interview

hoe vond je het om deze serie te maken?

Echt heel vet! Veel leuke kinderen ontmoet en ook heel vet hoe de kinderen zich zo bloot durven te geven voor de camera. Ook het team waarmee we werkten was heel goed, leuke camera, regie en geluidsmensen dus het was heel cool om met zo’n leuk team en de kinderen iets moois neer te zetten.

welke aflevering is je favoriet en waarom?

Dat is de aflevering met Kevin. De moeder van Kevin heeft kanker en hij wilde een rap schrijven over afleiding en stoom afblazen, omdat hij niet kan stoppen met denken aan de ziekte van zijn moeder. Maar toen we aan het schrijven waren merkten we dat hij eigenlijk gewoon een rap voor zijn moeder wilde schrijven, en dat hebben we toen samen gedaan. Het is een vette rap geworden. Ik ben er nog steeds heel erg trots op.

ging er ook wel eens iets mis?

Ik heb wel eens meegemaakt dat een kind merkte dat het niet zo goed ging met het schrijven van een rap, maar ik had ook mijn dag niet en het schrijven ging bij mij ook niet zo lekker. Daardoor was de rap iets minder geworden dan hij had kunnen zijn. Ook rappers hebben wel eens hun dag niet! Wat ik trouwens echt bijzonder vond is dat ik van te voren echt niet wist hoe goed kinderen eigenlijk al konden schrijven en rappen over de dingen die ze dwars zitten. Dat had ik echt niet verwacht! En alle ouders waren ook cool, ze lieten ons gewoon onze gang gaan.

afleveringen