koken met konijnen

Het nieuwe VPRO Jeugdprogramma Koken met konijnen is dé absurdistische kookshow voor huisdier en baas. Presentatieduo Diederik Kreike en Ayrton Fraenk zijn de smaakmakers van deze bonte show vol vreemde vogels, rare eenden, dolle honden en kattige geiten. Met iedere week een ander huisdier en een nieuw kakelvers recept. 

VPRO's nieuwste presentatieduo Diederik en Ayrton ontvangt elke week een ander dier met hun baasje in de Koken met konijnen-kookstudio. Met het dier is iets bijzonders aan de hand, zo is er een konijn zonder tanden, een hamster met een trauma of een kat zonder oren. Als steuntje in de rug bereiden Diederik en Ayrton een heerlijk gerecht dat lekker is voor mens én dier. Bijvoorbeeld een fabuleuze regenboog worteltaart voor een fret, een dampende ovenschotel voor een hond of een tarte tartin voor een langoorkonijn. Koken voor en met huisdieren was nog nooit zo leuk!


Vanaf het voorjaar 2020 op NPO Zapp! 

over diederik & ayrton

Diederik Kreike (Amsterdam, 1994) en Ayrton Fraenk (Amsterdam, 1993) leerden elkaar kennen tijdens een theaterproject voor jongeren in het Amsterdamse Bostheater.

Ayrton Fraenk studeerde in 2017 af van de mime opleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Diederik Kreike studeerde af als performer aan de toneelacademie Maastricht. 

de VPRO presenteert: Hamstertalk!

Je nieuwe favoriete talkshow: Hamstertalk. Een hysterische, humoristische en kritische beschouwing van het programma Koken met Konijnen.

Twee hamsters en een courgette nemen de trouwe kijkers met vliegende spoed mee in hun bespreking van Koken met Konijnen. Wat vinden ze nu écht van het gerecht? Klopt het wel wat presentatoren Diederik en Ayrton vertellen? En hoe is het gesteld met de heimelijke verliefdheid van hamster Naskia voor Ayrton?!

Hamsters Naskia Kloprogge en Jerk Knijtijzer en de bijdehante groente Giel de la Courgette kletsen je helemaal bij!

kijk hier straks alle afleveringen