Ieder jaar besteedt de VPRO volop aandacht aan de Dutch Design Week (DDW).

Hieronder vind je al onze recente producties over de DDW, om te kijken, lezen of luisteren. Via de links in het menu vind je ook verslagen van eerdere edities.

Dutch Design Awards 2023

De Dutch Design Awards 2023 accepteert nu aanmeldingen in een van de acht categorieën: Product, Habitat, Communication, Fashion, Design Research, Data & Interaction, Best Commissioning, Young Designer, Het gaat om ontwerpen gerealiseerd in de periode 1 april 2022 tot 1 april 2023. Meer informatie vind je op dutchdesignawards.nl.

Let op: Dutch Design is een breed concept en omvat projecten van designers die in Nederland zijn gevestigd, maar die projecten zijn niet gebonden aan landsgrenzen.

kijk terug: DDW 2022

De wereld van Dutch Design

Nadia Moussaid presenteert vanaf Collaboration O in Eindhoven een levendige talkshow waarin ze met bekende en minder bekende ontwerpers praat over de toekomst van design.

De zon is van iedereen

De zon levert in één uur evenveel energie als de hele mensheid in een jaar verbruikt. Waarom óógsten we die dan niet? Ontwerper/kunstenaar Marjan van Aubel pleit in VPRO Tegenlicht voor een ‘solar democracy’. 

uit de VPRO Gids

vernieuwers

Ben jij ook benieuwd hoe onze wereld er in 2039 uitziet? Die wereld wordt nu gemaakt. In deze reeks nemen we je mee langs toekomstvisioenen, stellen we vragen en laten we je kennis maken met een aantal pioniers. Ga je mee?

advertentie uit de toekomst

meer DDW