vaak in samenwerking met François Bel - Vienne heeft vier jaar uitgetrokken voor dit tamelijk bijzondere document. Het brengt de kijker van Japan naar Ethiopië via Indonesië en Brazilië. Er moest geselecteerd worden uit 82 kilometer beelden en de montage duurde maar liefst een jaar! Zes thema's ondergaan een uiterst nauwkeurige behandeling: het spel, de jonge jaren, het sociale leven, de agressie, het voedsel en het gereedschap. Opmerkelijke montage van Jacqueline Lecompte en Catherine Mauchain. De commentaarstem is van Michel Piccoli. Kreeg een officiële selectie voor het Festival van Cannes in 1989.

Boulevard des assassins

1982 | Thriller

Frankrijk 1982. Thriller van Bouramy Tioulong en Boramy Tiouling. Met o.a. Victor Lanoux, Jean-Louis Trintignant, Marie-France Pisier, Stéphane Audran en Serge Marquand.

Een schrijver ontvlucht een creatieve impasse en een mislukt huwelijk door zich aan de Côte d'Azur te vestigen in een appartement waar kort tevoren een misdaad is gepleegd. Een telefoontje, bestemd voor de vorige bewoner, maakt de journalist in hem wakker en brengt hem op het spoor van een plaatselijk politiek schandaal. Het opmerkelijke spel van Trintignant en Pisier is verspild aan een thriller die duidelijke referenties aan de ondernemerscorruptie in Nice omzichtig vermijdt, maar evenmin spanning of suspense weet te wekken. De debuterende tv-regisseur heeft zo weinig vat op zijn film dat veel commentaartekst nodig was om de gebeurtenissen te verklaren.

Mannen som gick upp i rök

1980 | Thriller, Misdaad

Zweden​/​​Hongarije​/​​Duitsland 1980. Thriller van Peter Bacsó. Met o.a. Derek Jacobi, Judy Winter, Ferenc Bács, Krisztina Peremantoni en Mari Szür.

Een journalist is voor een primeur naar Boedapest gereisd en verdwenen. Politie-luitenant Martin Beck gaat ter plekke op onderzoek uit en ontdekt een drugshandel, maar terug in Stockholm lopen alle sporen dood. De Sjöwall & Wahlöö- verfilming pakt door een multinationale co-produktie onevenwichtig uit en blijft onder de maat van het talent van alle betrokkenen. Het resultaat lijkt nog het meeste op een Duitse tv- krimi, waarin de scenarioschrijver dan ook gespecialiseerd is, al is Jacobi in zijn bedrieglijke verstrooidheid een overtuigende Martin Beck.

Ce diable d'homme

1980 | Biografie, Historische film

Canada​/​​Zwitserland​/​​Frankrijk​/​​België 1980. Biografie van Marcel Camus. Met o.a. Denis Manuel, Claude Dauphin, Gérard Caillaud, Nicole Garcia en Jean-Paul Moulinot.

Min of meer nauwkeurige biografie van Voltaire (1694-1778). Een zeer delicaat onderwerp overigens, en een van de laatste werkjes van deze zeer overschatte voormalige filmregisseur (1912- 1982), die zijn carrière op de tv maar flauwtjes afsloot. Deze tv-film is op bestelling gemaakt en dat merk je vooral aan het grillige acteerwerk. Er is heel wat meer temperament voor nodig om het innerlijk van een zo complex historisch personage te herscheppen. We hebben dan ook te maken met een verzorgde, maar geenszins transcendente reeks beelden.

Le scandale et le Bäton

1972 | Biografie, Documentaire

Frankrijk 1972. Biografie van Marcel Camus. Met o.a. Denis Manuel, Claude Dauphin, Gérard Caillaud en Nicole Garcia.

Eerste deel van een tv-film over het leven van Voltaire, de schelm der schelmen. In dit deel krijgen we de jonge Voltaire te zien, die op zijn tiende al buitengewoon intelligent en ondeugend blijkt te zijn. Een goede rol van Denis Manuel, maar het geheel draagt niets bij aan de reeds bestaande geschreven biografieën.

Une Veuve en or

1969 | Komedie, Misdaad

Italië​/​​Duitsland​/​​Frankrijk 1969. Komedie van Michel Audiard. Met o.a. Michèle Mercier, Claude Rich, Jacques Dufilho, Folco Lulli en André Pousse.

Een gelukkig getrouwde vrouw krijgt uit Amerika een erfenis van honderd miljoen dollar die ze pas kan incasseren wanneer ze weduwe is. Haar liefde voor de echtgenoot en de hebzucht naar het geld nemen afwisselend de overhand. De film is een rampzalige combinatie van een regisseur die niet kan filmen en een hoofdrolspeelster die niet kan acteren. Alle mogelijkheden tot een bizarre zwarte komedie worden daardoor gesaboteerd. Gebrek aan humor van Mercier moet gecompenseerd worden door haar dolzinnige toiletten, terwijl de gewoonlijk toch vakkundige tegenspelers zich moeten uitputten in bekkentrekkerij.

La Seconde vérité

1968 | Drama, Misdaad

Frankrijk 1968. Drama van Christian-Jaque. Met o.a. Michèle Mercier, Robert Hossein, Jean-Claude Roland, Malka Ribovska en Bernard Tiphaine.

Een getrouwde advocaat wordt verliefd op een studente die vanwege de pressie van de buitenwereld met hem breekt. De secretaris van de advocaat, die haar ook het hof maakte, wordt vermoord en de verdenking valt op zijn werkgever. Het schandaal brengt de hele provincieplaats in beroering. De film houdt zich aan de feiten van een geruchtmakende moordzaak, maar melodramatisch effectbejag en zeer ontoereikend spel van Mercier maken het filmverhaal weinig overtuigend.

L'enfance nue

1968 | Drama

Frankrijk 1968. Drama van Maurice Pialat. Met o.a. Michel Tarrazon, Linda Gutemberg, Pierrette Deplanque, Marie-Louise Thierry en Raoul Billerey.

Het tien-jarig zoontje van een ongehuwde moeder wordt door de voogdijraad van pleeggezin naar pleeggezin gestuurd en achteruit gesteld bij de eigen kinderen. Ook een goedbedoelend ouder echtpaar krijgt geen vat op hem. Debuutfilm van Pialat heeft al de onsentimentele stijl en schijnbaar spontane observatie van zijn latere werk en geeft een pijnlijk indringend beeld van het isolement van de jeugdige hoofdpersoon. Geproduceerd door Claude Berri en François Truffaut. Scenario van de regisseur en camerawerk van Claude Beausoleil.

Engelchen oder die Jungfrau von Bamberg

1968 | Erotiek, Komedie

Duitsland 1968. Erotiek van Marran Gosov. Met o.a. Gila von Weitershausen, Uli Koch, Dieter Augustin, Christof Wackernagel en Hans Clarin.

Von Weitershausen speelt een vlotte deerne van negentien, die in de provincie woont en nog steeds maagd is vanwege de conservatieve mentaliteit ter plaatse. Ze trekt naar het modieuze Schwabing in de grote stad München waar alles wel even veranderen zal; dat valt echter vies tegen, want ze moet allerlei kunstjes uithalen. Deze ordinaire seksklucht wordt door producent Houwer maar al te graag vergeleken met de komedie ZUR SACHE, SCHÄTZCHEN, maar dat is ten onrechte. De muziek is van niemand minder Jacques Loussier. Zie ook: 'Rob Houwer'- produkties.

Tu seras terriblement gentille

1967 | Drama

Frankrijk 1967. Drama van Dirk Sanders. Met o.a. Karen Blanguernon, Frédéric de Pasquale, Victor Lanoux, Leslie Bedos en Jean-Pierre Moulinot.

Een getrouwde fotograaf in Lyon besluit zijn carri[KA2]ere in Parijs te vervolgen; vrouw en kind laat hij in de provincie achter. Als zij zich na jaren bij hem voegen, treffen ze een verbitterde mislukkeling aan, die zich alleen wel voelt in zijn zogenaamde vrijgezellenstatus. Deze sympathieke film van een Nederlandse danser-choreograaf blijft steken in goede bedoelingen en te rooskleurige clich[KA1]es; het is dan ook bij een eenmalige poging gebleven. Blanguernon (mevrouw Sanders) had echter een succesvoller carrière verdiend.

The Mercenaries

1967 | Avonturenfilm, Actiefilm, Oorlogsfilm, Drama

Verenigd Koninkrijk 1967. Avonturenfilm van Jack Cardiff. Met o.a. Rod Taylor, Yvette Mimieux, Peter Carsten, Jim Brown en Kenneth More.

Tijdens de Simba-opstand van 1960 loodst een huurlingenkapitein (Taylor) een zwaar bewapende trein met een zending diamanten door vijandelijk gebied naar Port Reprieve, waar de Kongolese president (kort bij kas maar met grote hervormingsplannen) zijn komst met smart verbeidt. De harde, rauwe avonturenfilm gaat een flinke portie sadisme niet uit de weg. De toeschouwer krijgt non-stop actiewerk te zien, aangedragen door een serie onsympathieke personages. Een even vakkundig als onaangenaam werkje. Quentin Werdy en Adrian Spies bewerkten een roman van Wilbur A. Smith tot scenario. Ook bekend als DARK SIDE OF THE SUN.

Jeu de massacre

1967 | Komedie, Avonturenfilm, Misdaad

Frankrijk 1967. Komedie van Alain Jessua. Met o.a. Jean-Pierre Cassel, Claudine Auger, Michel Duchaussoy, Anna Gaylor en Eléonore Hirt.

Het striptekenende en -schrijvende echtpaar Pierre (Cassel) en Jacqueline Meyrand (Auger) heeft weinig succes, maar vindt een fan in wereldvreemde rijkeluiszoon Bob Neuman (Duchaussoy) die zich met hun held identificeert. Ze gaan bij hem inwonen, maar de vereenzelviging van de gastheer met hun verzinsels leidt bijna tot echte misdaden. Deze vernuftige film haakte met stripverbeeldingen in op de toenmalige pop-art-rage, die nu doorzichtig modieus is en de humor met leedvermaak is even vaak doeltreffend als hoogst irritant. De Comédie Française acteur Duchaussoy maakt een sterk filmdebuut als de stripfan. Het scenario is van regisseur Jessua, die daarvoor in Cannes werd gelauwerd. Het camerawerk is van Jacques Robin. Eastmancolor, Mono.

Pas de caviar pour Tante Olga

1965 | Komedie

Frankrijk 1965. Komedie van Jean Becker. Met o.a. Pierre Brasseur, Sophie Daumier, Pierre Vernier, Francis Blance en Dora Doll.

Een werkster in het NATO-gebouw laat zich tot diefstal van een microfilm overhalen door haar Russische minnaar die haar vervolgens vermoordt. Haar dochtertje heeft onwetend de film bemachtigd, zodat de spionnen haar volgen. Deze kluchtige spionagekomedie is te lang en te ingewikkeld en daardoor alleen bij vlagen leuk, vooral door de verve van de kleurrijke rolbezetting.

Le ciel sur la tête

1964 | Sciencefiction, Thriller

Frankrijk​/​​Italië 1964. Sciencefiction van Yves Ciampi. Met o.a. Marcel Bozzuffi, Yves Brainville, Bernard Fresson, Yvonne Monlaur en Jacques Monod.

Een Frans vliegdekschip krijgt vlak vóór de haven een alarm over een mysterieuze UFO die de luchtafweer van de Sovjet Unie en de Verenigde Staten in actie brengt; de UFO vernietigt de afweerinstallaties. Na een landing op het Franse schip, waar het opnieuw alle aanvallen weet te weren, verdwijnt de UFO even onverwacht als ze verschenen is. Dit merkwaardige scenario, dat een zich uitbreidende paniek suggestief weergeeft maar uitloopt in een onbestemde anti-climax, dankt veel aan het immense echte vliegdekschip 'Clemenceau', dat door camerawerk van Edmond Séchan tot beangstigend monster wordt en het dankt veel aan spectaculaire luchtopnamen. De spelcènes zijn maar bijzaak en niet al te best.

La vie à l'envers

1964 | Drama

Frankrijk 1964. Drama van Alain Jessua. Met o.a. Charles Denner, Anna Gaylor, Guy Saint-Jean, Nicole Gueden en Jean Yanne.

Jacques Valin (Denner), een dertiger met een ongecompliceerd privé- en beroepsleven ontdekt een diepe bevrediging in feitelijk en psychisch isolement waarin hij voorwerpen net zo lang observeert totdat hij ze niet meer ziet. Hij vervreemdt van zijn omgeving en verliest het tijdsbesef met een fataal gevolg voor zijn beroep en huwelijk. Een kamer in een psychiatrische inrichting waar hij alleen is met een bandrecorder maakt hem volmaakt gelukkig. De film verplaatst zich in de visie van de hoofdpersoon zonder hem als 'geval' te benoemen of te analyseren. De meditatiemode sindsdien maakt het verhaal minder opmerkelijk dan destijds, maar de suggestiviteit van de beelden en verinnerlijkt en ietwat ironisch spel van Denner houden de aandacht vast. De film bwerd bekroond op het festival van Venetië met een aanmoedigingsprijs voor debutanten. Het scenario is van regisseur Jessua. Het camerawerk is van Jacques Robin. Mono.

Le couteau dans la plaie

1962 | Misdaad, Drama, Thriller

Frankrijk​/​​Italië 1962. Misdaad van Anatole Litvak. Met o.a. Anthony Perkins, Sophia Loren, Gig Young, Jean-Pierre Aumont en Pascale Roberts.

Knappe Italiaanse Loren hoort tot haar grote opluchting dat haar jaloerse echtgenoot Perkins om het leven kwam bij een vliegtuigongeluk. Tot haar verbazing echter staat hij plotseling weer op de stoep. Hij overleefde het ongeval en wil nu dat zij de treurende weduwe speelt om het verzekeringsgeld los te krijgen. Vergezocht hysterisch melodrama over een onwaarschijnlijke poging een verzekeringsmaatschappij op te lichten. Litvak probeert Perkins de krankzinnigheid mee te geven die hem beroemd maakte met PSYCHO, maar de hand van de meester ontbreekt hier duidelijk. Bovendien zit hij opgescheept met het ongeloofwaardige scenario van Peter Viertel en Hugh Wheeler. In beeld gebracht door Henri Alekan. Een oorspronkelijk in het Engels opgenomen Frans- Italiaanse co-productie.