Ursula Macfarlane

Regisseur

Ursula Macfarlane is regisseur.
Er zijn 2 films gevonden.

Untouchable

2019 | Documentaire

Verenigde Staten 2019. Documentaire van Ursula Macfarlane.

Adequate, soms huiveringwekkende documentaire over het schandaal rond Harvey Weinstein, de Amerikaanse filmproducent die is aangeklaagd voor seksueel wangedrag. Aan het woord komen bekende actrices als Rosanna Arquette en Paz de la Huerta, en ook minder bekende actrices, oud-collega’s, secretaresses en betrokken journalisten. Interessant is hoe er wordt geprobeerd een analyse te maken over Hollywood, macht, onmacht en de zwijgcultuur die de misstanden liet voortwoekeren. Onbeantwoord blijven vragen over bedrijfsculturen die intimidatie mogelijk maken en de omstandigheden die een persoonlijkheid als Weinstein hebben gevormd.

The Genius of Mozart

2004 | Drama, Biografie

Verenigd Koninkrijk 2004. Drama van James Kent, Andy King-Dabbs en Ursula Macfarlane. Met o.a. Kenneth Cranham, Jack Tarlton, Claire Skinner en Emma Cunniffe.

De BBC voelde de drang om Mozart eens geheel anders neer te zetten dan in de film waarvan de meeste mensen hun beeld van de componist overhielden: Amadeus. Hij was volgens scenarist/regisseur Kent geen giechelende dwaas, maar een genie met verantwoordelijkheidsgevoel, kennis van veel Europese talen en lidmaatschap van de Vrijmetselaars. De bekende en bevlogen dirigent Hazlewood presenteert de drie delen, met smaak vertellend over de emoties en capaciteiten van Mozart. Deel 1 begint met Mozarts vader Leopold, inmiddels vervreemd van zijn zoon, maar 'de enige die Wolfgangs geheimen kent'. Driedelige mini-serie, wordt uitgezonden op maandag, dinsdag en woensdag.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ursula Macfarlane op televisie komt.

Reageer