Alex Kirschner

Componist

Alex Kirschner is componist.
Er zijn 2 films gevonden.

Irrlichter

1997 | Thriller

Zwitserland 1997. Thriller van Christoph Kühn. Met o.a. Barbara Auer, Tobias Langhoff, Adolph Spalinger, Christian Redl en Walo Lüönd.

Ralph Mettler (Langhoff) doet voor professor Havlik (Redl) een wetenschappelijk experiment door veertien dagen in een spelonk te verblijven. De tv-zender, waar Meta Foerster (Auer), verslaggeefster is, heeft de exclusiviteit om een reportage te maken. Als Meta met haar ploeg bij de grot is, daalt zij af voor een interview, maar Ralph blijkt niet zo ontvankelijk te zijn voor een gesprek. De crew maakt aanstalten om weer naar buiten te gaan en ondertussen valt een reusachtige druipsteen van de zoldering. De gevallen steenmassa verspert de weg naar de uitgang, maar de ploeg is nog net op tijd buiten. Meta zit vast en kan alleen nog maar richting Ralph. Ondertussen stijgt de waterspiegel zeer rap. Er breken zeer benauwde uurtjes aan. Het scenario van regisseur Kühn en Carlo Meier is niet zo onwerkelijk als men misschien wel geneigd zou zijn te denken: in november 1999 zat een ploeg van meer dan tien ervaren speleologen vast in een grot in ZW-Frankrijk, waaruit ze pas na meer dan twee weken bevrijd konden worden. Hoewel iedereen sterk aan hun gezondheid had getwijfeld, bleken ze als door een wonder de voor onmogelijk gehouden tijd zeer goed doorstaan te hebben. Het verhaaltje tussen het jonge proefkonijn en de rijpere journaliste is maar bijzaak. Het camerawerk is van Peter Indergand.

La rusna pearsa

1992 | Historische film, Fantasy

Zwitserland/Italië/Duitsland 1992. Historische film van Dino Simonett. Met o.a. Gian Battista von Tscharner, Claudia Carigiet, Tonia Zindel, Lena Carigiet en Aldo Cantieni.

In de nacht dat Simonett terugkeert naar zijn bergdorp sterft zijn vader, de dorpspastoor. Zonder dralen neemt Simonett zijn functie over, wat hem in conflict brengt met de plaatselijke tiran, von Tscharner. Volgens hem is Simonett een godslasteraar, wiens tong uitgesneden moet worden. Voor zijn dochter, Zindel, liggen de zaken anders, zij wil zijn hart winnen en ze aarzelt niet om hiervoor naar heidense middelen te grijpen, nl. een taart met een liefdesdrank. Een soort Don Camillo/Peppone in een geïsoleerd dorp in een onbepaalde tijd in het verleden. Het scenario van Simonett zit boordevol symboliek wat het volgen van zijn bevreemdende allegorie niet steeds eenvoudig maakt. De personages zijn ruw, maar sommigen hebben een weke inborst. Felix von Muralt stond in voor de fotografie. Ook bekend als DAS VERLORENE LOCH.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Alex Kirschner op televisie komt.

Reageer