Wolf Kaiser is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Die Abenteuer des Werner Holt

1964 | Oorlogsfilm, Drama

DDDE 1964. Oorlogsfilm van Joachim Kunert. Met o.a. Klaus Peter Thiele, Manfred Karge, Arno Wyznieski, Günter Junghans en Dietlinde Grieff.

De held uit de titel wordt op de middelbare school geïndoctrineerd met theorieën over de superioriteit van het arische ras. Het nazi-levensideaal wordt voorgesteld als één groot avontuur. Als hij via de HJ ten slotte als soldaat in het strijdgewoel terechtkomt, wordt hij geconfronteerd met de ontgoochelende werkelijkheid. In de finale maait hij SS-er Karge en zijn trawanten neer. Interessante, maar tegenstrijdige en te lange film uit een inmiddels verdwenen communistische staat, die zelf op nazi-voet verder ging na de oprichting na WO II. Het scenario is van Claus Küchenmeister en regisseur Kunert, die het boek Roter Kreis van Dieter Noll bewerkten. Rolf Sohre deed het camerawerk.

Der Dieb von San Marengo

1963 | Komedie

DDDE 1963. Komedie van Günter Reisch. Met o.a. Horst Drinda, Kurt Rackelmann en Wolf Kaiser.

Een komedie over een dief die in opdracht brandkasten kraakt om de verzekering op te lichten.

Das Kleid

1961 | Familiefilm, Fantasy

DDDE 1961. Familiefilm van Konrad Petzold en Eugon Günther. Met o.a. Wolf Kaiser, Horst Drinda, Eva-Maria Hagen, Gerd E. Schäfer en Werner Lierck.

Brave, maar zeer gedateerde versie uit de voormalige communistische Duitse 'democratische' republiek van het bekende sprookje De nieuwe kleren van de keizer van H.C. Andersen. Het camerawerk is van Hans Hauptmann.

Kabale und Liebe

1959 | Drama

DDDE 1959. Drama van Martin Hellberg. Met o.a. Wolf Kaiser, Karola Ebeling en Otto Mellies.

Een verfilming van de tragedie van Friedrich Schiller over de onmogelijke liefde tussen een edelman en een gewoon meisje.