Wij vroegen ons - 28 jaar later - af hoe het is met de drie dikke dames (Mies, Tiny en Wil):

hoe gaat het nu met jullie?

Wil: Met ons gaat het heel goed, we zien elkaar nog regelmatig. En nog steeds, ook al zijn we ondertussen zestigers, worden we zo af en toe aangesproken door de kijkertjes van toen die nu ondertussen zelf vaders en moeders zijn, en nog heel veel weten van de programma's. Dat is wel erg leuk!

hoe vonden jullie het om VPRO's Villa Achterwerk te presenteren?

Tiny: Wij vonden het heel erg leuk om te doen. Was altijd reuze gezellig, vooral in de keuken met de recepten van Wil. Ik heb daar nog veel van opgestoken. Wil was een ware keukenprinses, die kon van oud brood nog de heerlijkste taartjes maken. Een keer was ze de ingrediënten vergeten voor een eenvoudig feestgerecht voor kinderen boven de 6. Ze stapte welgemoed naar de VPRO-kantine om daar wat restjes te verzamelen en ja hoor... verrukkelijk! Ze kon improviseren als geen ander. Dat was onze Wil.

hoe kwamen jullie op de onderwerpen van jullie liedjes?

Mies: de liedjes die we zongen sloegen allemaal op het programma en dat was altijd weer leuk om tussendoor te doen. Meestal begeleidden we onszelf door op potten en pannen mee te timmeren. De teksten plakten we levensgroot onder de camera waar we in moesten kijken, zodat het zingen (meestal) als een trein liep. Het allerleukste vond ik het om liedjes voor de koningin te schrijven. Dan bogen we om de haverklap voor haar en zongen bijvoorbeeld dat Hare Majesteit ons altijd even mocht bellen als ze ergens mee zat. We hebben hier gelukkig nooit een klacht over gehad van het Koninklijk Huis, maar ook nooit een compliment! Maar ach, wie anders in het land was deze eer zo vaak toebedeeld?

eten jullie nog steeds zo veel taartjes?

Mies was eigenlijk de grote taartjeseter, dat is wel minder geworden gelukkig, ze is enorm afgevallen. Maar soms kan ze het toch niet laten.

Bekijk hieronder alle liedjes!
 

afleveringen