koken met konijnen

Het nieuwe VPRO Jeugdprogramma Koken met konijnen is dé kakelverse kookshow voor huisdier en baas. Presentatieduo Diederik Kreike en Ayrton Fraenk zijn de smaakmakers van deze bonte show vol vreemde vogels, rare eenden, dolle honden en kattige geiten.

vanaf 12 januari elke zondag om 09.20 op NPO Zapp!

Diederik en Ayrton ontmoeten iedere aflevering een jong baasje met een bijzonder huisdier. Zo is er een dakloos konijn zonder tanden, een getraumatiseerde hamster en een kat zonder oren. De dieren worden in het zonnetje gezet met smakelijke en verrassende gerechten, die je zelf kan namaken voor je eigen beessie! En hebben de dieren problemen of zijn er moeilijke vragen? Die worden tussen het kokkerellen door beantwoord en opgelost door dierenartsen en dierenspecialisten.

Koken met Konijnen is bedacht en gemaakt door regisseur en prijswinnend documentairemaker Charlotte Hoogakker (o.a. Vreemde e.e.n.d., Bikkels en Kiloknallers).

over diederik & ayrton

Diederik Kreike (Amsterdam, 1994) en Ayrton Fraenk (Amsterdam, 1993) zijn al jaren bevriend. Ze leerden elkaar kennen tijdens het maken van een jongerenvoorstelling in het Amsterdamse Bostheater. Ayrton Fraenk studeerde in 2017 af van de mime opleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Diederik Kreike studeerde in 2018 af van de performance opleiding aan de Toneelacademie Maastricht.

Vanaf dit voorjaar koken Diederik en Ayrton de sterren van de stal in Koken met Konijnen!

de VPRO presenteert: Hamstertalk!

Je nieuwe favoriete talkshow: Hamstertalk. Een hysterische, humoristische en kritische beschouwing van het programma Koken met Konijnen.

Twee hamsters en een courgette nemen de trouwe kijkers met vliegende spoed mee in hun bespreking van Koken met Konijnen. Wat vinden ze nu écht van het gerecht? Klopt het wel wat presentatoren Diederik en Ayrton vertellen? En hoe is het gesteld met de heimelijke verliefdheid van hamster Naskia voor Ayrton?!

Hamsters Naskia Kloprogge en Jerk Knijtijzer en de bijdehante groente Giel de la Courgette kletsen je helemaal bij!

kijk hier straks alle afleveringen