Klaus Gehrke: cast.
Er zijn 8 films gevonden.

Ein Biest mit Silberblick

1996 | Romantiek

Duitsland 1996. Romantiek van Hartmut Ostrowsky. Met o.a. Victoria Sturm, Ingeborg Krabbe, Klaus Gehrke, Ernst-Georg Schwill en Solveig Müller.

Polizeiruf 110: Gestohlenes Glück

1989 | Misdaad, Thriller

Oost Duitsland​/​​Duitsland 1989. Misdaad van Thomas Jacob. Met o.a. Jürgen Frohriep, Andreas Schmidt-Schaller, Danny Anwege, Klaus Hecke en Karin Ugowski.

Deze naar verhouding slecht bekeken aflevering confronteert Oberleutnant H[KA3]ubner (Frohriep) en zijn jongere collega Leutnant Grawe (Schmidt-Schaller) met de ontvoering van een zes maanden oude baby, die zijn moeder tijdens de kerstinkopen in een warenhuis werd ontfutseld. Dankzij spontane hulp uit het publiek is de baby weer snel teruggevonden en de zaak opgelost. De psychologische schade blijkt niet alleen groot te zijn bij de moeder, maar ook de jonge arrestant blijkt diep met zichzelf in de knoop te zitten. Hij is in zijn leven veel te kort gekomen, waardoor hij tot zijn wanhoopsdaad kwam. De serie begint meer over de roerselen van de gestoorde ziel dan over de zware misdaad en brengt het thema, dat de politie je beste kameraad is naar voren. Dit zou ook weer het geval zijn in DER FALL PREIBISCH (nummer 146), waar sprake is van dood door schuld, maar geen echte misdaden begaan zijn, hooguit verkeersdelicten. Frohriep is minzaam en Schmidt-Schaller doet als vanouds verschrikkelijk zijn best. Aflevering 128.

Polizeiruf 110: Der Fund

1989 | Misdaad, Thriller

Oost Duitsland​/​​Duitsland 1989. Misdaad van Hans Knötzsch. Met o.a. Lutz Riemann, Andreas Schmidt-Schaller, Klaus Gehrke, Hans-Joachim Hanisch en Solveig Müller.

In het scenario van Gerhard St[KA3]ube wordt de Vopo weer eens ingezet in een fraaie streek langs de kustlijn van de Oostzee, waar het goed toeven is en waar vakantiebungalows staan. De charmante Oberleutnant Grawe (Schmidt-Schaller) moet in samenwerking met zijn onsympathieke collega Oberleutnant Zimmermann (Riemann) een reeks inbraken ophelderen in de vakantiehuisjes. Ze verlenen ter plaatse ondersteuning aan Major Hagen (Gehrke), die hen op zijn beurt helpt waar hij kan. Oberleutnant Grawe vertoont menselijke trekjes als hij Anita Schilling (Hinze) ontmoet, een archeologe. Ze is een knappe meid, ze bruist van de energie, Grawe is nog relatief jong en wil ook wel eens wat. Dan komt er een lijk uit de kast, of preciezer gezegd een skelet, dat niet tot de Germaanse oudheid behoort. Bovendien is er een samenhang met een kostbare oude munt. Behalve het feit dat Grawe nu eens met kleine pasjes op vrijersvoeten gaat, heeft deze aflevering niet veel nieuws te bieden; bovendien kennen we de vakantieoorden al uit en te na uit vorige avonturen van de volkspolitie. Aflevering 127.

Aber, Doktor!

1989 | Romantiek, Drama

Oost Duitsland 1989. Romantiek van Oldrich Lipský. Met o.a. Vlastimil Brodský, Agnes Kraus, Jana Brejchová, Herbert Köfer en Julie Juristová.

De amoureuze perikelen van huisarts Dr. Flanke (Brodsky), die zich bezighoudt met een ijshockeyclub. Hübchen een bekend gezicht van de tv uit de DDR, speelt goalkeeper Thomas Obermann. Verder heeft deze zwaar verouderde film niets te bieden. Het scenario is van Manfred Petzold, Eva Lehmann, Anette Rickert en regisseur Lipský. Het camerawerk is van Roland Dressel. Gemaakt in 1978, werd pas uitgezonden in 1989.

Polizeiruf 110: Laß mich nicht im Stich

1985 | Misdaad

Oost Duitsland 1985. Misdaad van Thomas Jacob. Met o.a. Jürgen Frohriep, Hans-Georg Körbel, Hans-Peter Reinecke, Stefan Saborowski en Ernst Meincke.

Onder de communisten was het in de echt verbinden en weer scheiden slechts een formaliteit. Omdat de kinderen de slachtoffers waren, werd ook hierin voorzien. De kinderen konden opgroeien in tehuizen, want dit was in het belang van de staat. Men kon die kinderen indoctrineren met patriottische denkbeelden. Met hun Lebensborn instelling hadden de nazi`s immers niets anders gedaan. Toch begrepen hun opvolgers in de DDR op den duur, dat die kinderen iets misten, waardoor ze vaak dreigden te ontsporen in het werkelijke leven. Dit vormde het thema van deze film. Micha Romenei (Saborowski) was zo`n ongelukkige ziel die op zijn zesde in een tehuis terecht kwam, omdat zijn vader Ernst (Reinicke) ging scheiden. Micha is inmiddels achttien, derhalve volwassen en moet op eigen benen staan. Hij zoekt zijn moeder op. Zij heeft een nieuw gezin gesticht en is gelukkig. Micha begrijpt dat hij niet welkom is. Hij gaat naar zijn vader die hem als de verloren zoon binnenhaalt en hem overlaadt met geschenken en kleine attenties. Dan ontdekt Micha dat dit zijn prijs heeft: hij moet zijn vader helpen bij diens onoirbare praktijken. Ondertussen heeft Oberleutnant H[KA3]ubner (Frohriep die al bijna veertien jaar bij de Vopo meedraait en van geen ophouden weet) zich met Leutnant Schulz (Körbel) gebogen over een serie kleine vergrijpen. Het spoor leidt naar de familie Romenei. Zou Micha nu wel of niet een goede burger geworden zijn in het kindertehuis van de staat of zou het bloed kruipen, waar het niet gaan kan? Het scenario van regisseur Jacob is natuurlijk voorspelbaar: de misdaad loont niet. Ook niet in het boeren- en arbeidersparadijs van vadertje Honecker. Oberleutnant Hübner waakt ervoor dat het zo blijft. Aflevering 96. Stereo.

Polizeiruf 110: Der Unfall

1982 | Misdaad, Thriller

Oost Duitsland​/​​Duitsland 1982. Misdaad van Manfred Mosblech. Met o.a. Peter Borgelt, Hildegard Alex, Gunter Schoß, Barbara Dittus en Dietmar Richter-Reinick.

Ook in de DDR was doorrijden na een ongeluk een ernstig verkeersmisdrijf. Een doorn in het oog van vadertje Honecker, die vond dat de kijkers maar eens een lesje moesten leren. G[KA3]unter Perlbach (Scho[KL29]) rijdt met zijn blauwe Wartburg een kind aan (veel erger dan een volwassene!), raakt in paniek en vlucht. Hauptmann Fuchs (Borgelt), die op dit moment kennelijk geen zwaardere misdrijven hoeft te bestrijden, gaat de zaak onderzoeken, die aanvankelijk onoplosbaar lijkt. Ook de Vopo heeft het niet druk, want in de hele DDR controleren ze binnen een paar uur alle blauwe Wartburgs. Dat konden ze gemakkelijk doen, want zoveel auto`s reden er niet rond. Ondertussen weet de kijker dat het beentje van het slachtoffertje geamputeerd is en dat de dader een slecht huwelijk heeft. Perlbach houdt wel van zijn dochtertje dat net zo oud is als het jongetje in het ziekenhuis. Zijn vrouw Brigitte (Alex) is naar haar ouders op een waddeneilandje in de Oostzee gegaan, waar Günther ook heen gaat. Dit maakte het aanvankelijk voor Hauptmann Fuchs zo moeilijk om hem te vatten, want de auto was heel snel gevonden. Iedereen weet dat in het scenario van regisseur Mosblech en Eberhard Görner een paar draaien en wendingen zitten, waardoor Hauptmann Fuchs de dader in de kraag kan vatten. Brigitte Perlbach was uiteraard niet erg trots op haar man en zij stort haar hart uit bij Hauptmann Fuchs en is vol zelfverwijt. Ondertussen blijkt de dader slechter dan we denken - dat komt mooi uit, want we mogen geen meelij met hem krijgen. Desondanks een aardige milieuschildering van het vrije vissersleven in het subplot. Het thema sprak de mensen erg aan, want er werd intensief gekeken. Alex is een kolossaal wijf met zwart haar en blauwe ogen. De spelprestaties zijn redelijk. Aflevering 80.

Polizeiruf 110: Harmloser Anfang

1981 | Misdaad

Oost Duitsland 1981. Misdaad van Helmut Nitzschke. Met o.a. Peter Borgelt, Jürgen Frohriep, Günter Naumann, Ruth Reinecke en Susanne Düllmann.

Hauptmann Fuchs (Borgelt) en zijn partijgetrouwe kameraad annex dienstcollega Oberleutnant H[KA3]ubner (Frohriep) moeten de onnatuurlijke dood oplossen van een vrouw zonder problemen. Aanvankelijk hebben ze alleen maar dode sporen: ze was een goede buur, een betrouwbare collega en een lieve vriendin. De heren hebben echter het geluk dat het slachtoffer in een gehucht woonde. Algauw nemen ze de achterklap serieus en komen tot de conclusie dat menigeen uit haar periferie iets te verbergen heeft. Een kwestie van tijd dus en onderscheid maken tussen Wahrheit und Dichtung. Een niet zo best bekeken film uit de serie, maar dat hing wellicht meer samen met de tamelijke lauwe inhoud dan met het feit dat hij werd uitgezonden in de vakantietijd: men bevond zich toen gewoontegetrouw merendeels op campings in bereisbare gebieden zoals Hongarije, Tsjecho- Slowakije of de Duits-Poolse Oostzeekust. Het scenario is van regisseur Nitszchke naar een verhaal van Dorothea Kleine. Aflevering 73.

Polizeiruf 110: Verbrannte Spur

1972 | Misdaad, Thriller

Oost Duitsland 1972. Misdaad van Heinz Seibert. Met o.a. Peter Borgelt, Sigrit Göhler, Jürgen Frohriep, Werner Tietze en Jürgen Zartmann.

Eerste luitenant Fuchs (Borgelt) en luitenant Vera Arndt (Göhler) van de volkspolitie onderzoeken de oorzaak van een brand, waarbij een kostbare verzameling prenten in de vlammen is opgegaan. Toen de buurman het vuur opmerkte en zelf het eerste bluswerk wilde verrichten, werd hij omver gelopen door een jongeman, die uit het huis stormde. Hierdoor verdenkt men de voormalige vriend van de dochter des huizes, maar als exemplaren van de verloren gewaande grafiek bij een bekende heler in Berlijn opduiken, begint Fuchs te twijfelen aan de snel getrokken conclusies. Samen met zijn collega Arndt kan hij bewijzen dat het nieuwe vriendje méér over het geval weet en de ex- vriend als zijn rivaal beschouwde. Het scenario van Hans Lucke stelt weinig voor, maar de film is een curiosum uit de voormalige DDR, dat men als men de serie volgt, beslist gezien moet hebben. De spelprestaties zijn degelijk maar zijn net zoals het geheel onopwindend en tam. Aflevering nummer 4.