David Foster: productie.
Er zijn 18 films gevonden.

The Core

2003 | Sciencefiction, Actiefilm

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 2003. Sciencefiction van Jon Amiel. Met o.a. Aaron Eckhart, Hilary Swank, Delroy Lindo, Stanley Tucci en Tchéky Karyo.

Wetenschappers van een geheime militaire researchfaciliteit proberen een manier te vinden om gericht, op afstand aardbevingen op te wekken en een vijand zo te treffen. Maar al tijdens de tests gaat het mis. De magnetische kern van de aarde stopt met draaien, met desastreuze gevolgen. Dus moet een klein team een reis naar het middelpunt van de aarde maken om daar een atoombom te laten ontploffen. Leuke, bijzonder onwetenschappelijke rampen-sf, met aardige rollen voor Eckhart als expeditieleider, Tucci als arrogante superwetenschapper en Swank als ambitieuze piloot van de tunnelboor. Veel mooie special effects, waaronder een ontploffend Colosseum.

Hart's War

2002 | Oorlogsfilm, Drama

Verenigde Staten 2002. Oorlogsfilm van Gregory Hoblit. Met o.a. Bruce Willis, Colin Farrell, Cole Hauser, Marcel Iures en Linus Roache.

Rechtbankdrama verpakt als oorlogsfilm speelt zich af in een Duits krijgsgevangenenkamp voor Amerikaanse soldaten. Thomas W. Hart (Farrell) is een jonge, naïeve officier van goede komaf die na marteling door de Duitsers doorslaat. Dan krijgt hij de taak een zwarte vliegenier te verdedigen die ervan wordt verdacht een racistische, blanke collega te hebben vermoord. Hart, die de zaak ziet als een mogelijkheid tot eerherstel voor hemzelf, is ervan overtuigd dat de man onschuldig is. Bij vlagen sterk, serieus drama dat echter een zodanig vergezocht einde heeft dat de film onbedoeld grappig wordt.

Collateral Damage

2002 | Actiefilm, Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 2002. Actiefilm van Andrew Davis. Met o.a. Arnold Schwarzenegger, John Turturro, Elias Koteas, Francesca Neri en Cliff Curtis.

De schrijvers van Collateral Damage lijken hun project al in de jaren tachtig te hebben bedacht. Vrouw en kind zijn slachtoffer van een bomaanslag, echtgenoot wil de Colombiaanse verantwoordelijke berecht hebben, overheid werkt onvoldoende mee, echtgenoot gaat uit op wraakqueeste. Schwarzenegger in de hoofdrol past prima in deze jaren tachtig-actie. Hooguit het modieuze camerawerk met wat high-tech wijzen op de 21ste eeuw. Het uitkomen van Collateral Damage werd uitgesteld vanwege de gebeurtenissen van 11 september 2001, en volgens sommigen had dat uitstel afstel mogen worden.

The Mask of Zorro

1998 | Avonturenfilm, Romantiek

Verenigde Staten 1998. Avonturenfilm van Martin Campbell. Met o.a. Antonio Banderas, Anthony Hopkins, Catherine Zeta-Jones, Stuart Wilson en William Marquez.

Dat het producent Spielberg serieus was met deze zoveelste Zorro bleek toen zwaardmeester goeroe Bob Anderson (oa Star Wars en The Lord of the Rings trilogie) werd ingehuurd om het stramme lijf van ex-Zorro (Hopkins) en Zorro-in-de-dop (Banderas) gevechtsklaar te maken. En het resultaat mag er zijn. De overdadige cape- en degenfilm van regisseur Martin Campbell (GoldenEye) excelleert in doldriest vermaak van de oude stempel met razende (paardrij)actie, fikse valpartijen en fraaie vrouwen. De film verbeeldt, in de mal van suikerspinvermaak, doordrenkt met trompet en Spaanse gitaar, het oeroude thema van de oude meester en de jonge knaap die in nukkige vriendschap hun levenswijsheid delen.

The River Wild

1994 | Avonturenfilm, Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 1994. Avonturenfilm van Curtis Hanson. Met o.a. Meryl Streep, Kevin Bacon, David Strathairn, Joseph Mazzello en John C. Reilly.

Jaren geleden was Gail (Streep) gids voor mensen die op een vlot een lokale, woest kolkende rivier willen afvaren. En ze herinnert zich nog dat je ‘The Gauntlet’, een levensgevaarlijk deel van die rivier, moet ­mijden als de pest. Inmiddels is ze een brave geschiedenislerares, die met haar werkverslaafde man en tienerzoon nog een keertje de rivier af wil varen. Ze ­krijgen gezelschap van drie ruwe kerels op een ander vlot. Tikje wisselvallig: soms ongeloofwaardig of voorspelbaar, dan weer spannend en spectaculair. Maar Streep doet het prima, net als Bacon, de leider van de rabauwen.

The Getaway

1994 | Actiefilm, Thriller, Misdaad, Drama

Verenigde Staten​/​​Japan 1994. Actiefilm van Roger Donaldson. Met o.a. Alec Baldwin, Kim Basinger, Michael Madsen, James Woods en David Morse.

Crimineel echtpaar (Baldwin & Basinger) neemt na een uit de hand gelopen bankoverval de wijk naar Mexico. Gladde remake van de gelijknamige actiethriller (1972) van Sam Peckinpah - toen met Steve McQueen en Ali MacGraw - volgt goeddeels de gebaande paden van het origineel. Aan het begin van de film heeft scenarioschrijver Walter Hill, die ook voor Peckinpah schreef, nog wat variaties ingelast maar zodra de vlucht is ingezet valt er niets nieuws meer te beleven. De bijrollen zijn goed bezet met James Woods (heeft oogje op Basinger) en Michael Madsen (die het vooral om meer poen is te doen).

Gleaming the Cube

1989 | Familiefilm, Misdaad, Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 1989. Familiefilm van Graeme Clifford. Met o.a. Christian Slater, Steven Bauer, Ed Lauter, Richard Herd en Charles Cyphers.

Een opstandige jonge skateboard-enthousiast gaat er op uit om de moordenaars van zijn broer te vinden met de hulp van een doorgewinterde detective. De skateboard-stunts zijn opzienbarend maar het verhaal is typische tv-rommel. De titel betekent in het skateboard-taaltje 'het uiterste bereiken' - wat in deze film nergens gebeurt. Op de tv getiteld A BROTHER'S JUSTICE.

Short Circuit 2

1988 | Komedie, Sciencefiction, Familiefilm

Verenigde Staten 1988. Komedie van Kenneth Johnson. Met o.a. Fisher Stevens, Michael McKean, Cynthia Gibb, Jack Weston en Dee McCafferty.

Vervolg op de komedie rond een militaire robot die verandert in een geestig, vredelievend mechanisch wezen dat liefdevol wordt opgenomen in een mensengezin. In dit deel komt Johnny Five in New York terecht waar criminelen in hem een goudmijn zien. Deze sf-komedie voor het hele gezin probeert te appelleren aan de sentimenten die E.T. enkele jaren eerder had losgemaakt, maar komt vanzelfsprekend niet in de buurt van die klassieker. De film zit vol met komisch bedoelde taalverhaspelingen van de uit India afkomstige ontwerper van Johnny Five (Stevens). De effecten zijn voor 1988 heel behoorlijk.

Full Moon in Blue Water

1988 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1988. Drama van Peter Masterson. Met o.a. Gene Hackman, Teri Garr, Burgess Meredith, Elias Koteas en Kevin Cooney.

Sinds de mysterieuze verdwijning van zijn vrouw laat Hackman die een restaurant exploiteert aan de Texaanse kust, zich helemaal gaan. Hij heeft niet de minste interesse meer in zijn zaak en er staan allerlei haaien klaar om het bedrijf over te nemen. De enige personen die hem helpen om terug te keren naar de werkelijkheid, zijn z'n schoonvader Meredith en spraakwaterval Garr die met een plaatselijke bus rijdt en die nog een appeltje met hem te schillen heeft. Een nogal tranerig scenario van Bill Bozzone, dat echter grotendeels gered wordt door het spirituele en inventieve spel van Hackman, Garr en Meredith. Hun prestaties waren ongetwijfeld een beter scenario waard. De camera werd gehanteerd door Fred Murphy.

Short Circuit

1986 | Sciencefiction, Familiefilm, Komedie, Romantiek, Actiefilm

Verenigde Staten 1986. Sciencefiction van John Badham. Met o.a. Ally Sheedy, Steve Guttenberg, Fisher Stevens, Austin Pendleton en G.W. Bailey.

Militaire robot Number Five wordt tijdens een demonstratie geraakt door de bliksem en gaat er vandoor. Hij komt terecht bij Stephanie (Sheedy), die arme en gewonde dieren opvangt; Number Five kan er ook nog wel bij. Zij voorziet hem van boeken met informatie over de wereld, hij leert snel. Als oorlogszuchtige militairen hun gevechtsmachine terug willen, vluchten ze met behulp van vriendelijke robotontwerper Newton (Guttenberg). Aardige sf voor een jong publiek stelt de vraag of 'een robot die kan denken dan ook leeft'. Twee jaar later verscheen Short Circuit 2.

Running Scared

1986 | Komedie, Misdaad, Actiefilm, Thriller

Verenigde Staten 1986. Komedie van Peter Hyams. Met o.a. Gregory Hines, Billy Crystal, Joe Pantoliano, Darlanne Fluegel en Steven Bauer.

Rechercheurs Hughes (Hines) en Costanzo (Crystal) verstoren in Chicago per ongeluk een onderzoek naar een grote maffiabaas. Ze worden geschorst en gaan een tijdje naar het zonnige Key West, Florida. Het bevalt ze daar uitstekend, zozeer zelfs dat ze besluiten uit het politievak te stappen om er een bar te beginnen. Maar eerst willen ze toch nog die maffiabaas inrekenen. Niet origineel maar wel leuk, vanwege de goed op elkaar ingespeelde, geestige hoofdrolspelers en vanwege een paar aardige vondsten, zoals een autoachtervolging op een spoorbaan. Mooie bijrol van Joe Pantoliano.

The Mean Season

1985 | Thriller, Misdaad

Verenigde Staten 1985. Thriller van Phillip Borsos. Met o.a. Kurt Russell, Richard Jordan, Mariel Hemingway, Richard Masur en Joe Pantoliano.

Phillip Borsos koos voor de moordenaar die in The Mean Season een hotline heeft naar een krantenjournalist, voor acteur Richard Jordan. Geen voor de hand liggende keus, omdat Jordan een beetje een babyface heeft, en in eerdere films altijd de mooie, goeiige jongen speelde. Toch een goede keus, want Jordan (dan 47) is de jongste niet meer en vrat zich voor de film nog eens goed vol. Veel vlees op een gezicht dat ooit mooi is geweest past niet; er wringt iets, en alleen door de geslaagde casting weet The Mean Season dus al een zekere spanning op te roepen.

The Thing

1982 | Sciencefiction, Horror, Actiefilm, Thriller

Verenigde Staten 1982. Sciencefiction van John Carpenter. Met o.a. Kurt Russell, Wilford Brimley, T.K. Carter, David Clennon en Keith David.

In deze sterke horrorfilm van John 'Halloween' Carpenter proberen wetenschappers op Antarctica korte metten te maken met een vers ontdooid ruimtewezen, een Ding dat voortdurend van gedaante verandert. Als blijkt dat het wezen ook de gedaante van de collega's aan kan nemen, groeit, niet onbegrijpelijk, het onderlinge wantrouwen. Kurt Russell (Breakdown) speelt een van zijn betere rollen in deze duistere remake van het door Carpenter zeer bewonderde The Thing from Another World (1951) van Howard Hawks. Fraaie, nauwelijks gedateerde special effects. Ennio Morricone componeerde de angstaanjagende score.

Caveman

1981 | Fantasy, Sciencefiction, Komedie

Verenigde Staten 1981. Fantasy van Carl Gottlieb. Met o.a. Ringo Starr, Barbara Bach, John Matuszak, Shelley Long en Dennis Quaid.

Deze Stenen Tijdperk-grappenmakerij volgt de avonturen van de prehistorische Starr in Eén Triljoen V.C. als mislukkeling die zijn eigen stam sticht, samengesteld uit paria's uit andere grotten. Bezopen komedie, gered door fantastische en leuke, door Jim Danford en David Allen gemaakte, namaak-dinosaurussen. Scenario van regisseur Gottlieb en Rudy de Luca. Camerawerk van Alan Hume.

Heroes

1977 | Drama

Verenigde Staten 1977. Drama van Jeremy Kagan. Met o.a. Henry Winkler, Sally Field, Harrison Ford, Val Avery en Olivia Cole.

Acteur Henry Winkler was halverwege de jaren zeventig razend populair vanwege zijn vertolking van eendimensionale gladjakker The Fonz in de sitcom Happy Days. Dat de man niet geschikt was voor een serieuze filmrol werd pijnlijk duidelijk in Heroes, een film waarin Winkler een doorgedraaide Vietnamveteraan verbeeldt die zijn wapenbroeders wil opzoeken. In handen van komediant Winkler wordt gekte koddig en misère lollig. Voeg daarbij lichtgewicht Sally Field als de vrouw die valt voor de stakker, en je hebt een film die alleen hoog scoort op curiositeitswaarde.

The Drowning Pool

1975 | Thriller, Mysterie

Verenigde Staten 1975. Thriller van Stuart Rosenberg. Met o.a. Paul Newman, Joanne Woodward, Murray Hamilton, Gail Strickland en Melanie Griffith.

Negen jaar na Harper vertolkt Newman opnieuw met verve de gelijknamige privédetective-met-een-geweten. Ingehuurd door een oude vlam met lokale connecties (Woodward), speurt hij in de bayou van Louisiana naar een afperser en krijgt er nog een boel ellende gratis bij. Zompige doolhofnoir naar Ross Macdonald blinkt uit in geweldige sfeertekening en nevenkarakters met raadsels en reliëf. De visuelen van Gordon Willis zijn top en het prijsnummer op de soundtrack is het omineuze ‘Killing me softly with his song’. Evenmin te missen: een ontluikende Melanie Griffith en de akelige bijna-verdrinkingsscène.

The Getaway

1972 | Actiefilm, Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1972. Actiefilm van Sam Peckinpah. Met o.a. Steve McQueen, Ali MacGraw, Ben Johnson, Sally Struthers en Al Lettieri.

Deze actieklassieker van Sam Peckinpah profiteert van een fascinerend script van Walter Hill (de latere regisseur van 48 Hrs.) over een zwijgzame ex-gevangene (Steve McQueen), die meteen na zijn vrijlating een bank berooft en vervolgens met poen en vriendin (Ali MacGraw) over de grens naar Mexico vlucht. Peckinpahs grootste commerciële succes bestaat goeddeels uit spectaculaire achtervolgingen en fraai gefilmde schietpartijen. In 1994 leverde de Nieuw-Zeelandse regisseur Roger Donaldson een gladde remake af, met Alec Baldwin en Kim Basinger in de hoofdrollen.

McCabe and Mrs. Miller

1971 | Western, Drama

Verenigde Staten 1971. Western van Robert Altman. Met o.a. Warren Beatty, Julie Christie, Rene Auberjonois, Hugh Millais en Shelley Duvall.

In 1902 arriveert beroepsgokker Beatty in een stadje in het westen van de V.S. Met het geld dat hij wint in de plaatselijke saloon bouwt hij een casino, annex bordeel. De zaken gaan redelijk goed, maar wanneer de Britse Christie zijn zakenpartner wordt, verandert het eens zo zedige stadje in een lustoord. Vanuit een naburig gehucht krijgen ze een bod om het bordeel te kopen, maar daar wil Beatty niet op ingaan, ook al waarschuwt Christie hem dat een weigering wel eens gevaarlijk zou kunnen worden. Onorthodoxe western, een onvergetelijke demystificatie van het genre, door een van Hollywoods meest eigenzinnige cineasten. Beatty en Christie zijn subliem en de sfeer rond de eeuwwisseling wordt treffend weergegeven. Altman en Brian McKay baseerden hun scenario op de roman McCabe van Edmund Naughton. De pastelkleurige fotografie is van Vilmos Zsigmond. Leonard Cohen componeerde en vertolkte enkele songs speciaal voor de film. Gefilmd in Panavision.