Freark Smink: cast.
Er zijn 11 films gevonden.

Paramaribo Papers

2002 | Thriller

Nederland​/​​Suriname 2002. Thriller van Ger Poppelaars. Met o.a. Mark Rietman, Daniëlla Mercelina, Kenneth Herdigein, Wilgo Baarn en Farida Van den Stoom.

Poldermol

1997 | Korte film, Familiefilm

Nederland 1997. Korte film van Erik de Goederen. Met o.a. Freark Smink, Margo Dames, Boje Blanken, Rozemarijn van der Meer en Sanne Janssen.

Elixir d'Anvers

1996 | Korte film

België​/​​Nederland 1996. Korte film van Robbe De Hert, Boris Paval Conen, Nathalie Deklerck, Tom Van Overberghe en Wim Symoens. Met o.a. Dré Steemans, Eugène Bervoets, Paul-Emile Van Royen, Luc D'Heu en Wouter Steenbergen.

Elixir d'Anvers brengt in zes bedrijven de bewogen geschiedenis van een stad aan een rivier in beeld

De tussentijd

1993 | Drama

Nederland 1993. Drama van Marianna Dikker en Marianne Dikker. Met o.a. Amanda Ooms, Jules Hamel, Pleuni Touw, Coen Flink en Eric Corton.

Flink, vader van de jonge vrouw Ooms, krijgt een hartaanval en sterft. De dierbare overledene neemt vervolgens telefonisch contact op met Ooms. Dat zorgt uiteraard voor enige verwarring: beschikt de jonge vrouw wel over al haar verstandelijke vermogens? De titel verwijst, volgens scenarioschrijfster/regisseur Dikker, naar een moment tijdens het sterfproces: als men als nabestaande de kans krijgt de stervende diep in de ogen te kijken, kan de dode, in de tijd die hij nog zou hebben gehad als hij was blijven leven, contact opnemen met een levende vertrouweling. Euthanasieproblematiek? Spookverhaal? Psychologische hoogstandjes? Zwarte humor? Hoe dan ook, het leven van de nabestaanden wordt flink door elkaar geschud: relaties komen in het gedrang, emoties leiden tot wanhoopsdaden en de geheimzinnige contacten van Ooms roepen antipathie[KA3]en op. Ingewikkeld, af en toe boeiend. Ooms is nagesynchroniseerd (door Gwen Eckhaus), Hamel is een kleurloze bedrieglijke arts, Corton het nuchtere vriendje van Ooms, maar de show wordt gestolen door een schitterende Touw als de aan de sherry verslaafde moeder van Ooms. Achter de camera stond Wouter Suyderhoud.

De Man met de Hoed

1993 | Drama, Mysterie, Fantasy, Komedie

Nederland 1993. Drama van Rimko Haanstra. Met o.a. Rik van Uffelen, Freark Smink, Cecile Heuer, Loek Beumer en Thea Breederveld.

Zevendelige Nederlandse dramaserie, geschreven door Ellie van Dooren, rond een illusionist, Harrie (Smink), en zijn vrouw Toos (Heuer), die als variet[KA1]e-duo de wereld hebben gezien en menig succesje kenden. Hun vrienden van vroeger is het anders gegaan. De meesten zijn in de veilige, vertrouwde Bloemenbuurt gebleven, waar het lijkt of de tijd is blijven staan. De bewoners vormen een hechte gemeenschap en het is net of zij allemaal kinderen zijn gebleven. Geld lijkt geen rol te spelen. Behalve voor Harrie, die een dubbel leven leidt: zijn magische talenten demonstreert hij openbaar, maar stiekem speelt hij Franse roulette in louche casino`s. Met behulp van een geheime formule, opgeslagen in een chip, wint hij gigantische bedragen. Tot de Man met de Hoed (van Uffelen), die Harrie's praktijken in de smiezen heeft, de chip opeist en een ultimatum stelt. En, jawel, Harry gaat dood. Maar waar is de chip? Toos keert als weduwe terug naar de Bloemenbuurt en begint daar een café annex pension, waar de Man met de Hoed zijn intrek neemt, uiteraard naarstig op zoek gaat naar de fel begeerde chip. Vanaf dat moment moet de kijker geconfronteerd worden met schijnbaar geestige, spannende en bizarre belevenissen voor de buurtbewonders. De kijker ervaart die echter als banaal, weinig verrassend en vervelend.

Voor een verloren soldaat

1992 | Drama, Oorlogsfilm

Nederland 1992. Drama van Roeland Kerbosch. Met o.a. Maarten Smit, Jeroen Krabbé, Andrew Kelley, Freark Smink en Elsje de Wijn.

De twaalfjarige Jeroen (Smit) wordt tijdens de hongerwinter van 1944-45 in Friesland ondergebracht en beleeft daar na de bevrijding zijn eerste seksuele ervaringen met Canadese soldaat Kelley. Het zal zijn leven tekenen. Dertig jaar later komt Jeroen (nu gespeeld door Krabbé) er als choreograaf terug, waar hij het zich allemaal herinnert. Gebaseerd op autobiografische roman van Rudi van Dantzig, die boeiender is dan deze wat kabbelende film, alledaags en simplistisch alsof hij ook dertig jaar eerder werd gemaakt. Kerbosch kreeg er wel een prijs voor op het International Gay & Lesbian Film Festival van Turijn.

Survival

1992 | Thriller, Actiefilm

Nederland 1992. Thriller van Robbe De Hert. Met o.a. Freark Smink, Barbara Pouwels, Chris Tates, Marjolein Beumer en Michel Durant.

Enkele studenten van de Amsterdamse Toneelschool brengen een retraite door in een afgelegen huis in de Belgische Ardennen. Tijdens een overlevingstocht van een achttal studenten komt het tot een ruzie tussen Robert (Tates) en de coach Max (Smink). Robert slaat de man neer en Max verdwijnt in het snelstromende water. Ze besluiten om niets van het gebeurde te vertellen aan diens vrouw Yvonne (Pouwels), die met een gebroken been in het huis is achtergebleven. Het verdwijnen van Max zorgt voor aardig wat spanningen binnen het gezelschap. Terwijl de studenten repeteren voor een optreden voor een examencommissie, sluipt een onbekende rond het huis die de telefoon en de auto saboteert. Gemaakt als eindexamenfilm voor de Amsterdamse Toneelschool werd de film geheel gedraaid op lokatie in de Ardennen. De jonge acteurs leven zich volledig in hun rollen in. De enige die wat uit de toon valt is Out als de travestie Caroline die erg overacteert. De climax is niet helemaal onvoorspelbaar, maar werd sterk in beeld gezet. De Vlaamse De Hert voelde zich duidelijk thuis met de jonge Nederlandse cast. Jean Ummels baseerde zijn scenario op een idee van Maurice Dekkers. Frans Bromet tekende voor de fotografie. Ondertitel: OVERLEVEN IN DE ARDENNEN.

Meeuwen

1991 | Drama

Nederland 1991. Drama van Ineke van der Weele. Met o.a. Hugo Metsers, Wim van den Heuvel, Piet Kamerman, Maartje Nevejan en Juliëtte van Schie.

Een zwaarmoedige kantoorbediende (Metsers) met keelkanker gaat naar een waddeneiland om zich voor te bereiden op het feit dat hij in de nabije toekomst niet meer zal kunnen praten. Hij doet dit grondig: hij houdt op met spreken en correspondeert voortaan uitsluitend, waardoor hij zich isoleert. Hij raakt zo depressief dat hij zelfmoord pleegt. Een dertienjarig meisje wordt vermist en een uitgebluste rechercheur (Van den Heuvel) moet de zaak onderzoeken. Iedereen vermoedt een verband. De tv- bewerking van J. Bernlefs populaire, gelijknamige boek stijgt niet uit boven een trieste aflevering van Swiebertje.

Vuurdoop

1988 |

Nederland 1988. Sander Francken. Met o.a. Wigbolt Kruyer, Freark Smink en Danny de Munk.

Een zwaarmoedige kantoorbediende (Metsers) met keelkanker gaat naar een waddeneiland om zich voor te bereiden op het feit dat hij in de nabije toekomst niet meer zal kunnen praten. Hij doet dit grondig: hij houdt op met spreken en correspondeert voortaan uitsluitend, waardoor hij zich isoleert. Hij raakt zo depressief dat hij zelfmoord pleegt. Een dertienjarig meisje wordt vermist en een uitgebluste rechercheur (Van den Heuvel) moet de zaak onderzoeken. Iedereen vermoedt een verband. De tv- bewerking van J. Bernlefs populaire, gelijknamige boek stijgt niet uit boven een trieste aflevering van Swiebertje.

Trouble in Paradise

1988 | Thriller

België 1988. Thriller van Robbe De Hert. Met o.a. Beatie Edney, Eric Schneider, Freark Smink, Carl Huybrechts en Sonja Barend.

Een nodeloos ingewikkelde misdaadfilm, als thriller niet vlot genoeg in beeld gebracht, met toespelingen op het Irangate- schandaal. Activisten van `Redpeace` (!) worden betrapt bij het fotograferen van illegale wapentransporten, en gevolgd door een vage strafexpeditie; een misdaadstory met wat amoureuze implicaties en vooral een louche afpersingszaak. Traditioneel voor De Hert enkele inside-jokes en de aanwezigheid van bekende tv-persoonlijkheden in onbelangrijke nevenrollen, die alleen maar vertragend werken, zelfs irriterend.

De Dream

1985 | Drama, Historische film

Nederland 1985. Drama van Pieter Verhoeff. Met o.a. Peter Tuinman, Joke Tjalsma, Huub Stapel, Freack Smink en Adrian Brine.

Een op historische feiten gebaseerd Fries drama van de regisseur van het onvolprezen TEKEN VAN HET BEEST. Tuinman is een militante socialist, die ten onrechte wordt veroordeeld voor een brutale roofoverval. Eén en ander ruikt overduidelijk naar politieke manipulatie, en de dorpsonderwijzer raakt geïntrigeerd door de zaak. Hij botst bij zijn onderzoek echter op heel wat gesloten deuren... Hoewel technisch puntgaaf en sterk vertolkt mist de film een duidelijke invalshoek en blijft het gegeven teveel 'faits divers' om het geheel dramatisch te ondersteunen. Originele versie in het Fries en in het Nederlands ondertiteld.