Hester Wilcox

Acteur

Hester Wilcox is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Un jour avant l'aube

1994 | Oorlogsfilm

Frankrijk 1994. Oorlogsfilm van Jacques Ertaud. Met o.a. Jean-Pierre Bouvier, Xavier Deluc, Maurice Barrier, Yan Epstein en Pierre-Octave Arrighi.

Engeland, juni 1944. Meer dan vierhonderd Fransen hebben zich vrijwillig gemeld om deel uit te maken van de S.A.S. (Special Air Service). Ze volgen een training in een militaire basis. De officieren Deluc en Epstein worden samen met een tien andere soldaten boven Bretagne gedropt. Zij hebben als missie de opmars van de Duitse legers te saboteren tijdens de invasie in Normandië. De film werd gemaakt als eerbetoon aan de dikwijls miskende heldendaden van de Franse para's in een beslissende eindfase van WO II. Het scenario van Bruno Tardon en Ertaud, naar een verhaal van Georges Caitucoli, is net iets te chauvinistisch en te Frans om internationaal aan te slaan. Een dergelijke hulde mag niet ontsporen in een verheerlijking. Fotografie van Jean-Claude Hugon.

Renseignements généraux : Opération cyanure

1993 | Drama, Misdaad

Frankrijk 1993. Drama van Alain-Michel Blanc. Met o.a. Victor Lanoux, Nelly Alard, Benoît Robert, Stéphanie Marie en Paul Guers.

Professor in de geneeskunde Alexandre Beauvais (Guers), eigenaar van een kliniek in Zuid-Frankrijk, wordt neergeschoten door de aanranders van een jonge vrouw die hij wilde helpen. Men denkt aan een toevallige moord. Tot zijn dochter Claude (Alard) onthult dat haar vader door mafiosi werd bedreigd. Lanoux, als de besnorde Roger Goupil, wordt met de zaak belast en lost alles in minder dan anderhalf uur op. Scenario van Victor Lanoux, Richard Nataf en Jacques Robert. Tv-film uit de reeks RENSEIGNEMENTS GENERAUX. Niet erg ingenieus, geen indrukwekkende plot, ongeloofwaardig.

La vieille qui marchait dans la mer

1991 | Komedie

Frankrijk 1991. Komedie van Laurent Heynemann. Met o.a. Jeanne Moreau, Michel Serrault, Luc Thuillier, Géraldine Danon en Jean Bouchaud.

Krengerige Moreau is Lady M., ooit een gewetenloze mannenverslindster en gemene oplichtster, die aan het einde van haar carri[KA2]ere d`r centen kan tellen en haar dagen niet in eenzaamheid hoeft te slijten dankzij haar gezel en sul Serrault. Op vakantie in Guadeloupe ontmoet zij de jonge, maar sexy nietsnut Thullier, die zij meeneemt naar de Franse Rivi[KA2]era ondanks enig zwak protest van Serrault. Ze beramen daar de juwelenroof van Danon, een rijke prinses, maar Thullier raakt verliefd op haar, wat Moreau die hun driehoeksverhouding verstoord ziet, niet kan uitstaan. Fraai vertolkt, vooral door Moreau, al is het plot wat dunnetjes. Scenario van Dominique Roulet die een roman van San Antonio (pseudoniem van Frédéric Dard) bewerkte. De mooie fotografie is van Robert Alazraki.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Hester Wilcox op televisie komt.

Reageer