Die Abenteuer des Werner Holt

1964, Joachim Kunert, 168 minuten

DDDE 1964. Oorlogsfilm van Joachim Kunert. Met o.a. Klaus Peter Thiele, Manfred Karge, Arno Wyznieski, Günter Junghans en Dietlinde Grieff.

VPRO Cinema

De held uit de titel wordt op de middelbare school geïndoctrineerd met theorieën over de superioriteit van het arische ras. Het nazi-levensideaal wordt voorgesteld als één groot avontuur. Als hij via de HJ ten slotte als soldaat in het strijdgewoel terechtkomt, wordt hij geconfronteerd met de ontgoochelende werkelijkheid. In de finale maait hij SS-er Karge en zijn trawanten neer. Interessante, maar tegenstrijdige en te lange film uit een inmiddels verdwenen communistische staat, die zelf op nazi-voet verder ging na de oprichting na WO II. Het scenario is van Claus Küchenmeister en regisseur Kunert, die het boek Roter Kreis van Dieter Noll bewerkten. Rolf Sohre deed het camerawerk.

credits

Regie:
Joachim Kunert
Cast:
Klaus Peter Thiele, Manfred Karge, Arno Wyznieski, Günter Junghans, Dietlinde Grieff, Angelika Domröse, Monika Woytowicz, Peter Reusse, Maria Alexander, Wolf Kaiser, Erika Pelikowsky
Scenario:
Claus Küchenmeister
Muziek:
Gerhard Wohlgemuth
Jaar:
1964
Alt. titels:
Abenteuer des Werner Holt, Die
Genres:
Oorlogsfilm, Drama
Trefwoorden:
Sociaal drama, Oorlogsfilm
Landen:
DDDE


op televisie
0 uitzendingen

Reageer