The Mask of Zorro

1998, Martin Campbell, 136 minuten
KIJD

Verenigde Staten 1998. Avonturenfilm van Martin Campbell. Met o.a. Antonio Banderas, Anthony Hopkins, Catherine Zeta-Jones, Stuart Wilson en William Marquez.

VPRO Cinema

Dat het producent Spielberg serieus was met deze zoveelste Zorro bleek toen zwaardmeester goeroe Bob Anderson (oa Star Wars en The Lord of the Rings trilogie) werd ingehuurd om het stramme lijf van ex-Zorro (Hopkins) en Zorro-in-de-dop (Banderas) gevechtsklaar te maken. En het resultaat mag er zijn. De overdadige cape- en degenfilm van regisseur Martin Campbell (GoldenEye) excelleert in doldriest vermaak van de oude stempel met razende (paardrij)actie, fikse valpartijen en fraaie vrouwen. De film verbeeldt, in de mal van suikerspinvermaak, doordrenkt met trompet en Spaanse gitaar, het oeroude thema van de oude meester en de jonge knaap die in nukkige vriendschap hun levenswijsheid delen.

credits

Regie:
Martin Campbell
Cast:
Antonio Banderas, Anthony Hopkins, Catherine Zeta-Jones, Stuart Wilson, William Marquez, Maury Chaykin, Tony Amendola, L.Q. Jones, Josh Brolin, Matt Letscher, Tony Genaro, Pedro Armendáriz jr
Scenario:
Terry Rossio, Ted Elliott, John Eskow
Productie:
Doug Claybourne, David Foster
Camera:
Phil Meheux
Muziek:
James Horner
Montage:
Thom Noble
Kijkwijzer:
KIJD
Jaar:
1998
Genres:
Avonturenfilm, Romantiek
Trefwoorden:
Cape- en degenfilm
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

The Mask of Zorro (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer