Buddy Baker (1918-2002): cast en muziek.
Er zijn 24 films gevonden.

The Fox and the Hound

1981 | Animatie, Familiefilm

Verenigde Staten 1981. Animatie van Art Stevens, Ted Berman en Richard Rich.

Het hondje Copper (Frank in het Nederlands) en het vosje Tod (Frey) ontmoeten elkaar als ze klein zijn. Maar op een dag moet de jachthond mee met zijn baas en ontdekt hij dat zijn taak is om te helpen bij de jacht op pelsdieren, zoals vossen. Aardige Disneyfilm uit een weinig opzienbarende periode van de animatiestudio: eerder maakte de studio klassiekers als Snow White (1937) en Pinocchio (1940), later de bijzonder fraaie Beauty and the Beast (1991) en The Lion King (1994). The Fox and the Hound steekt daar wat bleek bij af.
In de originele, Engelstalige versie met de stemmen van oa Kurt Russell, Mickey Rooney en Pearl Bailey. In de Nederlandstalige versie met de stemmen van oa Eric van 't Woud, Bill van Dijk en Milly Scott.

The Devil and Max Devlin

1981 | Fantasy, Familiefilm

Verenigde Staten 1981. Fantasy van Steven Hilliard Stern. Met o.a. Elliott Gould, Bill Cosby, Susan Anspach, Adam Rich en Julie Budd.

Gould keert tot leven terug om drie onschuldige zielen te werven voor duivel Cosby. Gebruikelijk Disneysprookje. Scenario van Mary Rodgers naar een verhaal van Rodgers en Jimmy Sangster.

The Apple Dumpling Gang Rides Again

1979 | Familiefilm, Komedie, Western

Verenigde Staten 1979. Familiefilm van Vincent McEveety. Met o.a. Tim Conway, Don Knotts, Tim Matheson, Kenneth Mars en Elyssa Davalos.

Als de twee vrienden Conway en Knotts hun spaarcentjes op de bank willen zetten, vindt er juist een overval plaats. Door hun onhandige reacties worden zij voor de bankrovers aangezien. Ze kunnen ontsnappen, maar worden op de hielen gezeten door marshall Mars. Ze vinden een onderkomen in het fort van majoor Morgan, die met het probleem zit dat diverse van zijn voorraadtransporten niet zijn aangekomen. Domme komedie uit de Disney-studio's. Het scenario van Don Tait bevat nog minder spirituele momenten dan het originele THE APPLE DUMPLING GANG. Zelfs kinderen vallen in slaap met dit onding, gefotografeerd door Frank Phillips.

Hot Lead and Cold Feet

1978 | Western, Komedie, Familiefilm

Verenigde Staten 1978. Western van Robert Butler. Met o.a. Jim Dale, Darren McGavin, Karen Valentine, Jack Elam en Don Knotts.

De oude Jasper is verdwenen en vermoedelijk dood. Hij laat twee zonen na, revolverheld Wild Billy en de gevoelige Eli, die als missionaris in Philadelphia verblijft. Als hij wordt ingelicht over de dood van zijn vader, vertrekt hij onmiddellijk naar het afgelegen geboortedorp. Dan blijkt dat de oude man zijn zonen voor de laatste keer uitdaagt voor een wedstrijd. De winnaar ontvangt de totale erfenis. Af en toe zeer gekke westernkomedie, waarin de Britse acteur Dale leuk uit de hoek komt in drie verschillende rollen. Typerend voor een Disney- productie, is de film geen moment gewelddadig of vulgair, maar van enige diepgang is evenmin sprake. Pretentieloos amusement voor het hele gezin, geschreven door Joe McEveety, Arthur Alsberg en Don Nelson, naar een verhaal van Rod Piffath. Frank Phillips maakte fraaie beelden van Oregon.

The Many Adventures of Winnie the Pooh

1977 | Animatie, Familiefilm

Verenigde Staten 1977. Animatie van John Lounsbery en Wolfgang Reitherman.

De altijd hongerige beer Winnie de Poeh wil honing stelen uit een bijennest in een boom. Hij dompelt zich onder in een modderplas en zweeft dan met een ballon naar het nest, vermomd als een 'klein smerig wolkje'. Zo hebben die bijen hem nooit door, denkt hij. Het is een typerende scène uit deze grappige, mooi getekende animatiefilm, eigenlijk een compilatie van drie filmpjes uit het Disney-arsenaal die tussen 1966 en 1974 werden gemaakt. Zeer geschikt voor kinderen tot zeven of acht jaar, terwijl grotere kinderen en hun ouders stiekem uit hun ooghoeken zullen meekijken.

The Shaggy D.A.

1976 | Familiefilm, Komedie, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1976. Familiefilm van Robert Stevenson. Met o.a. Dean Jones, Suzanne Pleshette, Tim Conway, Keenan Wynn en Jo Anne Worley.

Wilby Daniels (Jones) is een voorbeeldig Amerikaans burger. Hij is getrouwd, vader en verdient de kost als advocaat. Nadat hij echter geconfronteerd wordt met een inbraak in zijn eigen huis, besluit hij de politiek in te gaan in de hoop de misdaad efficiënter te kunnen bestrijden. De huidige burgemeester (Wynn) is niet blij met zijn concurrent en verandert hem met een toevallig ontdekte magische ring in een hond. Aanvaardbaar vervolg op The Shaggy Dog, minstens even plezierig en met enkele bekende namen in kleinere rollen. Als hond is Jones erg schattig en zal hij het hart stelen van jongere kijkers.

No Deposit, No Return

1976 | Familiefilm, Komedie, Drama

Verenigde Staten 1976. Familiefilm van Norman Tokar. Met o.a. David Niven, Darren McGavin, Don Knotts, Herschel Bernardi en Barbara Feldon.

Twee kinderen, op weg naar hun grootvader (Niven) om de vakantie door te brengen, komen op de luchthaven in contact met twee kruimeldieven. Samen met deze ongure types smeden ze een snood plan (een geënscèneerde ontvoering) om de geldbeurs van hun schatrijke opa lichter te maken, zodat ze naar hun moeder toe kunnen in Hongkong. Infantiele Disneykomedie, inspiratieloos in beeld gebracht. De gags zijn eerder schaars en vreselijk voorspelbaar. Gelukkig is er Niven om toch nog wat leven in de brouwerij te brengen. Scenario van Arthur Alsberg en Don Nelson naar het boek van Joe L. McEveety. Camerawerk van Frank Phillips.

The Best of Walt Disney's True-Life Adventures

1975 | Documentaire, Familiefilm

Verenigde Staten 1975. Documentaire van James Algar.

De bekende acteur Tom van Beek (1931-2002) leent zijn welluidende stem aan deze schitterende compilatie van Disney natuurfilms uit de jaren 1950-60 aan[KA1]e[KA1]en voor de Nederlandse versie. Louter hoogtepunten uit een serie hoogwaardige documentaires, waarvoor Disney vele Oscars mocht ontvangen. Wel werd kritiek geleverd op de montage (van Gordon D. Brenner, Anthony Gerard, G. Gregg McLaughlin, Norman R. Palmer en Llyod L. Richardson): het lijkt alsof de beesten zich bewegen op de maat van de muziek. Animatiefilmliefhebbers zullen nogal wat dieren herkennen die later tot tekenfilmfiguur werden bewerkt. In de oorspronkelijke versie met de stemmen van Winstin Hibler, Ted Sears en regisseur Algar, die tevens medeproducent was en samen met Winston Hibler en Ted Sears het scenario schreef. Het camearwerk is van Jack Couffer, Robert H. Crandall, Herb Crisler, Lois Crisler, Paul Kenworthy, Jr., Tom McHugh, Alfred Milotte, Elma Milotte, James R. Simon en Hugh A. Wilmar. Technicolor, Mono, RCA Photophone System.

Two Against The Arctic

1974 | Familiefilm, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1974. Familiefilm van Robert Clouse. Met o.a. Susie Silook, Marty Smith, Rossman Peetook, Jerome Trigg en Vernon Silook.

Twee Eskimo-kinderen, Silook en Smith, worden achtergelaten in een oud kamp terwijl hun vader met twee anderen op walrusjacht gaat. Wanneer de jagers niet terugkomen, beginnen de kinderen alleen aan de gevaarlijke tocht naar huis. Een 'True Life'- documentaire met een summier verhaaltje, die een beeld geeft van zowel de fauna en de flora als het barre, primitieve leven op de Noordpool. De kinderen worden bedreigd door wolven en ijsberen, maar ook de rest van de natuur is een geduchte tegenstander. Een Disney-film die sterk verouderd overkomt, met commentaar gesproken door Andrew Duggan. James Algar baseerde zijn scenario op de roman Icebound Summer van Sally Carrighar. Oogstrelende fotografie van Gilbert Hubbs en Lynn Ellsworth.

Charley and the Angel

1973 | Komedie, Familiefilm, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1973. Komedie van Vincent McEveety. Met o.a. Fred MacMurray, Cloris Leachman, Harry Morgan, Kurt Russell en Vincent Van Patten.

In de jaren voor en tijdens WO II ontsnapt sporthandelaar MacMurray in korte tijd driemaal op het nippertje aan de dood. Zijn ongeduldige beschermengel, Morgan, krijgt het op de heupen en laat hem weten dat zijn tijd voorbij is. Vanaf dat ogenblik gaat MacMurray zich inzetten voor zijn gezin en de medemens. Melige zedenpreek uit de Disney-fabriek, met enkele goede momenten, maar al met al erg teleurstellend. Roswell Rogers bewerkte de roman The Golden Evenings Of Summer van Will Stanton tot een stroperig scenario, dat door Charles F. Wheeler in beeld gebracht werd. De sfeer van de periode komt goed over, dankzij verzorgde kostuums en decors.

Run, Cougar, Run

1972 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1972. Avonturenfilm van Jerome Courtland. Met o.a. Stuart Whitman, Alfonso Arau, Frank Aletter, Lonny Chapman en Douglas Fowley.

Disney-verfilming van het boek The mountain lion van Robert Murphy. Het is allemaal vrij tam, zodat echte spanning slechts zelden aanwezig is. Scenario van Louis Pelletier, camerawerk van William Cronjager.

Napoleon and Samantha

1972 | Familiefilm, Drama, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1972. Familiefilm van Bernard McEveety. Met o.a. Michael Douglas, Jodie Foster, Johnny Whitaker, Will Geer en Arch Johnson.

Het overlijden van zijn grootvader houdt de kleine Napoleon (Whitaker) geheim uit angst naar een weeshuis gestuurd te worden. Een student (Douglas) die tevens schaapherder is, helpt hem het lichaam te begraven. De jongen volgt hem samen met zijn trouwe huisdier, een tamme leeuw. Onderweg krijgen zij nog gezelschap van een meisje, Samantha (Foster). Samen moeten ze de nodige gevaren trotseren. Redelijk geslaagde kinderfilm uit de Disney- studio's die wat naíef en moraliserend overkomt. De kinderen leveren uitstekende prestaties, vooral Foster in haar filmdebuut. Stewart Raffil schreef het scenario, dat door Monroe Askins oogstrelend verfilmd werd.

$ 1 000 000 Duck

1971 | Sciencefiction, Familiefilm

Verenigde Staten 1971. Sciencefiction van Vincent McEveety. Met o.a. Dean Jones, Sandy Duncan, Joe Flynn, Tony Roberts en James Gregory.

Brave film over een eend die door radio-actieve straling een gouden ei legt telkens als er een hond blaft. Dat feit legt de eigenaar - het hoofd van het gezin en wetenschapper - echter geen windeieren; maar er ontstaan grote problemen met de belastingen! Vlot en vakkundig in elkaar gezet voor jong en oud. Scenario van Roswell Rogers naar een verhaal van Ted Key. Camerawerk van William Snyder.

Menace On the Mountain

1970 | Familiefilm, Drama

Verenigde Staten 1970. Familiefilm van Vincent McEveety. Met o.a. Mitch Vogel, Patricia Crowley, Charles Aidman, Albert Salmi en Richard Anderson.

Een getrouwe verfilming van het gelijknamige boek van Mary A. Hancock uit de Disney-fabriek. De jonge (veertien-jarige) Vogel wil zich in en vlak na de Amerikaanse burgeroorlog bewijzen als man: hij vecht voor de belangen van zijn familie die, eenmaal terug uit de strijd, moet vaststellen dat schurk Salmi bezit genomen heeft van hun farm. Vogel krijgt de steun van het leger. Deze film die v.n.l. op jongeren mikt, is in zijn klasse goed. Robert Heverly schreef het scenario en William Snyder stond achter de camera. Let op de jonge Foster als zusje van Vogel.

The gnome mobil

1967 | Fantasy, Animatie, Familiefilm

Verenigde Staten 1967. Fantasy van Robert Stevenson. Met o.a. Karen Dotrice, Matthew Garber, Sean McClory, C. Thomas Howell en Richard Deacon.

Een getrouwe verfilming van het gelijknamige boek van Mary A. Hancock uit de Disney-fabriek. De jonge (veertien-jarige) Vogel wil zich in en vlak na de Amerikaanse burgeroorlog bewijzen als man: hij vecht voor de belangen van zijn familie die, eenmaal terug uit de strijd, moet vaststellen dat schurk Salmi bezit genomen heeft van hun farm. Vogel krijgt de steun van het leger. Deze film die v.n.l. op jongeren mikt, is in zijn klasse goed. Robert Heverly schreef het scenario en William Snyder stond achter de camera. Let op de jonge Foster als zusje van Vogel.

The Gnome-Mobile

1967 | Fantasy, Komedie, Familiefilm

Verenigde Staten 1967. Fantasy van Robert Stevenson. Met o.a. Walter Brennan, Matthew Garber, Karen Dotrice, Richard Deacon en Tom Lowell.

Schatrijke bosexploitant Brennan en zijn neefje en nichtje ontmoeten gnoom Lowell. Lowell en zijn grootvader zijn de laatste gnomen in het bos, en als hij niet vlug trouwt zal zijn grootvader ook sterven. Met het verdwijnen van de bossen zijn veel gnomen verdwenen, en het knaagt aan Brennan dat hij de ondergang van de aardmannetjes op zijn geweten heeft. Ze gaan op zoek naar andere gnomen, maar dan krijgt McClory, de eigenaar van een curiosa-kabinet, lucht van de zeldzame wezens, en met een list kan hij hen ontvoeren. Plezierige fantasie, die de jongeren zal boeien door de vreemde figuurtjes en waarin de ouderen duidelijk een waarschuwing zullen zien voor het onverantwoord kappen van bossen. Ellis Kadison schreef het scenario van deze uitstekende Disney-productie, die is gebaseerd op een roman van Upton Sinclair. Edward Colman zorgde voor een sprookjesachtig gekleurde fotografie.

The Monkey's Uncle

1965 | Familiefilm, Komedie

Verenigde Staten 1965. Familiefilm van Robert Stevenson. Met o.a. Tommy Kirk, Annette Funicello, Leon Ames, Frank Faylen en Arthur O'Connell.

Merlin Jones (Kirk) gaat maar door met uitvinden. Om enkele sportsterren van school die bijzonder zwakke studenten zijn door hun examen heen te helpen, ontwikkelt hij een slaap-studie- methode, die hij uitprobeert op zijn aap. Dan stelt hij nog een pil samen die de kracht doet toenemen en bouwt hij een vliegmachine die op mankracht werkt. Dankzij deze laatste uitvinding is de film iets vermakelijker dan zijn voorganger THE MISADVENTURES OF MERLIN JONES. De rest is even flets en flauw geschreven door Tom en Helen August, naar een verhaal van Bill Walsh, en de acteurs overacteren nog steeds even erg. Edward Colman was weer verantwoordelijk voor het camerawerk. Een schrale Disney-produktie. Titelsong gezongen door Annette en The Beach Boys.

The Misadventures of Merlin Jones

1964 | Fantasy, Familiefilm, Komedie

Verenigde Staten 1964. Fantasy van Robert Stevenson. Met o.a. Tommy Kirk, Annette Funicello, Leon Ames, Stuart Erwin en Alan Hewitt.

Student Kirk is de uitvinder van een machine die in staat is gedachten te lezen en te hypnotiseren. Na heel wat komisch bedoelde belevenissen staat hij in de rechtbank, waar hij de rechter hypnotiseert om hem te laten denken dat hij een dief is. Er is in elk geval heel wat hypnose nodig om de kijker wijs te maken dat hij zich amuseert bij deze ondermaatse komedie, die slecht is geschreven door Tom en Helen August, naar een verhaal van Bill Walsh, slecht is gespeeld door een hinderlijk overacterende cast en slecht is getimed door een Stevenson die duidelijk met intelligentere zaken bezig was. Bespaar uw kinderen deze onzin uit de Disney-studios. In beeld gebracht door Edward Colman. Gevolgd door THE MONKEY'S UNCLE.

A Tiger Walks

1964 | Familiefilm, Drama

Verenigde Staten 1964. Familiefilm van Norman Tokar. Met o.a. Brian Keith, Vera Miles, Pamela Franklin, Sabu en Kevin Corcoran.

In een Amerikaans stadje ontsnapt een tijger uit zijn kooi. Paniek alom, hoewel oppasser Sabu de gemoederen tot bedaren probeert te brengen. Sheriff Keith licht de autoriteiten in en zet de jacht in. Dochter Franklin wil echter dat het dier levend gevangen wordt. Haar actie krijgt bijval in het hele land. Opportunistische gouverneur Andrews ziet in de zaak een uitstekende gelegenheid om stemmen te winnen voor de komende verkiezingen en stuurt de nationale garde. Verbazend goede dierenfilm uit de Disney-studio's, knap gespeeld en voorzien van enkele uitstekende spanningsmomenten. De karikatuur die Edwards maakt van zijn gouverneur en de daarbij horende politieke heisa is zeer geestig. Lowell S. Hawley baseerde zijn scenario op de roman van Ian Niall. Sfeervolle fotografie van William Snyder.

Summer Magic

1963 | Komedie, Familiefilm

Verenigde Staten 1963. Komedie van James Neilson. Met o.a. Hayley Mills, Burl Ives, Dorothy McGuire, Deborah Walley en Eddie Hodges.

Lichtgewicht Disney-musical naar de roman 'Mother Carey's Chickens' van Kate Douglas Wiggin, die druipt van de zoetigheid. Weduwe moeder Carey wordt gedwongen Boston te verlaten om met haar drie kinderen een eenvoudiger bestaan te gaan leiden in Maine. Ze krijgen hulp van een overvriendelijke directeur van de posterijen, die hen een geleend huis helpt opknappen.

Johnny Shiloh

1963 | Western

Verenigde Staten 1963. Western van James Neilson. Met o.a. Kevin Corcoran, Brian Keith, Darryl Hickman en Skip Homeier.

Wanneer de jonge Corcoran zijn ouders verliest trekt hij op met het regiment van Keith, dat strijd moet leveren in 'Mr. Lincolns war'. Hij is niet alleen de mascotte van de soldaten maar bewijst ook als drummer boy zijn diensten. Goede maar onoriginele ontspanningsfilm met de bekende ingrediënten: een lach, een traan en enkele goed geënsceneerde gevechtsscènes. Het scenario dat Ronald Alexander putte uit de roman van John A. Rhodes en Dean Jauchius heeft weinig geschiedkundige grondvesten maar brengt wel de nodige morele waarden over, waar Walt Disney zoveel belang aan hechtte. William Snyder hanteerde de camera. De muzikale omlijsting is van Buddy Baker, terwijl de titelsong geleverd werd door Richard M. & Robert B.Sherman.

Snow White and the Three Stooges

1961 | Komedie

Verenigde Staten 1961. Komedie van Walter Lang. Met o.a. Three Stooges, Patricia Medina, Carol Heiss, Buddy Baer en Edgar Barrier.

Een grandioze vergissing met topschaatster Heiss als Sneeuwwitje en de Drie Stooges als... de Drie Stooges. De komieken krijgen nauwelijks iets te doen, ondanks wat de titel suggereert. De rest van de film is houterig. Zelfs kinderen komen er niet van onder de indruk.

Giant from the Unknown

1958 | Horror

Verenigde Staten 1958. Horror van Richard E. Cunha en Richard Cunha. Met o.a. Buddy Baer, Sally Fraser, Edward Kemmer, Morris Ankrum en Bob Steele.

Middelmatig werkje van goedkope makelij over bewoners van een dorpje in Californië die denken dat een geest uit het verleden wraak wil nemen.

Wicked Woman

1954 | Drama, Film noir

Verenigde Staten 1954. Drama van Russell Rouse. Met o.a. Richard Egan, Beverly Michaels, Percy Helton, Evelyn Scott en Robert Osterich.

Barmeid Michaels zet haar baas ertoe aan zijn vrouw te verlaten om met haar op te trekken. Maar dan verschijnt er een zeeman en ze verandert van gedachten. Moordplannen worden gesmeed. Oppervlakkig melodrama, dat evolueert tot een thriller. Voor wie een goede Amerikaanse film noir wil zien, kunnen we tientallen andere titels adviseren. Het scenario is van Clarence Greene en regisseur Rouse. Het camerawerk is van Edward Fitzgerald.