Rod Browning

Regisseur, Acteur, Scenarist

Rod Browning is regisseur, acteur en scenarist.
Er zijn 4 films gevonden.

Agatha Christie's Dead Man's Folly

1986 | Mysterie, Thriller

Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk 1986. Mysterie van Clive Donner. Met o.a. Peter Ustinov, Jean Stapleton, Constance Cummings, Tim Pigott-Smith en Jonathan Cecil.

Schijfster Ariadne Olivier (Stapleton) heeft speurneus Hercule Poirot (Ustinov) uitgenodigd op een tuinfeest op het landgoed van Sir George Pigott-Smith. Zij wil de Belgische detective op de proef stellen, maar het wordt bittere ernst als de ontzielde lichamen gevonden worden van een jong meisje uit het dorp en een oude veerman. Eerste televisie-optreden van Ustinov als de Agatha Christie-speurder Poirot en hij steelt spelenderwijze de show: mompelend, inpalmend, aftroggelend. Lekker Brits en voorspelbaar, maar de Agatha Christie- en Ustinov-fans beleven een groot festijn. Door de lens keek Curtis Clark, het eigentijdse scenario is van Rod Browning.

The Double McGuffin

1979 | Drama, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1979. Drama van Joe Camp. Met o.a. Ernest Borgnine, George Kennedy, Elke Sommer, Rod Browning en Dion Pride.

Een McGuffin, zo legt de stem van Orson Welles aan het begin uit, is een woord dat Alfred Hitchcock gebruikte voor iets dat gezocht wordt in een film. Het mag dan ook niet verbazen dat The Double McGuffin vol zit met Hitchcockverwijzingen. De hardste elementen van de meester zijn echter verteerbaar gemaakt voor de gevoeligen onder ons, zoals kinderen. Deze hebben namelijk ook de hoofdrollen in de film en het is duidelijk dat ze, ondanks allerlei spannende verwikkelingen, nooit ├ęcht in gevaar zijn. De tiener Homer (Hodges) vindt een koffer met geld. Later is de koffer gewisseld met een lijk en weer later, dit keer met de politie erbij, vindt Homer niks. De politieman (Kennedy) is ongelovig, maar Homer en vrienden ontrafelen een internationaal complot om een buitenlandse minister-president te vermoorden. Deze film bevat eigenlijk teveel gezellige figuren voor het onderwerp, maar Ernest Borgine (The Dirty Dozen) compenseert dat een beetje als terrorist. Verder zijn er voldoende leuke plotwendingen om de film vermakelijk te laten zijn.

Herowork

1978 | Komedie, Actiefilm, Misdaad

Verenigde Staten 1978. Komedie van Michael Adrian en Rod Browning. Met o.a. Robert Chapel, Hugh Gillin, Nancy Kandal en Milt Kogan.

Deze vreemde, kleine komedie is beurtelings inzichtelijk en nietszeggend, waarbij de laatste eigenschap uiteindelijk de overhand krijgt. Een ambulance-chauffeur in een kleine stad wil ontzettend graag iets meer een held zijn. Dus vermomt hij zich als het type van de eenzame speurhond en jaagt op een moordenaar, die de lichamen van zijn slachtoffers met chocola bedekt (het script is zo tam dat geen enkel lichaam getoond wordt). Voortdurende country and western-muziek leidt af van de inhoud. Ook bekend als THE CHOCOLATE KILLER, THE LIFE AND TIMES OF THE CHOCOLATE KILLER en BREAKING LOOSE.

Everyday Hero

1977 | Actiefilm, Misdaad

Verenigde Staten 1977. Actiefilm van Michael Adrian. Met o.a. Rod Browning, Tabi Cooper, Robert Chapel en Michael D. Roberts.

Een verwoede CB-fanaat is bijna altijd eerder op de plaats van het misdrijf dan de politie zelf. Menige schelm wordt door hem tijdig gewaarschuwd en de hermandad heeft het voor het nakijken. De geïrriteerde maar corrupte Officier van Justitie laat hem in de val lopen en hij wordt ten onrechte beschuldigd van een serie moorden. Als hij zijn onschuld gaat bewijzen, vangt hij en passant een vreselijke schurk en voorkomt een verschrikkelijk ongeluk. Routineuze actiefilm, die soepeltjes het ene oog ingaat en het andere oog uitgaat.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Rod Browning op televisie komt.

Reageer