vanaf zondag 2 januari, 09.25 uur op NPO Zapp

Koken voor de sterren in het derde seizoen van Koken met konijnen!

Donuts, popcorn of baklava eten met je hond, poes of kip;
dat kan, bewijst het VPRO-jeugdprogramma Koken met konijnen. Presentatoren Diederik Kreike en Ayrton Fraenk laten in het derde seizoen weer zien hoe je thuis ook heerlijke baas- en beestbaksels maakt. En dit keer dienen zij het eten op voor wel heel bijzondere gasten.

Er komen dit derde seizoen niet alleen bijzondere huisdieren langs, maar ook heel bijzondere gasten zoals Sherell Martini (4,2 miljoen volgers op Tiktok) en Douwe Bob. Diederik Kreike en Ayrton Fraenk koken gerechten voor dier en baas. Bijvoorbeeld de Panna cotta-popcorn-party en de Matti-macarons.
Het presentatieduo neemt een kijkje bij de baasjes en hun pet-bff. De kooksessies worden opgenomen in dierenasiel DOA. Maar alle recepten zijn natuurlijk ook thuis na te maken. Zo kan iedereen bakken voor beest en baas!

Sherell Martini
In de eerste aflevering is Sherell Martini samen met hond Cayda te gast. Sherell en Cayda bereiden een Tiktok-video voor. Wanneer de broodjes voor de Waanzinnige-wortel-worst hotdogs in de oven staan, nemen Sherell, Cayda, Diederik en Ayrton een 'pletvideo' op.

In aflevering drie is Douwe Bob samen met PBFF (pet best friend forever) hond Tammy te gast. In het asiel gaan ze op zoek naar een metgezel voor Tammy. Ze eten met heel veel dieren Love & Shine koekjes. Zullen deze ervoor zorgen dat de vonk overspringt?

Over het presentatieduo

Diederik Kreike (Amsterdam, 1994) en Ayrton Fraenk (Amsterdam, 1993) zijn al jaren bevriend. Ze leerden elkaar kennen tijdens het maken van een jongerenvoorstelling in het Amsterdamse Bostheater. Ayrton Fraenk studeerde in 2017 af van de mime opleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Diederik Kreike studeerde in 2018 af van de performance opleiding aan de Toneelacademie Maastricht. 

videoclips

Troostcavia's (Good as Hell)

Diederik en Ayrton maken een muzikale ode aan alle troostcavia's in de wereld. Baby, how you feelin'?

Bye Bye Bunnies

Afscheid nemen van je beessie doet soms pijn. Maar soms gaan je bunnies naar een betere plek. Bye bye, save all your kisses for me!

Gewoon Dier (Aai Maar)

Hij mist misschien een pootje, of een oog, maar het is een gewoon dier! Diederik en Ayrton brengen een ode aan alle huisdieren met een handicap.

de recepten van seizoen 1

de recepten van seizoen 2