The Double McGuffin

1979, Joe Camp, 101 minuten

Verenigde Staten 1979. Drama van Joe Camp. Met o.a. Ernest Borgnine, George Kennedy, Elke Sommer, Rod Browning en Dion Pride.

VPRO Cinema

Een McGuffin, zo legt de stem van Orson Welles aan het begin uit, is een woord dat Alfred Hitchcock gebruikte voor iets dat gezocht wordt in een film. Het mag dan ook niet verbazen dat The Double McGuffin vol zit met Hitchcockverwijzingen. De hardste elementen van de meester zijn echter verteerbaar gemaakt voor de gevoeligen onder ons, zoals kinderen. Deze hebben namelijk ook de hoofdrollen in de film en het is duidelijk dat ze, ondanks allerlei spannende verwikkelingen, nooit écht in gevaar zijn. De tiener Homer (Hodges) vindt een koffer met geld. Later is de koffer gewisseld met een lijk en weer later, dit keer met de politie erbij, vindt Homer niks. De politieman (Kennedy) is ongelovig, maar Homer en vrienden ontrafelen een internationaal complot om een buitenlandse minister-president te vermoorden. Deze film bevat eigenlijk teveel gezellige figuren voor het onderwerp, maar Ernest Borgine (The Dirty Dozen) compenseert dat een beetje als terrorist. Verder zijn er voldoende leuke plotwendingen om de film vermakelijk te laten zijn.

credits

Regie:
Joe Camp
Cast:
Ernest Borgnine, George Kennedy, Elke Sommer, Rod Browning, Dion Pride, Lisa Whelchel, Jeff Nicholson, Michael Gerard, Orson Welles, Vincent Spano
Scenario:
Joe Camp
Productie:
Joe Camp
Camera:
Don Reddy
Muziek:
Euel Box
Jaar:
1979
Alt. titels:
Double McGuffin, The
Genres:
Drama, Avonturenfilm
Trefwoorden:
Psychologisch drama
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

The Double McGuffin (1979) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer