interview dieuwertje blok

wat is het gekste dat een fan ooit voor je heeft gedaan?

Ik had ooit een fan die me brieven stuurde van wel twintig kantjes. En niet 1, nee, om de week ofzo. De eerste keer nam ik nog de moeite zo'n brief te lezen, maar het was gekkenwerk: zowel de brief als het lezen ervan. En er is ooit een lied voor mij geschreven. Vond ik toen ook wel gek, maar vooral heel lief en leuk natuurlijk!

wat is de grootste blunder die je ooit hebt begaan?

Ik heb wel eens vreselijk de slappe lach gehad toen er een stuk decor of een lamp of zoiets naar beneden viel en ik heb wel eens een woord gezegd dat niet bestond: triologie in plaats van trilogie, maar ja....echt blunders vind ik dat niet. Ik kan erg om mezelf lachen en vind het niet erg als er wat mis gaat. Mijn moeder leerde mij een gouden regel: "als je valt, altijd wat van maken" en zo doe ik dat al jaren. Ik maak er wat van en dan is het zelfs leuk als er af en toe iets mis gaat. Dat breekt de spanning. Dus lang leve de 'blunders'.

wat wilde je vroeger worden?

Toen ik heel jong was wilde ik verpleegster worden, ik kreeg ook zo'n verpleegsterspakje op mijn verjaardag. Eigenlijk heel raar dat ik niet dokter wilde worden, dat kwam toen in m'n hoofd niet op. Later wilde ik graag actrice worden en weer later had ik geen idee en dat is eigenlijk nog steeds een beetje zo. Ik ben wel tv en radio presentator maar hou nooit op te denken: "wat zal ik later nou eens worden", misschien wel heel onvolwassen, maar tja...eens een dromer, altijd een dromer.

wat doe jij graag als je even geen BN-er bent?

Eerlijk gezegd doe ik meestal alsof ik geen BN-er ben, dat lijkt me zo vermoeiend en ik weet ook niet zo goed hoe dat moet.

wat deed je het liefst toen je 12 was?

Dagdromen en dat is nog altijd mijn grootste hobby. In m'n eentje lekker door de natuur wandelen en die gedachten maar de vrije loop laten. Ze hoeven nergens heen en gaan alle kanten uit en niemand die ze tegenhoudt....heerlijk! En.......ik was altijd verliefd.

afleveringen